Євген Хмара, Катерина Кухар та Лесина феєрія: як проходив День міста в Луцькому парку

06 Вересня 2021, 14:50
День міста Луцька в Центральному парку імені Лесі Українки 5779
День міста Луцька в Центральному парку імені Лесі Українки

Вечір першого дня святкувань Дня міста Луцька був наповнений культурою. Парк імені Лесі Українки перетворився у казковий ліс з Лесиної «Лісової пісні». Таким його лучани ще не бачили. 

Журналістка Район. Культура відвідала цю святкову містерію.

Дерева підсвітили зелено-блакитним світлом, в каналах засвітили водяні лілії. З різних куточків лунали різні мелодії лісу у перфомансах за мотивами феєрії Лесі Українки: «Пісня боротьби», «Пісня вітру», «Голос вітру». 

Алея Миколи Голованя перетворилася на містичну дорогу з химерними скульптурами. Цей антураж створювала відповідна музика.

Всю казковість дійства доповнив балет. Варто зауважити, що вибір локації для сцени на так званій Луцькій дамбі, був дуже вдалим. 

До Луцька приїхали провідні артисти опери та балету зі Львова та Києва. Особливим був виступ прими-балерини Національної опери України Катерини Кухар та прем’єра Національної опери Олександра Стоянова.

Всесвітньовідомий піаніст Євген Хмара заворожив усіх глядачів із першої ноти. Його виступ створив ефект потужного симфонічного оркестру просто неба. 

Піаніст протягом години показував усі можливі колаборації з інструментальною музикою: поєднання класичних інструментів з індійським хангом, рок-симфонії та неочікуване поєднання клавішної віртуозної музики з діджеєм.

Читайте також: На Волині стартував міжнародний фестиваль «Лісова пісня»

Не зважаючи на нестримний холод біля річки, Євген Хмара змусив лучан співати під його акомпанемент в унісон «Червону руту», розігрів усіх нотками року від гурту «Queen».  Його музика переносить слухача в іншу реальність і вже не розумієш – чи ти в луцькому парку, чи уже на сторінках твору Джоан Роулінг.

Перед виконанням чергової композиції музикант попросив лучан заплющити очі та пригадати, про що мріяли у дитинстві. Тоді здалося, що білий промінь світла, що відходив від рояля точно поніс бажання й думки кожного в небо. 

Читайте такожІван Корсак: правда про життя і творчість великого волинянина

Після такої атмосферної містерії, що відбулася у Луцькому центральному парку, неологізм авторства Ольги Ольхової «луцько» вже не буде таким як раніше, ЛУЦЬКО стало КУЛЬТУРНО.

Ірина Остапчук 

Фото Володимира Максимчука

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром