ТОП-10 статей від Район.Луцьк, які ви найбільше читали у 2020

01 Січня 2021, 09:23
7683

Впродовж непростого 2020 року у Луцьку та Луцькому районі сталося чимало подій, які варто було перетворити в історію.

Саме це ми й робили. А ви – читали, поширювали, обговорювали. Район.Луцьк зібрав ТОП-10 статей 2020 року, які здобули найбільшу популярність серед читачів.

Доктор Цьось: як і навіщо у СНУ відкривають медичний факультет

Журналістка Район.Луцьк поспілкувалася з ректором СНУ імені Лесі Українки, доктором наук, професором Анатолієм Цьосем і дізналася, хто і за яких умов навчатиметься на медичному факультеті ВНУ імені Лесі Українки, які будуть кафедри і за чиї кошти їх обладнають, хто з викладачів навчатиме студентів і які можливості відкриються перед майбутніми медичними працівниками.

З вересня 2020 100 студентів, у тому числі й охочі іноземці, почали здобувати знання на медичному факультеті Волинського національного університету імені Лесі Українки. Навчання п’ятдесяти із них оплачує місцевий бізнес.

Переглянули 9118 разів.

Героїні наших днів: хто і як у Боголюбах лікує важкохворих на коронавірус

Пандемія COVID-19 поставила перед суспільством ряд викликів, одним із головних серед яких стало питання збереження здоров’я і навіть життя людини. На передових позиціях опинилися медсестри й санітарки. Вони постійно перебувають із інфікованими на COVID-19, оформляють їх в медзаклад, виписують, годують, миють, якщо потрібно, дезінфікують машини «швидкої», передають передачі, оброблять баки для спецодягу дезінфікуючим розчином. Фактично роблять все необхідне. Через це ризик захворіти у них дуже високий.

Журналістка Район.Луцьк побувала у другому корпусі Волинської обласної лікарні в Боголюбах Луцького району, де зібрала історії, як медики лікують хворих на коронавірусну інфекцію.

Переглянули 8738 разів.


Ремонт століття: як піднімають з руїни рештки

окольного замку і розчищають луцькі підземелля

Вежа Чарторийських та єзуїтські підземелля уже скоро отримають нове життя: на історичних об’єктах розгорнули масштабну реставрацію.

Так, задвірки Волинського коледжу харчових технологій, що у Луцьку на вулиці Кафедральній, 6 перетворяться на привабливу частину Старого міста. З них 1,34 мільйона – грантові кошти від програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014-2020.

Проєкт включає реставрацію двох пам’яток архітектури національного значення. Це – Вежа Чарторийських з оборонним муром XV століття і частина колегіуму монастиря єзуїтів XVII століття. Прилеглі до них території теж стануть красивими та комфортними: територію озеленять, вимостять доріжки, освітлять і створять оглядовий майданчик.

Переглянули 8723 разів.


«Толіч». Як вихователь із Коршовця 14 років «грається» у пісочниці

Олександр Гоцик ламає стереотип щодо так би мовити «жіночої» професії вихователя і пишається своєю роботою.

Він – саме той «вусатий нянь», який став зіркою і улюбленцем преси 14 років тому. Адже був першим у Луцьку чоловіком-вихователем.

Журналістка Район.Луцьк розшукали знаменитість аж у Коршовецькому дитячому садку Боратинської ОТГ.

Олександр, попри надмірну увагу до його вибору, не здався, бо переконаний, що дітьми у дошкільних закладах повинні займатися і чоловіки, і жінки – так, як в сім’ї.

Переглянули 8628 разів.


«Моя смерть взрывам не помеха»:

все, що відомо про «луцького терориста»

Ранок у Луцьку 21 липня сколихнула новина: рейсовий автобус «Берестечко-Краснилівка» захопив терорист.

Команда журналістів волинської мережі видання Район.in.ua зібрала і систематизувала  інформацію, яка відома про захоплення заручників у Луцькуі про того, хто це зробив.

Переглянули 7706 разів.


Бізнес на «пекінці». Репортаж з капустяного поля на Волині

Село Хорохорин Луцького району відоме не тільки полуничними, а й капустяними плантаціями.

Понад 10 років тому житель села Віталій Карпович привіз технології вирощування з Польщі. Зараз пекінську капусту тут садять і агрокомпанії, і фермери-одноосібники.

Журналісти бачили, як збирають урожай «пекінки», та дізнались про особливості її вирощування й збуту.

Переглянули 7590 разів.

1


Чи стане Волинь туристичною Меккою: декілька міркувань

щодо формування стратегії розвитку регіону

Щоб зробити із Волині туристичний регіон, потрібно на основі державно-приватного партнерства створити туристично-рекреаційний кластер, куди б увійшли: рекреаційні зони, історико-культурні атрактори, туристичні підприємства, навчальні заклади (не обов’язково їхати до Польщі, щоб потім гордитися «європейською освітою», в Україні є велика кількість достойних вишів, які дають справді європейський рівень знань), підприємства інфраструктури, органи влади і обов’язково інкубатор, який би навчав підприємців туристичним технологіям та генерував туристичні стартапи.

Переглянули 6418 разів.


«У нас навіть духовки вдома нема»:

як луцьке подружжя відкрило пончикарню

Стіни закладу яскраві й теплі. У вітрині на прилавку чотири види пончиків «з діркою». Саме тих, якими в голлівудських фільмах люблять ласувати американські поліцейські. Тут пропонують звичайні пончики з пудрою, пончики з начинкою, глазур’ю та шоколадом. Серед інших їстівних пропозицій – благодійний пончик, який допомагає зібрати гроші дівчинці з ДЦП та кольорові макаруни з блискітками.

І хоча пончики смакують дуже по-домашньому, іноземці у Луцьку нерідко порівнюють їх зі справжніми донатами. Володимир жартує, що американський донат – це пончик, який полежав три дні. Американський продукт роблять зі спеціальної суміші. Випічка луцької пончикарні робиться зі звичайного дріжджового тіста.

Удосконалюють тут не тільки пончики. Подружжя розповідає, що з самого початку їм хотілося зробити краще, ніж в інших. Добре какао, смачна кава, особливий чай та «справжнє» морозиво. Над цим Окладні також працюють дуже пильно. Вони люблять свою маленьку пончичну справу, і хочуть робити її якнайкраще.

Переглянули 6485 разів.


Б’є – значить сяде: під час карантину домашнє насильство на Волині зросло втричі

Майже півтора місяця більшість українців, зокрема й волинян, через карантин у зв’язку з коронавірусом змушені залишатися вдома. Це виявилося неабияким випробуванням для тих, хто часто зазнає фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства. Під час карантину на Волині збільшилася кількість постраждалих від насильства. Таку тенденцію спостерігають не тільки в Україні, а й в інших державах.

Переглянули 6167 разів.

(Не)жіноча справа: історії луцьких жінок-поліцейських

Однією з найпомітніших реформ, які відбулися у суспільстві після Революції Гідності, стало створення в 2015 році Національної поліції України.

Журналістка Район.Луцьк поспілкувалася із жінками-поліцейськими Головного управління Національної поліції у Волинській області про їхню роботу.

Ми розповідаємо вам історії трьох поліціянток, які жодного разу не пошкодували, що обрали таку професію.

Переглянули 5935 разів.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром