Прийняли програму охорони тваринного світу

01 Грудня 2016, 11:38
2783

Нова програма охорони тваринного світу підвищить рівень життя лучан, знизить аварійність на дорогах та поліпшить естетичний вигляд Луцька.

Проект рішення програми ухвалили на пленарному засіданні сесії Луцької міської ради у четвер, 1 грудня.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук розповіла, що мета програми – захист населення. За її словами, тільки за місяць працівники підприємства сім разів рятували життя людей, яких мало не загризли тварини. Виїжджати на виклики працівники змушені  і вдень, і посеред ночі.

Директор КП зазначає – гроші у програмі просять виключно на заробітну плату працівників, тобто всього 862 тисячі у рік. Решту необхідних грошей на утримання та відлов тварин підприємство заробляє самостійно.

Програма також передбачає активну роботу з населенням – лучанам будуть розказувати про те, де можна вигулювати тварин та про те, що за своїми улюбленцями потрібно прибирати.

До слова, слідкувати за тим, як мешканці дотримуються правил вигулу тварин, хочуть залучити патрульну поліцію. Передбачають, що правильне поводження з тваринами знищить і аварійність на дорогах, оскільки часто домашні улюбленці стають причиною ДТП, вибігаючи на проїжджу частину.

Депутати підтримали програму більшістю голосів.

Читайте також: «Не буду голосувати, бо посміюся сам над собою», – заступник мера про програму охорони тваринного світу

Софія СІЧКУН

Коментарі
01 Грудня 2016, 14:01
хочу бути твариною
01 Грудня 2016, 19:51
тебе ітак влада за худобу рахує
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024