«Це місто дало мені можливість реалізуватися», – голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов

16 Вересня 2020, 14:00
4146

Голова благодійного фонду «Рідна Волинь» і ВОГО «ВОЛК» Дмитро Глазунов розповів, які проблеми та шляхи їх вирішення він бачить у Луцьку та чому усім, хто хоче щось змінити, потрібно йти на вибори. 

– Цими днями Луцьк відзначав своє 935-річчя. А Ви любите Луцьк і за що?

Люблю. Це місто дало мені можливість реалізуватися. Щонайперше створити проєкти для людей, зокрема «Волинську обласну лікарняну касу». За 15 років її роботи нами вкладено майже 25 млн гривень  в охорону здоров'я. За рахунок цієї страхової каси тисячі людей проліковано, сотні життів врятовано при інфарктах та інсультах, тисячі обстежених на пересувних мамографах в рамках нашої програми «Я буду здоровою і щасливою».

Для волинян я видав книги про відомого політика і дипломата Бориса Клімчука і знаменитого українського барда В'ячеслава Хурсенка.

У  Музеї волинської ікони поруч із оригіналом образу зберігається подарована мною унікальна картина волинського художника Жупанюка, де зображена багата історія Ікони Холмської Чудотворної Богородиці.

– Які проблеми Ви бачите в нашому місті і що б змінили, якби мали можливість?

Звісно прорахунки є. Насамперед інфраструктура міста не була розрахована на таку кількість мешканців і забудов. Як наслідок – черги в дитячих садках, бракує шкіл, черги в лікарнях, переповнений громадський транспорт, затори на дорогах і збільшення загазованості, проблема паркомісць, сморід від зношеної каналізації, яка не витримала такого «прогресу». Це важливо врахувати  при розвитку приєднаних ОТГ.

Що б змінив? Перше – скоротив би чиновників мінімум на третину. Це господарський підхід. Друге – забезпечив би чергування лікарів в усіх школах, «тривожні кнопки» та відеонагляд за територією в усіх школах і садочках (окрім приміщень, щоб не створювати зайвий дискомфорт педагогам та дітям). Це безпека, щоб батьки були спокійні. Третє – скасував би ганебні «благодійні внески» в медичних закладах Луцька. Це дещо розвантажить сімейні бюджети лучан. Четверте – реорганізував би «Муніципальну варту», яку треба перекомплектувати за рахунок бійців АТО, щоб поставити в рамки ту частину наших несвідомих громадян, які заважають лучанам спокійно жити. Це порядок. П'яте – створив би у Луцьку сучасний кардіоцентр, бо серцеві недуги – на першому місці за смертністю. Це здоров'я.

І так крок кроком. Stеp by Step. Ці питання я піднімаю роками, однак з позицій лише громадського діяча це втілити не можливо.

– З ким Ви б реалізували це все, з якою партією?

Я не політик, і не спілкуюся гаслами. Я практик. Тому, реалізовувати буду не з партіями, а з розумними людьми.

– Але ж Вам приписують членство в партіях..та й виборний досвід у Вас теж є?

Так, я співпрацював з провладними партіями, але виключно заради наших медичних програм. Інакше б не було того зробленого. Головне я не причетний до корупції і не торкався бюджетних коштів. А торішній виборчий результат вважаю закономірним, але не справедливим. Через організовані податкові перевірки і тиск на мене, я не мав змоги займатися виборами. Однак руки не опустилися. За свої добрі справи я отримав щедрі дарунки долі в житті. Моя порада – робіть добро, не чекайте подяки від людей, прийде час і Ви її отримаєте. Щодо мого рейтингу, то наразі він зріс завдяки «крутим» проблемам, які я піднімав. Але я рейтингами не переймаюся, бо не політик. А  розумні, «зі стержнем» люди для української політики не надто потрібні.

– То підете на вибори?

Треба йти і раджу це робити іншим, хто може змінювати світ на краще. Виборцям раджу – шукайте не партії і нові обличчя, а розумних людей. І головне – змінюватись самим. Ростити нове покоління розумних, вихованих і культурних людей. Починати із сім"ї, з садочка, школи. Без того нічого не буде. Головне наше завдання сьогодні – не стати остапівськими чухраїнцями, які проспали свою державу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром