Як зекономити на опаленні завдяки електрокотлам від «Бош-Тепло»

25 Липня 2019, 12:09
5731

Можливості електричного опалення все ширше використовуються власниками будинків. В першу чергу через високий коєфіцієнт корисної дії, економічність і простоту регулювання температури. Зростання популярності електричного опалення призвело до появи на ринку величезного вибору електричних котлів різних розмірів і потужностей. Що ж підійде саме вашому будинку?

 

На що звертати увагу під час вибору електричного котла

Не варто робити вибір за зовнішнім виглядом котла. Кращий електричний котел - той, який ефективно забезпечує обігрів вашого будинку. Перш за все звертайте увагу на спосіб підключення до мережі, регулювання потужності котла і внутрішню конструкцію. Визначтеся з функціями, які буде виконувати система електричного опалення. Якщо крім обігріву приміщень ви хочете з її допомогою забезпечити будинок гарячою водою, вам буде потрібно двоконтурний електричний казан.

 

Чому електрокотел — це вигідно

Щоб електрокотел став економічно вигідним, потрібно зробити кілька важливих кроків. По-перше – розробити проект на встановлення електричного опалення і погодити його в обленерго. Що це дає? Власник при цьому отримує право на використання трьох тисяч кіловат енергії за найнижчим існуючим тарифом. Такої кількості енергії для будинку середніх розмірів на місяць цілком вистачатиме.

Наступний необхідний момент для економії на енергоносіях – встановлення двозонного лічильника електроенергії. Чому акцент ставиться саме на двозонному, а не на тризонному лічильнику? Бо саме цей лічильник із 22:00 до 7:00 рахує за найнижчим тарифом, який становить 0,6% від встановленої норми. Тризонний лічильник не вигідний, у ньому передбачені кілька тарифних планів, які не дозволяють досягти помітного економічного ефекту.

У результаті, при встановленні двозонного лічильника і використанні електричної енергії за найнижчим тарифом, власник отримує максимальну економію і ефективність від використання електричного опалення. У випадку дотримання вказаних кроків електрокотел стає вигідним.


 

Регулювання потужності

Залежно від пристрою котла, регулювання потужності може бути ступінчастим або плавним. 

Котли електричні можуть мати незалежні нагрівальні елементи. Щоб відрегулювати температуру і витрата електроенергії, досить включити або відключити частину з них. Таке регулювання буде ступінчастим. Зазвичай в котлі використовується три нагрівальні елементи, один з яких забезпечує половину від максимальній потужності котла, а два інших - по 25%. У зв'язку з цим доступні тільки чотири рівні потужності - 25, 50, 75 або 100%. Якщо потрібна більш точне регулювання, вона здійснюється в кожному приміщенні окремо, за допомогою вентилів опалювальних приладів або термостата.

Плавне регулювання можливе, якщо в конструкції котла передбачено наявність реостата.

У найдешевших електричних котлах, розрахованих на невелику потужність, регулювання немає.

 

Ціна

Імпортний електрокотел вартує в середньому від 11 до 20 тисяч гривень. Для прикладу, польський котел Kospel вартує 11-12 тисяч гривень, а ціна аналогічного газового – 15-16 тисяч гривень. У підсумку купівля електрокотла обійдеться дешевше, а економія поступово окупить і ці витрати.

 

Не забуваємо про екологію

В Європі електрокотли давно є обов’язковим елементом будинку. Крім того їх використання не призводить до забруднення, як це відбувається із твердим паливом – брудним і незручним при використанні. Адже тверде паливо громіздке, незручне, його запаси потрібно постійно поповнювати. А електроопалення – це чистота, безпечність та екологічність у вас вдома. Електрокотли безпечні і не потребують спеціального приміщення, як газові чи твердопаливні. 


 


Підприємство «БОШ-ТЕПЛО» пропонує широкий вибір кращих моделей електрокотлів, а також увесь комплекс супровідних робіт по їх встановленню та монтажу. Ми надамо усю інформацію, допоможемо із оформленням і забезпечимо налагоджене функціонування електрокотлів.

Контакти: м. Луцьк, вул. Рівненська, 15 (0332) 28-36-02, (095) 825-49-97, (067) 779-26-06 e-mail: [email protected]

Коментарі
25 Липня 2019, 15:15
В 2015 році купляв в цієї фірми котел але газовий. ДУже задоволений якістю. Можу похвалити
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром