Луцький кандидат Глазунов повідомив, що податкова заважає у виборчій кампанії

15 Липня 2019, 11:00
Дмитро Глазунов 1677
Дмитро Глазунов

Уже третій рік поспіль інспектори Луцької державної фіскальної служби перевіряють неприбуткову! громадську організацію «Волинська обласна лікарняна каса», відколи її очільник кандидат в народні депутати по Луцьку, округ 22 Дмитро Глазунов підняв гострі питання щодо «благодійних внесків» у Луцьку та рішуче виступив за їх відміну в міських закладах охорони здоров'я, що і передбачив своєю передвиборчою програмою.

Доречно нагадати лучанам, що рік тому, в травні 2018 року, завершилася податкова перевірка ВОЛК за 2015 рік і 2 півріччя 2016 року. Тоді серйозних порушень не виявлено. ВОЛК заплатила штраф 510 грн і Глазунов 34 грн за малозначимі порушення.

Оскільки нічого не знайшли, взялися за наступні періоди. Складається враження, що там де «пиляють» бюджет і ПДВ податківців не видно, а головним об'єктом тиску вибирають неприбуткову громадську організацію, голова якої Дмитро Глазунов в житті не торкався бюджетних коштів і апріорі не дотичний до корупції, оскільки ніколи не був у владі.

У червні 2019 року як тільки з'явилася інформація, що Глазунов балотується у Верховну раду по Луцьку, напередодні подачі ним документів до центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом, з подачі «доброзичливців» податківці вчергове завітали до офісу ВОЛК. Коментує голова ВОЛК Дмитро Глазунов:

«Одразу після появи інформації, що я йду в парламент,  з'явилися податківці з перевіркою, які думаю навмисне заважають проводити повноцінну передвиборчу кампанію. Це - як на старті забігу до твоїх ніг прив'язали важкі гирі. Документи в ЦВК я зміг подати лише в останній день 20 червня, бо фактично переевіряючі своїми активними діями не давали можливості виїхати. Купа запитів (18, 19, 20 червня) і паперів, над чим ми з юристами сьогодні працюємо. Ситуація дошкульна, тому увесь час йде на її вирішення, адже за ці роки тисячі пролікованих і обстежених людей і по кожному вимагають дати відповідь. На ведення повноцінної виборчої кампанії та більш активного спілкування з виборцями фізично не вистачає часу.

Але, незважаючи на це, я беру участь у виборах. Дії ДФС назвати співпадінням важко. Таку б наснагу податківців направити на розкриття справжніх податкових махінацій, але останні події і обшуки ДБР у Луцьку в податковій свідчать, що саме вони можуть бути учасниками махінацій і схем. Я йду в парламент, щоб побороти корупційну гідру, яка пустила свої щупальця в усі сфери життя і створила класичну схему кругової поруки.

Я це відчув на собі. В контексті впровадження страхової медицини, маю на меті одразу зняти з хворих лучан фінансовий тягар у вигляді «благодійних внесків» в міських закладах охорони здоров'я і знаючи як це зробити, борюся вже третій рік. Вважаю саме ця моя позиція і спричинила такі перевірки. Вирішуючи питання комплексно, планую впровадження в усіх школах і садочках міста чергування лікарів, встановлення в цих закладах систем відеоспостереження та безпеки. Це я зроблю в перші місяці депутатських повноважень. З позицій лише громадської думки втілити такі зміни неможливо».

Ольга Холодна

Коментар
30/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром