Чому ми віддали дитину в приватну школу IT Step School: досвід луцьких мам

20 Липня 2021, 16:16
Чому віддали дитину в приватну школу: досвід луцьких мам PROMO 4962
Чому віддали дитину в приватну школу: досвід луцьких мам

Не завжди батьків і дітей влаштовують умови навчання у звичайній школі. Тому все частіше вони обирають приватні.

На прикладі приватної загальноосвітньої школи IT Step School Бізнес.Район розповість, чому не варто боятися змінити школу і які плюси приватної.

Луцькі мами поділилися з нами своїм досвідом та розповіли, в чому особливості такої школи та чому дітям хочеться туди ходити.

«Дитина – просто щаслива»

Відсутність домашніх завдань, активність на уроках, мультимедійне навчання і розумний контроль – за це лучанка Людмила Жуковська і її син Сашко полюбили приватну школу IT Step School. Хлопець вже закінчив тут восьмий клас.

«Він провчився в цій школі рік і мені дуже сподобалось. Я бачу, що він подорослішав, став серйознішим. Окрім того, добре видно, що у нього зріс рівень знань і розширився світогляд», – розповідає пані Людмила.

Рушійним кроком у виборі приватної школи для родини стало те, що в IT Step School не задають домашні завдання і це сподобалося Сашку. Він навчається до 17:00 і має вільний час, коли повертається додому. Завдяки цьому дитина просто щаслива.

Людмила Жуковська і її син Саша

«Раніше по вечорах його потрібно було змушувати виконувати домашні й від цього страждала нервова система бабусі. А зараз заняття в сина до 17:00, і я вважаю це розумним і правильним. Зазвичай, діти й після школи відвідують репетиторів, або роблять домашні завдання. Але з нашою школою такої потреби немає», – каже мама Сашка.

Загалом їй подобається, що в IT Step School зручний графік, є велика перерва й дитину там годують двічі на день.

У школі Сашко активний і постійно залучений в освітній процес. Пані Людмила наголошує, що вчителі тут «схалявити» не дадуть. У звичайній школі було по-іншому.

«Знаю з його слів і бачу з фотозвітів, що дитина постійно мусить бути активна. Поштовхом до того, що я забрала його зі звичайної школи, був великий клас, до 30 учнів. Це хлопці сидять на задніх партах з телефонами, шумлять, ніхто не слухає вчителя. А тут вже не «схалявиш», бо вони всі у вчителя як на долоні. У телефоні діти не будуть «сидіти», бо їх у будь-який момент можуть запитати», – розповідає Людмила Жуковська.

І Сашкові, і його мамі дуже подобається, що викладачі доступно пояснюють матеріал, все показують на екрані. Навчання мультимедійне і завдяки цьому добре працює зорова пам’ять.

Про те, що є змога вчитися у приватній школі, Сашко дізнався, коли навчався у Малій академії ШАГ. І розповів про IT Step School мамі. Після того, як вона з’ясувала всі деталі, разом з сином прийняла рішення там вчитися.

«Мене влаштувало, що там невелика кількість дітей в класі. Мою дитину треба контролювати, запитувати, щоб він активний був, тоді буде результат. Найголовніше, що йому подобається», – каже Людмила.

 

«Ми не шкодуємо, що змінили школу»

Хороша атмосфера, комфортне для дитини й батьків навчання та стиль викладання в IT Step School сподобалися Оксані Подолець, мамі восьмикласниці Софії, яка вже перейшла до дев'ятого класу.

Загальноосвітньою приватною школою родина почала цікавитись через те, що у звичайній школі Софія мала велике навантаження й значний об’єм домашніх завдань.

«Навчання у звичайній школі дійшло до такого рівня, що ми з чоловіком мусили трішки виконувати ролі вчителів. Тому що в школі було мінімум пояснень і максимум домашніх завдань, а ще й контрольні. Навчальний процес був для нас некомфортним», – розповідає пані Оксана.

Оксана Подолець із донькою Софією

Жінка почала цікавитися, які є альтернативи. Тоді дізналась і про інші приватні школи, але саме ця привернула увагу тим, що дитина в майбутньому може обрати собі якийсь напрям в ІТ. Наприклад, пов’язаний з графічним дизайном. Це і було вирішальним чинником, чому сім’я обрала для Софії IT Step School.

Також взяли до уваги зручну локацію і відгуки, тож рішення прийняли досить швидко.

«Я поїхала в IT Step School, щоб записати дитину на пробний урок, але вже в той день вирішила, що потрібно укладати угоду. Склалося гарне перше враження, я побачила як виглядає школа, поспілкувалася з керівником та працівниками й вирішила, що пробний урок не потрібен і дитина з понеділка може йти вчитися», – пояснює вибір приватної школи мама Софії.

За її словами, під час навчання в IT Step School донька наче ожила і перестала стресувати.

«Тут комфорт, спокій, затишна атмосфера й це спонукає вчитися і цікавитись новим. У мене дитина відповідальна й у звичайній школі за все хвилювалася. А у новій школі у Софії враз зникли синці під очима. Тому враження в нас однозначно позитивні», – каже Оксана Подолець.

Раніше Софія мусила багато працювати самостійно і з батьками, щоб мати кращі успіхи з математики, фізики, іноземної мови. Проте зараз все змінилося.

«Якщо у попередній школі ми щодня з дитиною працювали та пояснювали деякі предмети, то зараз завдяки IT Step School у батьків – «відпустка». Ми перестали бути педагогами. Я побачила, що рівень знань у дитини зріс, вона не хвилюється перед контрольними й ми зовсім не втручаємося в її навчання», – тішиться пані Оксана.

Навчальним процесом Софія і її мама задоволені. Особливо подобається те, що навчання відбувається парами. У звичайній школі в дитини могло бути понад п'ять предметів за день. Зараз це – три-чотири.

Такий графік, на думку пані Оксани, дає можливість зосереджуватися на певних предметах і краще засвоювати матеріал.

«Добре, що в IT Step School навчання починається о дев’ятій, а не о восьмій ранку, як раніше. Дитина йде на навчання з задоволенням і з гарним настроєм, а повертається додому зі знаннями, і вечір у неї вільний. За час, що Софія тут навчається, ми не відчували, що її щось турбує в школі», – розповідає Оксана Подолець.

Деякі уроки, які дитина відвідувала дистанційно під час хвороби, бачила і мама. Зізнається, що щиро заздрить доньці, бо в неї такої можливості не було.

«У мене ще є син, якому три роки, і я вже зараз розумію, що він не піде у звичайну школу. Тож очікую, що в IT Step School будуть набирати й малечу, а не тільки з п’ятого класу.

Ми не шкодуємо, що перейшли вчитися в загальноосвітню приватну школу IT Step School. До того ж нас прийняли серед навчального року, у другому семестрі, за що ми вдячні. Хочу подякувати вчителям за комфортну і затишну атмосферу і за те, що дитина змінюється у кращий бік, стає більш розкутою та впевненою у собі», – підсумувала Оксана Подолець.

Маленького сина також планують віддати у приватну школу

Довідка. Загальноосвітня приватна школа It Step School Луцьк – частина сім'ї Комп'ютерної Академії ШАГ. У Луцьку така школа з’явилася рік тому. It Step – це 22 роки досвіду у сфері освіти; це 22 країни світу та 105 філій.

Загальноосвітня приватна школа It Step School Луцьк – це перш за все школа з сучасними підходами й методами навчання. ІТ – не тільки в навчальній програмі, а й інструмент у вивченні різних дисциплін.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, з якими міфами можна зіткнутися при виборі приватної школи. А також розповідали все, що треба знати про IT Step School у Луцьку.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром