Центр реабілітації після коронавірусу: чому він потрібний волинянам

28 Січня 2021, 10:48
Іван Гусак 6564
Іван Гусак

У Луцьку на базі клініки сімейної медицини «Біхелсі» нещодавно відкрили центр реабілітації постковідних станів. Тут пацієнтам, які перенесли COVID-19, пропонують пройти курс реабілітації.

Він допомагає подолати  фізичні та психоемоційні проблеми, спричинені вірусом. У центрі реабілітації вже вдалося врятувати від депресії кількох пацієнтів.

Детальніше про користь реабілітації журналістка Район.Луцьк поговорила з медичним директором клініки «Біхелсі» Іваном Гусаком.

Іван Гусак зауважив, що коронавірус – нова хвороба, що має різноманітні прояви.

«Ми постійно стикаємося з новими викликами, на які повинні реагувати. Дуже хочеться бути на пів кроку попереду, але сьогодні це не завжди вдається. Ми вчимося, вчиться і наш персонал, нам цікаво буде попрацювати з постковідними пацієнтами», – наголосив медичний директор.


Іван Гусак додав, що в центрі реабілітації «Біхелсі» впевнені в методиках, які пропонують, і відмічають покращення самопочуття пацієнтів. В медзакладі готові відповідати за результат.

Лікарі тут завжди готові допомогти відновити функціональний стан легень та серцево-судинної системи, вплинути на існуючі ризики тромбоутворення, подолати різноманітні розлади нервової системи, нормалізувати психоемоційний стан та гармонізувати взаємодію всіх систем організму.

«Нам цікаво спостерігати за кожним пацієнтом, в якого є постковідні порушення, оскільки ще немає чітких правил, яким треба слідувати, аби реабілітувати людину. Ми хочемо бути разом із пацієнтом від початку реабілітації, і до того, поки вдасться усунути всі негативні наслідки коронавірусу», – пояснив Іван Гусак.




Реабілітаційні процедури, каже Іван Гусак, допоможуть пацієнту відчути швидше та ефективніше відновлення після хвороби: нормалізувати дихальний обсяг легень, покращити процеси кровообігу, відновити сон, нормалізувати функції ендокринних органів і, що дуже важливо, відновити психоемоційний стан.

«Ми хочемо, аби люди якомога швидше поверталися до нормального життя після коронавірусу. З нами це можливо», – підкреслив медичний директор клініки.

Іван Гусак розповів, що потребу в реабілітації визначає спільно лікар і пацієнт. Вони обирають, який метод краще застосовувати під час реабілітації, аби позбутися дискомфорту, і не нашкодити  організму в цілому.




«Пацієнтка, яка зараз доволі успішно проходить у нас реабілітацію, довіряє нам. І це головне. У неї залишилися після хвороби тривожні стани, погіршився сон. Вона консультувалася у багатьох фахівців, проте мозок відмовлявся правильно аналізувати все сказане. Людина відчувала тривогу, погано спала, не могла нормально працювати. Вдалося добитися, аби пацієнтка довірилася нам і почала разом із нами долати проблеми. Вже через кілька днів вона почувала себе краще. Нам приємно, і хотілося б отримувати більше таких позитивних результатів», – поділився досвідом Іван Гусак.

Він додав, що їхні методики можна застосовувати не тільки для постковідних хворих, а й для інших людей: які перенесли травми хребта, кінцівок, голови, які мають наслідки пневмонії, а не лише коронавірусу. І це дуже важливо.

«Ми допоможемо пацієнтам швидше позбутися загрозливих тривожних станів. Ефект від реабілітаційних заходів буде однозначно. Якщо людина працюватиме з лікарем і сама над собою, то успішно відновиться після хвороби», – додав на завершення Іван Гусак.

Читайте також: «Пацієнт на першому місці», – медичний директор клініки «Біхелсі» Іван Гусак









 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром