Пароль для особливих і сигнальний дзвін: ресторація «Нора» запрошує на якісне й смачне пиво

24 Жовтня 2020, 17:00
6072

Для поціновувачів пива у центрі Луцька відкрили заклад з інтригуючою назвою «Нора». Це – класичний пивний паб, в якому панує атмосфера свободи. Люди з будь-яким настроєм, вподобаннями, соціальним статусом, які заходять у паб, відчувають це з перших хвилин.

У закладі гості можуть зрозуміти, що насправді ховається за фразою «смак пива», адже асортимент сформований так, щоб скуштувати якісне і лише імпортоване пиво. Єдина позиція вариться в Україні це пиво Kaltenberg. Але навіть воно готується та контролюється виробником німцями.

Напої для відвідувачів підбирали пів року. Команда їздила на дегустації, вивчала вподобання людей, досліджувала пропозиції в Луцьку.

Вибирали не крафтові пива (індивідуальне пиво, яке зварили один раз і більше не повторюють його смак), а пивоварні, які століттями варять свої напої і мають хорошу репутацію. Які передають рецепт варіння пива з покоління в покоління.

Район.Луцьк завітав у гості в «Нору», аби скуштувати те, що тут пропонують і розповісти вам.





ПИВО ВІД ІНОЗЕМНИХ ВИРОБНИКІВ

Якщо ви прийшли в паб і не знаєте, яке пиво обрати, то вам обов’язково запропонують дегустаційний сет зі всіх видів пива, що є в закладі. Так ви оберете своє пиво і точно не розчаруєтеся.

Бренд-бармен Юрій Цісарук розповідає, що люди зазвичай приходять у новий заклад і обирають напій за назвою, яка нічого не говорить. Шанси таким чином натрапити на те, що не сподобається, величезні.

«Після такого ти точно не вернешся в цей заклад більше. А коли береш дегустаційний сет, пробуєш кожне пиво на смак, то обов’язково знаходиш своє улюблене», – каже Юрій Цісарук.

Нора пропонує на розлив п’ять видів пива. П’ята позиція завжди змінюється - це гостьовий кран, в якому пиво час від часу змінюють , аби люди відкривали для себе нові смаки.

«На початку у нас був червоний ірландський ель, а зараз – шотландська IPA. До речі, вона не всім може сподобатися, але коли ти пробуєш це пиво другий чи третій раз, то знаходиш в ньому цікаві нотки», – поділився бренд-бармен.





У закладі кажуть, що пиво можна навіть пити під погоду. От, наприклад, коли на вулиці холодно, рекомендують смакувати важчими напоями. Дегустаційний сет теж треба споживати правильно: від легших сортів до важчих. Щоб розсмакувати пиво, потрібно тричі відпити з келиха, бо з першого разу смак повноцінно не розкриється.

Перше пиво з сету, яке ми спробували, Kaltenberg – це німецьке пиво. Воно легке, питке. Має насичений і збалансований смак з ароматом хмелю, солоду, горіхів і вишуканою гіркотою. Юрій Цісарук каже, що це пиво для широкого кола споживачів.

Наступне Pilsner – чеське пиво. Його вважають № 1 в Чехії. В цьому напої більш виражена гіркота, ніж в попередньому. Воно важче на смак. У Pilsner медові солодові ноти гармонійно поєднуються з ароматами лугових трав.

Фішкою цього пива є те, що піна в бокалі має бути висотою над напоєм на три пальці.

«Коли вам принесли пиво з піною, це говорить про його якість. Піну наливають висотою на три пальці, аби вона захищала пиво, і воно менше вигазовувалося і не втрачало свій смак. Пивна шапка є фішкою цього пива в Чехії», – пояснив Юрій Цісарук.

Erdinger – німецьке не фільтроване пиво. Воно після Pilsner приємніше на смак, квіткове. Гіркоти тут менше. Це баварське пшеничне пиво з характерною мутністю та стійкою піною. У своїх лозунгах німці пишуть: «спробувавши Erdinger одного разу, залишишся з ним назавжди». Варять його за законом чистоти: додають тільки солод, воду та хміль, який насичує пиво гіркотою.



1

1

Tennent’s – це шотландське темне пиво. Його в дегустаційному сеті називають десертним. Це пиво № 1 у Шотландії. Коли його варять, то солод засмажують до темного кольору. Коли п’єш його, відчуваєш нотки шоколаду й кави.

П’ята позиція, що зараз знаходиться на гостьовому крані - Tennent’s India Pale Ale, тобто індійський блідий ель. Це пиво верхнього бродіння. У нього є своя технологія приготування. Воно легше й питке.

«Нора» також пропонує своїм відвідувачам і пляшкове пиво, інших видів, але також лише імпортоване.

До речі, в закладі є й коктейлі на пиві. Вони прийдуться до смаку любителям менш алкогольних напоїв. Ідею взяли з англійських пабів де раніше міксували пиво з безалкогольними напоями, щоб знизити міцність напою і пригощати ними молодь.

«Ми хочемо зруйнувати стереотип пабу, що тут тільки пиво і воно для чоловіків. У нас можуть відпочивати й дівчата, які, наприклад, не п’ють пива, але можуть спробувати коктейлі на пиві», – додав Юрій Цісарук.

МЕНЮ ДЛЯ ГОЛОДНОГО ВІДВІДУВАЧА

Щодо їжі, то в пабі максимально зрозумілі страви, але й водночас незвичайні. Тут можна спробувати багато англійських блюд. Наприклад, «Fish&Chips» - смажена риба з картоплею фрі, пюре з зеленого горошку і соус тартар. Також у «Норі» є класична страва Великої Британії – пиріг вівчаря.

Тут можна посмакувати й різноманітними ковбасками до пива, запеченими ребрами, смачними сандвічами з норвезьким оселедцем чи тюлькою. Це страви, які спеціально підбирали до пива. Вони гармонійно з ним поєднуються.

Меню «Нори» орієнтоване на голодних відвідувачів. Хоча й ті, що слідкують за калорійністю, знайдуть кілька страв і для себе.

1



До того ж, у пабі є класні пропозиції на обід. Наприклад, рибні котлети з картопляним пюре. Також тут можна скуштувати оригінальні бургери – з язиком на грилі, такий у Луцьку мало де можна побачити. Є й бургер з котлетою з нуту, тобто без м’яса. Меню для різних людей, голодним не залишиться ніхто.

Ресторація пропонує своїм гостям і супи: сирний, англійський суп з бобів (з червоної та білої квасолі), крем-суп із солених огірків – незвичайний як для Луцька. Бульйон можна знайти будь-де, а от крем-суп із солених огірків треба подумати, де скуштувати, правда ж? В закладі його ще по-доброму називають «супчик з бодунця», який можна скуштувати після гарно проведеного вечора в «Норі».

У закладі постійно обирають страву тижня, яку щоразу змінюють.

«В нашому меню є ексклюзивні страви, які не спробуєш в інших закладах. Ми робимо на них тижневу знижку для того, щоб люди прийшли і скуштували щось новеньке.», – поділився Юрій Цісарук.

Паб «Нора» – це не тільки місце, де можна прийти і випити пива. Це місце, де можна відпочити з сім’єю, наприклад, в неділю, чи в будь-який інший день прийти пообідати.




ФІШКИ «НОРИ»

Для особливих гостей «Нори» є секретики, які можна дізнатися, тільки відвідавши заклад.

У «Норі» завжди знайдеться вихід з будь-якої життєвої ситуації.

Якщо хочеться якоїсь інтимної атмосфери, є банкетна зала, де можна проводити зустрічі. Тут комфортно.

У закладі практикують фішку з живою музикою. Зараз тут працюють над зручним форматом таких вечорів. «Хочемо додати атмосфери, щоб була не тільки фонова музика й футбол, а й виконавці», – додає бренд-шеф-бармен Юрій.

В «Норі» всі рівні, тут є свої правила і свої секрети. Наприклад, о 22:00 в закладі дзвенить дзвін, про який дбайливо турбується бармен. Чому він дзвенить? Приходьте в Нору і дізнавайтеся.

Будь уважний, не пройди повз «Нору».

Більше дізнатися про заклад можна на сайті ресторації, на фейсбук-сторінці та в інстаграмі.




Анна КАРПЮК

Коментарі
25 Жовтня 2020, 00:24
Нарешті! А то в місті пивнух не вистачає :D
29 Жовтня 2020, 03:28
і ціни сотка за бокал
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром