Скандальна приватна «Муніципальна аптека» у Луцькій лікарні стане комунальною? 

09 Серпня 2019, 10:30
Дмитро Глазунов 3720
Дмитро Глазунов

30 липня голова ВОГО «ВОЛК» і БФ «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов зареєстрував петицію про  створення комунального підприємства «Муніципальна аптека» у Луцькій міській лікарні на місці приватного «Муніципальна аптека».

Це дасть можливість покращити фінансування закладу і усієї Луцької медицини та відмінити «благодійні внески». На сьогодні петиція зібрала 13 підписів. Залишилось 3 дні.

Коментує автор Дмитро Глазунов: «Люди нарікать на побори, чиновники скаржаться на недофінансування охорони здоров'я. Давайте поставимо запитання: Чи зміниться суттєво фінансування медицини завтра? Відповідаю - не зміниться, бо навіть впровадження програми по безоплатній діагностиці перенесли. Тому треба шукати кошти. Пропоную «Муніципальну аптеку» в Луцькій міській лікарні зробити не приватною, а комунальною, оскільки вона заснована на той час начальником управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федором Кошелем і головним лікарем, які згідно своїх посадових інструкцій мали б покращувати фінансування Луцької медицини. Однак в результаті елегантної оборудки і підміни понять «Муніципальна» (та, що належить громаді) підприємство виявилося приватним, а прибуток привласнено. 

 

У мене  запитання до Кошеля і компанії: «Якими професійними та моральними принципами Ви керувались, коли в умовах тотального недофінансування медицини використали посаду і створили приватний бізнес» «Муніципальна аптека», замість того, щоб зробити комунальне підприємство і спрямувати прибуток на лікарню, як того вимагали ваші посадові обов’язки?» 

Змінити ситуацію можуть самі лучани. Підписати петицію можна тут https://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/1301

Ольга Холодна

26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром