Сотні тактичних рюкзаків, аптечок та нош: як волонтери VolWest Hub використали 440 тисяч гривень від лотереї ДАР

12 Грудня 2022, 13:00
Волонтерка Тетяна Репницька та ведучий Анатолій Гнатюк у студії «Лото-Забава» 4181
Волонтерка Тетяна Репницька та ведучий Анатолій Гнатюк у студії «Лото-Забава»

Громадська організація Технопарк «Центр медичних інновацій», яка працює при волонтерському VolWest Hub виграла благодійну лотерею «ДАР», де вдалося отримати 440 тисяч гривень. 

За цю суму благодійники сформували понад 800 аптечок, більше, ніж 400 тактичних рюкзаків та виготовили 5 м’яких нош. Усе це передали військовослужбовцям Збройних сил України.

Журналістка Район.Луцьк дізналася у переможців, як це – обійти імениті волонтерські фонди країни та стати одним із «ключиків» до перемоги.

Ланцюжок єднання українців: лотерея «Допоможемо армії разом»

Товариство з обмеженою відповідальністю «М.С.Л.» ще у травні розпочало проведення державної грошової миттєвої лотереї «ДАР». Основною ціллю лотереї було об'єднати українців у боротьбі за нашу державу, аби кожен хто купив лотерею за 50 гривень мав можливість виграти та одночасно допомогти захисникам України.

Правила гри були не тільки простими, а й доволі захопливими. Перед гравцем розташовувалося ігрове поле з 25 комірок, в яких заховувалася зброя російських окупантів. Учасники повинні були відкривати комірки та знаходити її, тим самим знешкоджуючи ворожу техніку. 

За одну гру гравець мав 7 спроб на відкриття, 1 спроба – 1 постріл. Одночасно учасник повинен знаходити на полі різні комбінації, аби отримати винагороду: два танки – 50 гривень, літак + танк – 100 гривень, винищувач та танк – 250 гривень, винищувач + літак – 500 гривень, два винищувачі – 3 тисячі гривень, російський воєнний корабель – 10 тисяч гривень, і головний приз за знешкодження путіна – 250 тисяч гривень. 

Усі вилучені кошти з продажу квитків Товариство повинно було спрямувати на потреби Збройних сил України. Тому і почало голосування, аби обрати волонтерську організацію, яка отримає ці кошти та допоможе завдяки їм захисникам.

Маленька історія великого виграшу

Насправді це розповідь про тисячі українців, які єднаються, щоб разом знищувати ворога і його техніку, щоб, купуючи квитки лотереї «ДАР», зібрати та передати нашим захисникам мільйони та мільйони коштів для того, щоб боронити Україну.

Історія великого виграшу розпочалася зі звичайного посту у фейсбуці, у якому «Лото-Забава» розпочала лотерею «ДАР»

«Повинні були обрати якусь волонтерську організацію і ми подумали: чому б і ні? Спочатку VolWest Hub повинен був увійти у десятку кандидатів лотереї. Ми почали надсилали повідомлення волонтерам, тим кому уже допомагали аптечками, військовим та іншим, аби вони нас підтримали. І під постом «Лото-Забави» почали з'являтися теплі слова про нас від усіх кому ми коли-небудь хоч чимось допомогли», – так розповідає про початок історії Петро Кульпач

Спочатку обирали 100 найкращих благодійних організацій і поступово ця цифра зменшувалася. 

На першому етапі кожен українець мав змогу запропонувати фонд, якому він довіряє – так з’явилась ТОП 10. На другому етапі обрали лише один благодійний фонд чи організацію з цих топів 10.

Буквально за три дні Технопарк увійшов у 10 найкращих організацій і після цього їх нарешті оголосили переможцями народного  голосування, адже набрали більшість голосів.

«Нам повідомили, що ми перемогли у голосуванні і запросили 11 вересня в Київ на прямий ефір. Я поїхала до Києва потягом і столиця зустріла мене повітряною тривогою. Я викликала таксі й водія Сергія запам'ятала надовго. Коли я розказала водієві куди й чому я їду, він щиро здивувався. Після цього Сергій сказав, що раз така справа, то він теж хоче бути частиною перемоги й зробив мені шалену знижку, адже хотів почати день з якоїсь гарної справи», – згадує координаторка волонтерського хабу VolWest HUB, керівниця Технопарк «Центр медичних інновацій», Тетяна Репницька.

Вручення сертифіката проходило дуже емоційно, адже глядачам одночасно показували та розповідали про усю діяльність VolWest Hub, яку вони проводили з початку війни. 

«Я їхала назад з цим величезним сертифікатом і поруч зі мною їхали люди, які тікали від війни. Добираючись додому я намагалася допомогти ще і їм, аби вони змогли знайти прихисток на Волині. Тоді я зрозуміла, що життя та війна дають нам тих людей та підтримку, яка необхідна просто зараз. І ця лотерея теж не є випадковістю, адже хто дає, тому і дається», – розповідає пані Тетяна.

Як зазначають волонтери, ця перемога для команди – цілодобова робота, піт, біль та бажання допомагати Збройним силам України знищувати орків.

На що витратили виграні кошти

Станом на сьогодні вже використано 440 тисяч гривень. З цих коштів оплатили  849 індивідуальних медичних аптечок – це аптечки, які волонтери наповнили медикаментами та необхідними медичними засобами для військових.

Читайте також: Як луцькі волонтери комплектують аптечки на фронт 

Також на ці кошти виготовили 407 тактичних наплічників для військових медиків – і вже наповнили з усіма тактичними засобами. Цей наплічник необхідний для бойового медичного працівника, завдання якого – терміново надати невідкладну допомогу.

Усі наплічники та аптечки волонтери передають військовим медикам абсолютно безплатно.

Також виготовили 5 м'яких нош для військових, які створені для транспортування та евакуації постраждалих і поранених.

Читайте також: Маленький госпіталь на плечах: розпаковка тактичного рюкзака для бойового медика від VolWest Hub. ВІДЕО

«Ми допомагаємо щиро й усвідомлено, не тільки військовим, а й цивільним - у наших двох шелтерах. Ми робимо це і для себе, адже спільно наближаємо велику Перемогу», – підсумовує Тетяна Репницька.

Проте діяльність VolWest Hub на цьому не закінчується. Вони продовжують збір на «Спільнокошті» чергової суми на нову партію аптечок і тактичних медичних наплічників. У планах накопичити 1 мільйон 111 тисяч гривень. Вже зібрали майже третину суми. Збір триватиме ще кілька місяців.

Фото з офіційної сторінки Технопарк «Центр медичних інновацій»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром