Програмування та робототехніка: що нового відкриває RoboLab для своїх вихованців

13 Вересня 2021, 16:20
Програмування та робототехніка: що нового відкриває RoboLab для своїх вихованців РЕКЛАМА 4740
Програмування та робототехніка: що нового відкриває RoboLab для своїх вихованців

Розвиток молодого покоління – найголовніша ціль кожних батьків. І що, як не конструювання, розвине дитячу уяву, логічне мислення та дисциплінованість. Уже рік у місті Ківерці діє науково-технічна студія RoboLab, куди запрошують на навчання малих та юних ківерчан.

Що таке RoboLab?

RoboLab – це науково-технічна студія, яка спеціалізується на заняттях з лего-конструювання, робототехніки та програмування.

Девізом студії є 4 слова «Вивчай, конструюй, програмуй, експериментуй». Навчання у студії є діяльнісно-орієнтованим: направлене на самостійний пошук розв'язання проблем та завдань, розвиток в учня вміння самостійно ставити навчальні цілі, проєктувати шляхи їх реалізації, контролювати та оцінювати свої досягнення. Для цього використовуються моторизовані моделі Lego та об'єктноорієнтоване програмування. Також, стимулюється цікавість учнів до природничо-математичних дисциплін та інженерно-програмного мистецтва.

Як проходять заняття?

У студії RoboLab можуть навчатись діти від 4 до 15 років. Заняття відбуваються в мінігрупах 4-6 дітей.

Пропоновані напрямки:

  • Конструювання «Серйозні професори» (4-5 років);
  • Робототехніка WeDo 2.0 (6-9 років);
  • «Ігри та контролери» (8-10 років);
  • Програмування Scratch (8-11 років);
  • Робототехніка Mindstorms EV3 (9-14 років);
  • Програмування Python (10-15 років).

Кожен з напрямків має свої особливості. Наприклад, наймолодші вивчають основи конструювання, вчаться поєднувати кольори та форми, створювати моделі за зразком та водночас розвивають дрібну моторику рук. Заняття триває 1 годину та відбувається раз на тиждень.

Більш учні середньої вікової групи вже почитають розвивати зовсім нові STEM-навички. На заняттях діти складають більш як 40 різних механізмів та роботизованих моделей, які містять датчики та мотори. Ці моделі програмуються та виконують ті дії, які хоче учень. Вихованці студії опановують десятки нових деталей, а також з’ясовують як працюють речі, які нас оточують в повсякденному житті. 

Старші учні поглиблено вивчають «Робототехніку Mindstorms», де можуть втілити свої фантастичні ідеї у життя завдяки конструктору, який має набагато більше датчиків та сенсорів та розширені можливості програмування.

Такі заняття тривають півтори години раз на тиждень.

Також учні можуть почати вивчати одну з топ-10 мов програмування – Python та спробувати створити щось своє лише за допомогою кодів.

Які результати навчання?

Важлива частина навчання у студії це формування «ментальних звичок» – універсального поведінкового типу, що визначить ефективне розв'язання будь-яких проблем.

Ментальні звички базуються на тому, що наука визнається переконаннями, цінностями та вміннями, завдяки яким людина отримує нові знання про навколишній світ.

У студії RoboLab діти здобудуть технічні знання набагато раніше своїх однолітків. Протягом навчання діти отримують призи від студії за свої старання та нові знання.

Вартість навчання

Для наймолодших учнів місячний абонемент на чотири заняття коштує 450 гривень.

Для старших учнів місяць навчання коштує 600 гривень, а для учнів курсу «Програмування Python» 850 гривень (два заняття на тиждень).

Також студія пропонує пробні заняття вартістю 80 гривень.

Матеріали для занять купувати не потрібно – у студії є всі необхідні набори Lego, планшети та ноутбуки з відповідним програмним забезпечення.

Як записатись?

Групи набираються протягом вересня, але також можна приєднатись і пізніше.

Для зручності у студії відбуваються заняття в будні дні до та після обіду (для дітей, які ходять в першу та другу навчальну зміну), а також у суботу.

Записатись на заняття можна за телефоном: 0964237994.

Адреса студії: місто Ківерці, вулиця Тараса Шевченка, 27, магазин «БудЦентр», 2 поверх.

Також можна доєднатись до сторінки у фейсбуці та записатись через Messanger.

Читайте також: Команда «Інвестора» пробігла найбільшу дистанцію «Luchesk Half Marathon 2021»

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром