Дмитру Глазунову – 45. Оцінка зробленого

11 Липня 2019, 08:30
Дмитро Глазунов із оригіналом Ікони Холмської Чудотворної Божої Матері 2894
Дмитро Глазунов із оригіналом Ікони Холмської Чудотворної Божої Матері

Сьогодні, 11 липня, кандидату у народні депутати, голові благодійного фонду «Рідна Волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» (ВОЛК) Дмитру Глазунову виповнилося 45 років.

15 років життя присвятив ВОЛК, яка працює за принципом страхової медицини. Тисячі пролікованих і обстежених, більше ста врятованих життів завдяки препаратам, які Дмитро Глазунов закупляв для хворих з інфарктами та інсультами у важкі для міської медицини фінансові 2007- 2011 роки. В рамках програми «Я буду здоровою і щасливою» на пересувних мамографах обстежено 7 тисяч волинянок, виявлено 200 передракових станів, 30 онкологій. І тут, завдяки своєчасності обстежень, врятоване не одне життя. 20 тис волинян обстежено на предмет виявлення серцевих недуг, у 4 тис виявлені проблеми та надані рекомендації.

За участі ВОЛК закуплені для Луцька сучасні карети швидкої допомоги. Біохімічний аналізатор, що придбаний у 2010 році до нині безкоштовно обстежує діток в обласній дитячій лікарні. Усі ці програми проводились спільно з благодійним фондом «Рідна Волинь». Тому не випадково з 2014 року Дмитро Глазунов очолює цей фонд.

Волиняни добре пам’ятають організовані ним в рамках проекту «Честь маю» зворушливі вечори пам’яті політика і дипломата Бориса Клімчука, першого директора Луцького училища культури Віктора Чебліна, вчителя Юрія Лелюкова, який на уроці накрив собою гранату, чим врятував 26 учнів Іваничівської школи, героїв АТО Андрія Снітка і Рустама Хамраєва, фестиваль Вячеслава Хурсенка. А видані благодійним фондом книги «Борис Клімчук: «Я – син волинської землі» та «Соколята» про творчість Вячеслава Хурсенка високо оцінені в Україні та за її межами.

Глазунова, як «ангела охоронця» завжди чекають учні Заболоттівської спеціалізованої школи інтернату, де він забезпечив лікування багатьох діток. Після двох операцій, мама одного учня сказала: «Скільки житиму, ставитиму свічки за Дмитра».

«До таких діток у мене особливе ставлення, оскільки моя мама 10 років навчалася у луцькому інтернаті. А її розповідь про те, як вони ділились недогризком яблука запамятаю на все життя!» - коментує зроблене благодійник.

Віримо, що оберігає волинян і картина В.Жупанюка «Ікона Холмської Богородиці в подіях і фактах», яка придбана Дмитром Глазуновим у 2018 році і подарована нашому Музею Волинської ікони, де знаходиться поруч із оригіналом Ікони Холмської Чудотворної Божої Матері. Саме Глазунов, чи не єдиний, хто став на захист музею, коли депутати облради відібрали приміщення. Патріот не на словах, а на ділі, з початком бойових дій на Сході, у 2014 році - Глазунов започаткував програму «Мистецька терапія» для бійців АТО, які проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів, яку веде заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький.

Його програма «Ніхто не забутий» допомагає у лікуванні членам родин загиблих бійців АТО з Луцька! Усе це свідчить про великий духовний потенціал їх організатора, людини освіченої і високоморальної. Думаю прийшов час саме для таких зрілих, з креативними ідеями людей як Дмитро Глазунов, які візьмуть відповідальність за нас, лучан, і за долю країни, не побояться кинути виклик системі і корупції! Він з тих людей, які не є представниками політико-олігархічних груп, не дотичних до корупції, хто не ділив бюджет, зрештою тих, хто не зіпсований владою. І Дмитро повністю відповідає цим критеріям. Високі державні і церковні нагороди тому свідчення. Соціально значимі проекти Глазунова тричі перемагали у номінаціях «Людина року Волинського краю».

«Я постійно серед людей і знаю їх проблеми. І скажу відповідально, що для мене велике значення має посада народного депутата, як засіб для вирішення проблем, що хвилюють людей, зокрема і лучан. Україна створена, але вона не є сильною. Її треба зміцнити, завершити процес державотворення, щоб люди не шукали кращої долі за кордоном. Україну треба зшивати як вишиванку, дуже обережно, «лагідними нитками». Лозунги і заклики ми вже пройшли. Треба щоденно працювати і пам»ятати, що ми єдина українська родина, і що ми залишимо нащадкам», - переконаний кандидат в народні депутати по Луцьку, округ 22 Дмитро Глазунов.

Оцінку давати вам.

Ольга Холодна

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром