«Не буду голосувати, бо посміюся сам над собою», – заступник мера про програму охорони тваринного світу

16 Листопада 2016, 15:41
2685 Джерело: ms728.hiblogger.net

Нова програма охорони тваринного світу допоможе знизити аварійність на дорогах, поліпшити естетичний вигляд Луцька та підвищити рівень безпеки життя лучан.

Про це під час представлення Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2017-2018 роки розповіла директор КП «Ласка» Дана Новарчук у середу, 16 листопада, на засіданні виконавчого комітету.

Вона розповіла, що велика кількість безпритульних тварин погіршує санітарний стан міста та призводить до шуму вночі. Часто бездомні тварини кусають людей і створюють некомфортні умови проживання мешканцям міста. Програма має врегулювати ці питання такими методами, аби не завдати шкоди тваринам.

Вона також передбачає активну роботу з населенням – лучанам будуть розказувати про те, де можна вигулювати тварин та про те, що за своїми улюбленцями потрібно прибирати. До слова, слідкувати за тим, як мешканці дотримуються правил вигулу тварин хочуть залучити патрульну поліцію.

Проте заступник Луцького міського голови Андрій Киця зазначив, що документ Програми написаний бездарно. Крім того, він не розуміє, яким чином виконання Програми допоможе зменшити аварійність.

«Я особисто не буду голосувати, бо посміюся сам над собою. Щодо заходів і очікуваних результатів. Пункт п’ятий – активна робота з населенням щодо впровадження стандартів гуманного поводження  з тваринами і необхідності їх стерилізації. І результати – зниження аварійності на дорогах. Я за таке не буду голосувати, бо це – сміх», – обурився  Андрій Киця.

Проте Дана Наварчук пояснила, що поводження з тваринами дійсно впливає на аварійність. Приміром, водій, коли бачить мертву тварину посеред дороги може зупинитися і прибрати її, тим самим запобігти ймовірній аварії. Також багато аварійних ситуацій стається через поранених тварин, або тих, які вибігають на дорогу, тому мешканцям потрібно знати, як з ними поводитися.

Варто зазначити, що на виконання програми додаткового фінансування не потрібно. З міського бюджету просять всього 862 тисячі гривень в рік для заробітної плати працівників «Ласки».

У підсумку члени виконкому затвердили Програму охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2017-2018 роки. 

Коментарі
17 Листопада 2016, 04:47
Ну,не вміє вона(Дана)писати правильно програми,то взяли б і допомогли.Для міста ж старається.І немає тут нічого смішного!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром