Де в Луцьку купити якісну бруківку

05 Серпня 2019, 16:00
Вулиця Крилова у Луцьку, реконструйована фахівцями компанії «Le Bruk». Ту вкладені як стара «трилінка», так і нова бруківка 3090
Вулиця Крилова у Луцьку, реконструйована фахівцями компанії «Le Bruk». Ту вкладені як стара «трилінка», так і нова бруківка

Якість бруківки, а відтак і гарантійний термін її служби,залежить від кількох чинників. Головні з них – якість матеріалів, з яких роблять бруківку, ретельне дотримання технології і якість обладнання. Окрім того, чим вища марка бруківки, тим довший її строк служби.

Гаратнійний термін служби бруківки, яку виготовляють на луцькому заводі «Le Bruk» - 10 років. Втім, запевняють на заводі, реальний строк її служби, за умови правильного вкладання і експлуатації – як правило, набагато довший, — пише Перший.

Про це йдеться у матеріалі «Як «народжується» бруківка».   

Якість матеріалів

Розчин для бруківки роблять з цементу, щебеню, піску і спеціальних добавок Бруківка «Le Bruk» складається з двох шарів. Основний – нижній. Він товстіший і «тримає» на собі поверхню. Верхній – відповідає за естетику і захист виробу від стирання.

Для кожного шару – свій вид щебеню, свої домішки, різне співвідношення інгредієнтів. У нижньому – два види щебеню, пісок, цемент. У верхній домішують так звану «посипку»..

Андрій Разумовський демонструє якість матеріалів, з яких робиться бруківка «Le Bruk»
Андрій Разумовський демонструє якість матеріалів, з яких робиться бруківка «Le Bruk»

 

Марка бруківки

Під час купівлі бруківки головні характеристики, на які варто звернути увагу – це витривалість на стиск, морозостійкість і стирання. Ці показники «зашифровані» у так званій марці бруківки.

Якщо просто, то марка – це ступінь витривалості бруківки на стиснення.  Марку має кожна бруківка. Мінімально дозволена – 300 кг/кв.см. Це означає, що така бруківка витримує 300 кілограм на один квадратний сантиметр.

«Коли вибираєш бруківку, враховувати треба не один, а відразу кілька її характеристик. Основна, звісно – марка. 300 кг/кв.см – не завжди достатньо. Якщо плануєте їздити по бруківці автомобілем – беріть не менше 500. А є ще ступінь стирання, який теж міряється на відповідною шкалою» - пояснює директор заводу «Le Bruk» Сергій Стрихарчук.

Окім того, чим вища марква бруківки, тим вищий ступінь її стирання і морозостійкість. Кожна бруківка розрахована на певну кількість морозних циклів (цикл – це від моменту коли тепература стає «мінусовою» до моменту повернення до «плюсу»). Чим вища марка морозостійкості – тим більше таких циклів бруківка переживе.

«Для мінімально допустимої марки 300 – це 150 циклів морозостійкості. А тільки остання зима мала 28 циклів! А тепер зауважте:  гарантія на бруківку «LeBruk» – 10 років! – каже Андрій Разумовський.


 

Якість обладнання

На заводі «Le Bruk» бруківку роблять шляхом вібропресування на новій лінії, виготовленій у Сербії за ліцензією шведського виробника Prometal.

«Спосіб вібропресування, яким ми виготовляємо бруківку, у світі вважається найефективнішим. Потужний тиск вкупі з вібрацією дозволяє досягти за короткий час максимального ущільнення бетонної суміші.  А чим краще спресована бруківка – тим вона довговічніша, тим краща її  марка»  – пояснює Андрій Разумовський.

Це обладнання на заводі «Le Bruk» працює з 2018 року. Загальна інвестиція у нове виробництво заводу – більше як півмільйона євро. Нове обладнання дало можливість оптимізувати виробництво, збільшити його об’єми. Тепер потужності заводу сягають 12 000 квадратних метрів за місяць.



 

Коментарі
17 Серпня 2019, 00:56
Заказна стаття
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром