Правило трьох «Н» або як тренуються луцькі «легіонери». ФОТО+ВІДЕО

20 Червня 2019, 18:10
2250

Одним із провідних спортивних клубів Луцька, де популяризують змішані єдиноборства є «Легіон», який відкрився два роки тому. За цей час спортивний клуб встиг завоювати популярність серед місцевої молоді, а його вихованці регулярно виборюють призові місця на різноманітних турнірах з боротьби.

Район.in.ua побував на тренуванні «легіонерів» та поцікавився особливостями підготовки спортсменів.

НЕМАЄ НІЧОГО НЕМОЖЛИВОГО

Під час тренувального процесу значну увагу надають дисципліні та підвищенні фізичної підготовки спортсменів. Для новачків передбачені індивідуальні заняття з тренером.

«Для спортсменів-новачків розробляємо індивідуальну програму тренувань, враховуючи початкові можливості, а вже згодом залучаємо їх до більших навантажень і рівнів підготовки», – ділиться секретом підготовки  тренер Вадим Радюк.

Тренування легіонерів відбувається за двома напрямками: боротьба та ударна техніка. Під час боротьби відшліфовуються базові больові та задушливі прийоми. Завдання ударної техніки полягає в постановці правильних прямих, бокових ударів та аперкотів, а також ударів ногами.

1

Принцип будь-якого тренування полягає у тому, щоб зробити спортсмена сильнішими, витривалішим, спритнішим. Тому тренери клубу змішаних єдиноборств «Легіон» вимагають від своїх вихованців максимальної віддачі під час кожного заняття.

«Досить часто ми чуємо від своїх вихованців, особливо від новачків: «Я не можу» або «В мене не виходить». Як правило, це стосується вправ, які виконують спортсмени під час розминки – перекати, шпагат, колесо або відтискання від підлоги. Тому завжди говоримо нашим «легіонерам»: «Немає нічого неможливого. Варто лише захотіти та докласти зусиль і все обов’язково вдасться». І вже за декілька тренувань видно успіх спортсменів при виконанні тієї чи іншої вправи», –  констатують тренери.

Аби урізноманітнити тренувальний процес та загартувати бійців як фізично, так і морально у клубі змішаних єдиноборств «Легіон» минулого літа організували військово-патріотичний спортивний табір «Дорогами легіонерів». Збори відбувалися упродовж десяти днів у польових умовах у селі Пугачівка Рівненської області. За словами тренерів, такі збори стануть щорічною традицією клубу.

Військово-патріотичний спортивний табір «Дорогами легіонерів»
Військово-патріотичний спортивний табір «Дорогами легіонерів»

ГАСЛО КЛУБУ: «СИЛЬНА ТА РОЗУМНА МОЛОДЬ»

Обов’язковим елементом кожного тренування є так звана «п’ятихвилинка з тренером», під час якої наставники розповідають спортсменам про особливості, історію розвитку та титулованих спортсменів різних видів бойових мистецтв. На думку тренерів, такі заняття є необхідними, адже бійці клубу беруть участь у змаганнях не тільки з ММА а й з рукопашного бою, універсального бою, хортингу, самбо та різних видів боротьби.

«Ми стараємось відходити від стереотипів, що спортсмени, які займаються єдиноборствами ростуть тупими і на противагу цьому виховуємо розумну молодь. Тому, основне гасло клубу – «Сильна та розумна молодь», – розповідає тренер Тимофій Судима.

За час існування «Легіону» його вихованці неодноразово здобували призові місця на чемпіонатах області, України та навіть Європи.

1
Дружня команда СК «Легіон» на Чемпіонаті Європи з хортингу.
Дружня команда СК «Легіон» на Чемпіонаті Європи з хортингу.

До слова, досвідчені спортсмени не лише беруть участь у змагальних заходах з ММА, а й виступають у ролі рефері. Одним із таких став чемпіонат Луцького прикордонного загону з рукопашного бою.

Вихованці «Легіону» успішно відсудили чемпіонат Луцького прикордонного загону з рукопашного бою.
Вихованці «Легіону» успішно відсудили чемпіонат Луцького прикордонного загону з рукопашного бою.

Вихованці «Легіону» успішно відсудили чемпіонат Луцького прикордонного загону з рукопашного бою.
Вихованці «Легіону» успішно відсудили чемпіонат Луцького прикордонного загону з рукопашного бою.

Читайте також: У Луцьку прикордонники виборювали право поїхати на чемпіонат України з рукопашного бою

ХТО МОЖЕ СТАТИ «ЛЕГІОНЕРОМ»

«Легіон» радо приймає на тренування усіх охочих займатися спортом. У клубі тренуються не тільки хлопці, а й дівчата.

Групи занять поділяються на чотири типи за віком:

  • діти віком від 4 років
  • підлітки 14-18 років
  • молодь 18-21 років
  • та старші від 18 років

Для кожної вікової групи у «Легіоні» особливий підхід. Діти віком від 4 років навчаються азам боротьби і привчаються до так званої загальної фізичної підготовки. З 8 років ставиться ударна техніка та вже з цього віку підготовленого спортсмена залучають до змагань.

Групи підлітків, молоді та група старших проходять підготовку за індивідуальними віковими програмами. Основне завдання цих вікових груп постає в тому, щоб привчити кожного охочого займатися єдиноборствами до ведення здорового способу життя.

У спортивному клубі навчаються самооборони і дівчата, для яких є спеціальна методика кросфіт.

«Ми вважаємо, що ніколи не пізно почати займатися спортом. Тому ми завжди раді бачити майбутніх бійців у нашому клубі», – підсумовують тренери луцького клубу змішаних єдиноборств «Легіон».

 

Дмитро ЗІНЮК

Відео з архіву клубу «Легіон»







Найменші «легіонери»
Найменші «легіонери»

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром