Андрій Парубій та Іван Мирка представили команду «Європейської Солідарності» на Горохівщині

18 Жовтня 2015, 10:00
Команда «Європейської Солідарності» на Горохівщині 5013
Команда «Європейської Солідарності» на Горохівщині

Поспілкуватися та підтримати команду «Європейської Солідарності» на Горохівщину приїхав народний депутат України, голова Верховної Ради України у 2016-2019 роках Андрій Володимирович Парубій. Разом із Іваном Миркою, кандидатом у депутати Волинської обласної ради, на центральній площі біля пам’ятника Кобзарю йшла жвава дискусія про політичну ситуацію  в країні та віддзеркалення її на Волинь та Горохівщину зокрема.

Голова районної організації партії Ярослав Зеленський представив команду з кандидатів до об’єднаної територіальної громади, до районної та обласної рад.

Андрій Парубій, як завжди в бойовому настрої, першим звернувся до команди з гарячою промовою, що перейшла в тривале обговорення.

«Команда «Європейської Солідарності» - це команда професіоналів, які чітко знають, куди має рухатися Україна. Свого часу нам вдалося провести чимало реформ, найголовнішою з яких стала реформа децентралізації. Ми дали громадам фінансовий ресурс, але й поклали на них відповідальність за їх розвиток. На жаль, сьогодні ми спостерігаємо, як відбувається згортання реформ – інтереси України здаються, держава не справляється з пандемією, кошти, які були акумульовані у фонді для боротьби з коронавірусом витрачаються не за призначенням.

Наше завдання – зупинити цей безлад на базовому рівні державного управління – на рівні громад, районів, областей. Тільки консолідувавши наші зусилля, ми зможемо займатися розбудовою та розвитком наших сіл та міст, незважаючи на те, що центральна влада не може забезпечити гідне життя нашим громадянам. Волинь – це колиска Української Повстанської Армії, тому волиняни розуміють, що таке справжня боротьба. Я впевнений, що «Європейська Солідарність» продемонструє достойний результат на виборах в усіх без винятку ОТГ, а також у районних та обласній радах», – зазначив у промові нардеп.

Іван Мирка (справа)
Іван Мирка (справа)

На підтримку слів народного депутата до однопартійців звернувся Іван Мирка, розповівши про провал підготовки області до чергового сплеску захворювання на коронавірус.

«Ми всі добре пам’ятаємо, як на початку року влада Зеленського провалила підготовку до боротьби з захворюванням  та його ускладненнями, зокрема й на Волині. Можна пригадати, як у районних лікарнях були відсутні апарати ШВЛ. Як партійці «Європейської Солідарності» розповсюджували допомогу волинянам, які втратили роботу через карантин.

Як згодом з Фонду Петра Порошенка у лікарні передавалися засоби захисту, комплектуючі, тести. Андрій Парубій особисто привіз у Горохівську районну лікарню костюми захисту та захисні окуляри. Ми сподівалися, що влада зробить висновки і належно підготується до боротьби з пандемією на власному гіркому досвіді, але цього не сталося.

І сьогодні ситуація з місцями для хворих на коронавірус не змінилася. Досі в районні лікарні не закуплені апарати ШВЛ, а ліжкомісць для хворих вже не вистачає. Це чистої води непрофесіоналізм центральних органів влади. Ми не можемо допустити, щоб цей хаос опустився до місцевих рад», – зазначив Іван Мирка.

Іван Мирка переконаний, що разом із молодими, але вже досвідченими людьми можна досягти таких результатів, які стануть фундаментом розвитку громад Горохівщини. З Іваном Миркою у команді «Європейської Солідарності» йдуть Оксана Макарова, Олександр Новак та Христина Клітюк, а також ветеран АТО Костянтин Байчук.

Оксана Макарова
Оксана Макарова

«Я народилася і живу в Горохові. Дякуючи батькам за хорошу освіту, я змогла стати успішним підприємцем, бо завжди керуюся життєвим кредо: вчора - мрія, сьогодні - ціль, завтра - реальність! Я отримала безліч подяк та листів вдячності від своїх клієнтів за тепло і затишок у їх домівках. Я дружина і мама, тому мені важливо, щоб мої діти продовжували мою справу саме тут, на рідній землі, і відчували себе як у європейській країні! Мені близькі принципи і цінності «Європейської Солідарності», серед яких, в першу чергу хочу виділити підтримку і розвиток малого і середнього бізнесу, адже економіка багатих європейських держав формується за рахунок простих підприємців.

Я йду в Горохівську ОТГ разом із «Європейською Солідарністю», бо чітко знаю проблеми рідного міста та навколишніх сіл і хочу їх вирішити! Європа починається з кожного з нас і не треба просто чекати, що хтось прийде і щось зробить  замість вас. Треба працювати кожному над розвитком свого села, міста і держави!», – переконує Оксана Макарова, кандидатка в депутати Горохівської ОТГ (номер 4 у списку партії «Європейська Солідарність» в окрузі №1).

Олександр Новак
Олександр Новак

«Ми чітко бачимо, що люди хочуть розвивати власні громади, однак вони також очікують підтримки з боку районної та обласної влади. Я сподіваюся, що співпраця між депутатами обласної, районної та міської ради дозволить покращити стан справ у Горохові, адже є чимало питань, які громада не зможе вирішити самостійно - це питання інфраструктури, соціального захисту, молодіжної політики, позашкільної освіти і т.д. Тому я вирішив йти у депутати Луцької районної ради, щоб виконувати завдання, яких вимагають жителі Горохівщини, адже маю чималий досвід роботи у європейській політиці та чітко знаю, що таке європейські стандарти життя та як вони досягаються на місцевому рівні завдяки децентралізації.

«Європейська Солідарність» - це партія, яка є максимально проукраїнською та проєвропейською, тому я йду на вибори разом із командою цієї політичної сили. Тут зібралися достойні люди, які дійсно прагнуть змін на краще», – вважає Олександр Новак (гіперпосилання https://www.facebook.com/novakoleksandr), кандидат у депутати Луцької районної ради (номер 1 у списку партії «Європейська Солідарність» в окрузі №2).

Христина Клітюк
Христина Клітюк

«Незважаючи на молодий вік, я переконана, що у мене є якості, які необхідні для політика, адже мені не байдуже, що відбувається з моєю країною та Волинню, де я народилася і живу. Багато моїх однолітків обрали для себе навчання за кордоном, а потім вирішили залишитися там працювати і жити, але я хочу працювати на благо наших громад, тому що українці варті кращого.

З 2014 року я займаюся волонтерською діяльністю, постійно допомагаю вирішувати проблеми військових та їх родин, тому своїм основним завданням вбачаю захист інтересів ветеранів АТО на рівні місцевого самоврядування», – розповідає Христина Клітюк, кандидатка у депутати Луцької районної ради (номер 2 у списку партії «Європейська Солідарність» в окрузі №2).

Ольга Дубінська та Іван Мирка
Ольга Дубінська та Іван Мирка

У Горохівську ОТГ іде сильна та досвідчена команда. Такі люди як Максим Ящукевич, Ольга Дубінська, Наталія Ковальчук, Галина Касько, атовець Михайло Кос є достойними бути обраними та розраховують на Вашу підтримку.

Анатолій КОТЛЯРЕВСЬКИЙ

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром