«Театр абсурду» в Луцьку від «95-го кварталу»

12 Липня 2019, 13:50
9520

 «Pane e circenses».

В рамках фестивалю «КvartalFest» у Луцьку виступили артисти «95-го кварталу». Російськомовними жартами лучан смішив майже весь склад гумористичної команди. Не було лише їхнього колишнього лідера Володимира Зеленського, котрий наразі займає посаду Президента України. Також своїми жартами не тішив людей  Юрій Корявченков, в народі більше відомий, як «Юзік». Наразі комік балотується до Верховної ради від партії «Слуга народу».

Завітали до Луцька артисти у четвер, 11 липня. 

Торгові марки не забарились та розставили палатки з їжею та напоями: запах шаурми, гамбургерів, картоплі та випічки заманював до себе все більше і більше людей. Метод «Хліба і видовищ» залишається дієвим протягом віків.

Концерт анонсували, як аполітичний. Однак, вже на початку заходу стає зрозуміло, що це зовсім не так. Біля банеру «КvartalFest» скромно стоїть та посміхається картоновий Володимир Зеленський. Навколо нього зібрались люди, аби зробити селфі на пам’ять. Чому картонового Зеленського привезли на фестиваль — невідомо, адже він завершив свою кар’єру коміка та пішов у велику політику.

3

До анонсованого виступу зірок «95-го кварталу» залишається майже година. На сцену виходять російськомовні ведучі, аби розважити натовп. Оголошують так званий співочий конкурс. 

 – Толькаааа, рюмка водкі на сталєєєє, – співає молода дівчина.

Народ радісно підспівує.

– Мєжду намі таєт льод, і пусть тібя і міня нікто нє найдьот», – продовжує співати інша дівчина. 

 

Потім ведучі попросили людей вигукувати на камеру «Слава Україні».

– Слава Україні! – кричить хлопець зі сцени.

– Героям слава! – вигукують хором люди під сценою.

– Вауууууууу! – відповідає ведучий.

 

Грає весела музика.

Опісля виступів місцевих музикантів та танцювальних ансамблів, на сцену запросили луцьку команду гумористів «Замок Любарта». Вони тішили лучан жартами про жителів різних районів міста, п’яних дівчат та поліцію. Ось приклад:

У Луцьку бабця заходить в маршрутку, полковник поліції встає, щоб вона сіла:

– Бабцю, сідайде! Я – палковнік поліції, можу і постояти.

– Ні-ні, синок, сиди. Тобі хворенькому нужніше.

– А чого це ви рішили, шо я хворенький?

–Тому що в званні палковнік поліції не заробити на машину тільки рахіт може».

Публіка заливається сміхом. У цей час режисер показує на великих екранах працівників луцької поліції, які прийшли забезпечувати громадський порядок. Люди починають сміятись ще дужче та показувати на поліцейських пальцями.

 

Вже через деякий час на сцену виходять артисти «95 кварталу». 

– «Встрічайте, самий любімий палітік – Пьотр Парашенка», – оголошує ведучий.

Пізніше на сцену вийшов «Андрій Парубій», котрий не міг вимовити важкі слова. За ним з’явився і «Віталій Кличко», якого виясміяли, як тупу та недолугу людину. Також був «Олег Ляшко» зі своїми «замашками» та навіть «Юлія Тимошенко». До слова, «95-квартальна» Тимошенко досі носить розкішну косу.

Пізніше на сцену вийшов Євген Кошовий. Він намагався розповісти, як «95 квартал» живе без свого колишнього лідера Володимира Зеленського. Однак, раптом у нього задзвонив телефон. На з’язку — сам Володимир Олександрович, який вирішив перевірити, чи добре у Луцьку відбувається концерт, чи прийшли люди. Євген Кошовий начебто не хоче з ним говорити, бо немає часу.

– Я – Главнокомандующий Вооруженных сил Украины, глава етого государства! А у тебя нет времени для меня? — обурується президент України. 

Люди знову заливаються сміхом та плескають в долоні. 

Здається, що цей «театр абсурду» зовсім нікого не бентежить. Як і те, на скільки сильно Володимир Зеленський нівелює та ганьбить свою посаду Президента Україна. Разом з російською мовою, недолугими жартами та постійним мавпуванням новий президент претворює Україну в один суцільний прикол. Також не варто забувати, що цей гумористичний фестиваль анонсували, як аполітичний. 

Опісля на сцені ще довго лунали «аполітичні» жарти, гумористи висміювали та принижували багатьох політиків та діячів. Люди сміялись…

 

Цей народ вже давно … всі турботи забув,
і Рим, що колись все роздавав:
легіони, і влада, і лікторів зв'язки,
Стриманий тепер і про дві речі лише неспокійно мріє:
Хліба і видовищ!

 

Еля СЕРКОЖАЄВА

Коментарі
12 Липня 2019, 17:16
Гіршої статті в житті не читала. Не підтримую партію &amp;quot;Слуга народу&amp;quot;, але матеріал статті ганебний, як відсутність знань етики у журналістів.<br/>Але це Волинські ЗМІ, що тут дивуватися...
12 Липня 2019, 17:19
Добре написано. Шкода, що Лучани підтримали цей низькопробний, тухлий шлак у вигляді політичного шоу...
12 Липня 2019, 17:37
Не млять Зараз натягну шаровари і буду вимагати Волинський народний хор имя Верьовки...
12 Липня 2019, 18:21
Порошенко ганьба нації
12 Липня 2019, 18:28
Російської мови може було і забагато, але ж ви там теж були і сміялися, і їли... Для чого цей дешевий піар...
13 Липня 2019, 05:48
Еля, вже надто ПОЛІТИЧНО ЗААНГАЖОВАНИЙ текст Вашої розповіді!! Ви все показали лише під кутом СВОГО зору!! Однобоко і з ПОЛІТИЧНИМИ фарбами всю подію змалювали! НЕ МОЖНА НАВ'ЯЗУВАТИ ЛЮДЯМ СВОЮ ДУМКУ! Навчіться описувати події без негативного і без політичного забарвлення та без суб'єктивних оцінок!!!
13 Липня 2019, 17:34
Спасибі Елі за влучний огляд цього сорому.
14 Липня 2019, 12:19
Кліба і кіна-древнє гасло римлян і його ніхто не відміняв.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром