У волинський госпіталь подарували копію ікони Холмської Чудотворної Богородиці

16 Жовтня 2019, 13:08
2855

З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці до Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни завітали голова благодійного фонду «Рідна Волинь» і ВОГО «ВОЛК» Дмитро Глазунов та Заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький, які реалізовують  програму «Мистецька арт-терапія» для бійців ООС, котрі проходять реабілітацію в цьому закладі.

Зустріч відбулася 15 жовтня.

 У подарунок гості привезли копію ікони Холмської Чудотворної Богородиці. Після завершення богослужіння у госпітальній капличці отець Степан освятив ікону. В актовому залі відбулося святкове вручення цінного подарунку, на яке завітали бійці, пацієнти та медперсонал.

«Вітаємо усіх Вас із цим величним святом. Тематичний подарунок – це точна поліграфічна копія ікони Холмської Чудотворної Богородиці з дотриманням розмірів оригіналу. Це особливо шанована ікона у слов’янському світі. Її оригінал знаходиться у Музеї Волинської ікони. Ікона має свою давню історію. У 1240 році полчища монголо-татар взяли в облогу місто Холм. Містяни, благаючи Божу Матір про порятунок, винесли ікону на мури укріплення. Татарам здалося, що мури піднялися до неба і вони відступили. Тож і сьогодні хочеться благати Богородицю, щоб відступили усі наші вороги зовнішні та внутрішні і вона нас усіх накрила своїм покровом!», – відмітив Дмитро Глазунов.

Головний лікар госпіталю Тетяна Масікова подякувала гостям за такий чудовий подарунок і програму «Мистецька терапія», яку Дмитро Глазунов і Віталій Іваницький  реалізовують  із 2014 року, відколи перші пацієнти бійці АТО почали поступати в обласний госпіталь на реабілітацію і лікування.

Брошура про історію цієї ікони, яку також подарували гості, буде зберігатися в бібліотеці госпіталю, де кожен пацієнт зможе з нею ознайомитися.

До речі, нещодавно також в рамках «Мистецької терапії» була організована екскурсія бійців ООС в Музей Волинської ікони, де вони мали змогу особисто прихилитися до цього чудотворного образу.



1

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром