Йду в парламент за страховою медициною, — луцький кандидат Дмитро Глазунов

05 Липня 2019, 11:35
Дмитро Глазунов 2438
Дмитро Глазунов

Мій пріоритет в парламенті - це питання здоров'я людей і впровадження в Україні страхової медицини. Погляньте скільки хворих людей просять допомогу на лікування! Це національна катастрофа. Люди вмирають, бо не мають коштів на лікування в той час, коли політики вирішують на якій мові писати рецепта. Не може бути в держави вищого приорітету ніж здоров'я її громадян - це записано в Конституції України ст 3.

15 років тому я заснував ВОГО "Волинська обласна лікарняна каса", яка працює за принципом страхової медицини. І нехай ВОЛК не ідеальна модель, однак тисячі пролікованих і обстежених людей, сотні врятованих життів при інфарктах та інсультах - це результат! І при цьому ні копійки з бюджету! Ми це зробили на Волині, зробимо і в Україні. За 15 років я детально вивчив тематику і хочу використати свій потенціал в майбутньому парламенті.

Для впровадження страхової медицини, щоб люди не побиралися у пошуках коштів на лікування, потрібна політична воля, сміливість і розуміння процесу. Модель - бюджетно - страхова медицина, коли базовий пакет послуг забезпечує держава, решта дофінансовують люди через лікарняні каси, або страхові компанії. Меседж останніх років, про те, що гроші йдуть за пацієнтом це добре, але поки ми бачимо, що пацієнти шукають гроші.

Я не досвідчений політик, і якщо за роки депутатства я зроблю лише це і страхова медицина нарешті запрацює і люди це відчують на собі, коли ми перестанемо бачити об'яви про збір коштів для онкохворих і дороговартісні операції, я зроблю більше, ніж усі попередні депутати в цьому напрямку разом узяті. 

На місцевому рівні перше, що я зроблю на посаді народного депутата - це ініціюю перед Луцькрадою заборону діяльності благодійних організацій і фондів у міських закладах охорони здоров'я і відповідно збір "благодійних внесків". Варіантів як змінити достатньо і прикладів в Україні багато. Скажімо, в Житомирі такого благидійництва немає. Полтава взагалі заборонила діяльність благодійних організацій в лікувальних закладах

Але без Вашої підтримки, шановні виборці, я нічого не зроблю. "Україну можемо зробити лише ми самі", - сказав Левко Лук"яненко, який за Україну у таборах і тюрмах провів 27 років. Тож прошу лучан, членів ВОЛК, а нас до 10 тисяч, підтримати мене на виборах та ідею впровадження в Україні страхової медицини. А буде здоров'я, то буде бажання жити, любити, творити і будувати ту Україну, про яку мріємо.

Автор  тексту - Дмитро Глазунов, кандидат в народні депутати по Луцьку, округ 22

19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром