«Літо в місті». Як зробити так, щоб дитина не сиділа все літо в телефоні 

26 Червня 2019, 19:52
5103

Рубрика «Літо в місті» — це лайфхаки та поради для тих, хто працює в найспекотнішу пору року і хоче отримувати задоволення від літа навіть серед «кам’яних джунглів і розплавлених рік асфальту». Де відпочивати в місті та неподалік міста біля води, де можна влаштувати собі міні-пікнік і куди прилаштувати на літо в місті своїх дітей, щоб бути впевненими у їхній безпеці та не переживати за їхнє дозвілля. 

З останнього і почнемо, бо для працюючих батьків це дуже актуально. 

Де «подіти» дитину на літо в місті? 

Є чимало пропозицій літніх міських таборів, куди можна привести дитину вранці, а ввечері забрати. Ніби й зручно, але у батьків можуть виникнути питання: хто гарантує безпеку дитини. 

Ярина Замлинська  віддала в міський табір від школи англійської мови «Шерлок» двох своїх дітей — Устинію та Матвія. Каже, що малюки не вперше у цьому таборі, а головний критерій вибору — довіра до вихователів: 

«Для нас важливо, щоб табір був зручно розташований, біля дому чи біля роботи, нам підійшов табір Шерлока на Чорновола. І головне, щоб під час розмови з вихователями, з’явилася довіра. З «Шерлоком» у нас склалося: я за дітей спокійна, а вони з першого дня просто у захваті і щоранку йдуть туди з величезним бажанням. Дуже добре, що є такі табори, якщо батьки працюють — це дуже зручно». 

Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»
Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»

 

Дітям ідея міських таборів теж подобається і, до речі, не лише влітку. 

10-річна Даринка Лучик у таборі «Шерлока» була під час зимових канікул і досі має гарні враження: 

«На зимових канікулах я відвідувала табір в школі «Шерлок». У таборі було дуже круто. Ми дивилися фільми та мультфільми англ. мовою. Ходили в ресторан, де дуже смачно годували. Були майстер-класи, де ми робили листівки, малювали, ліпили паєтками. Ми знімали власний фільм англійською мовою. Кожен витягнув папірець, де була зазначена роль, яку ти маєш грати. Потім були зйомки. Це була сучасна «Попелюшка». Мені попалася головна роль, чому я дуже зраділа.

Також ми грали в ігри англійською мовою. Найбільше мені сподобалися «Хто я?», «Згадай картку з англійським словом». Вивчали назви тварин англійською мовою, назви жанрів у кіно.Загалом мені дуже сподобалося. Із задоволенням пішла би ще раз»

Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»
Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»

 

Любов Шихотарова, керівник «Шерлоку», розповідає про підхід до організації табору для дітей на канікули: 

«Шерлок» організовує такі табори вже четвертий рік. Звичайно, це дуже відповідально і ми продумуємо кожну деталь. Всі вожаті — це або наші досвідчені вчителі, або ті, хто має досвід роботи з дітьми в інших закладах, студенти педагогічних вишів. Перше, про що ми дбаємо — це про небанальне дозвілля. Під час канікул дитина має, звичайно, відпочити, тому всі заняття відбуваються  не у формі традиційних уроків.

Але оскільки ми школа англійської мови, то й у таборі ми робимо акцент на вивченні мови — у нас щодня 2 ігрових заняття англійською. Діти граються і невимушено вивчають та запам’ятовують нові слова.

Крім англійської мови,  ми організовуємо фільми, вистави, квести, експерименти. Перед початком першої зміни ми пригадали  базові знання з надання першої медичної допомоги, всі вожаті нашого табору знають, як діяти в різних ситуаціях, ми відповідально ставимося до безпеки. 

Як щодо харчування? Для батьків важливо, щоб дитина харчувалася здоровими продуктами, а не чіпсами. У «Шерлоку» є кухня і спеціалісти, що готують?

Ні, кухні у нас немає, але до організації харчування ми теж підійшли дуже ретельно. У нас є перевірені заклади-партнери, у якості харчування яких ми впевнені і водимо дітей на повноцінні гарячі обіди туди. Меню просте, страви абсолютно такі ж, як готує більшість родин вдома — каші, пюре, супи, салати (не піци і не бургери). Крім того, діти отримують 2 здорових перекуси — печиво, фрукти, які входять до вартості програми табору. 

З якого віку приймаєте дітей? 

У нас є декілька вікових груп, щоб дітям було цікаво в одній групі, бо ж  мають бути спільні інтереси. Молодша група від 4 до 6 років, середня — з 7 до 9 і старша — з 10 до 14. 

Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»
Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»

 

Де знаходиться ваш табір і як батькам вас знайти? 

У нас дві локації — вулиця Чорновола, 44 (один із найбільших спальних районів міста) і вулиця Крилова, 1 — це самісінький центр Луцька, дуже затишне, атмосферне і зручне місце. 

Якщо вам підходить Чорновола, то для запису дитини телефонуйте 095 330 33 08 або 097 330 33 08 (viber)

Якщо зручніше на Крилова, ось контакти: 099 777 43 99 і 067 707 77 76 

У нас комфортні міні-групи для дітей (до 10 чоловік), зараз ще ведемо запис на дві зміни — дати і наявність вільних місць, будь ласка, з’ясовуйте по телефону або напишіть повідомлення на наші сторінки в ФБ https://www.facebook.com/sherlocklutsk/ та Instagram - sherlock_lutsk 

********************

Від автора

А що ви думаєте про міські табори для дітей? Віддали б свою дитину?

Діліться думками та рекомендаціями у коментарях

 

Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»
Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»

Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»
Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»

Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»
Дозвілля у літньому таборі від школи «Шерлок»

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром