«Рухатися вперед потрібно завжди», — «лігасмішники» луцького «політеху»

27 Грудня 2018, 18:20
2065

Відомий у Луцьку дует ведучих «Open Space», за сумісництвом студенти Луцького національного технічного університету Владислав Літкович та Василь Лотошинський усіх навкруги підкорюють своїм позитивом, харизмою та вдалим гумором. Після успішного досвіду ведення заходів, хлопці вирішили спробувати свої сили у світі професійного гумору та впевнено здобули перемогу на новостворених іграх «Ліга гумору».

Варто зазначити, що нещодавно група людей, які люблять КВК, прийняла рішення започаткувати «Лігу гумору» для того, щоб дати можливість талановитій молоді проявити себе, досягти певних результатів та популяризувати місто і область у цій сфері, — інформує прес-служба Луцького НТУ.

Перша гра відбулася у Палаці учнівської молоді 6 грудня. Саме тоді команда ЛНТУ «LeGO» за участю головних героїв Влада та Василя продемонстрували оригінальний виступ і вибороли перемогу серед інших 5 команд. Нині хлопці готуються до наступного етапу конкурсу, що відбудеться в Одесі і між тим, поділилися враженнями від виступу, розповіли про конкуренцію між гумористами та про те, як стати смішними для глядача.

— Розкажіть детальніше про «Лігу гумору», як усе відбувалося і що чекає вас після перемоги?

Влад: Вперше в Луцьку відбувалася прикольна штука під егідою «Ліги гумору». Вона включала в себе кубок, що розігрувався 6 грудня, і ми його успішно виграли. Крім нас, брали участь 5 команд: «РеперTuar» – збірна історичного факультету СНУ, «Фан-клуб Біллі Міллігана» (м. Дубно), «Фешенебельні» (м. Луцьк), «Хто знизу» – збірна факультету іноземної філології СНУ, «Аби Хто» (м.Рівне). Класні були команди, але я вважаю, що ми виграли заслужено.

Василь: «Ліга гумору» — це аналог усім відомої «Ліги сміху», втім яку розвиватимуть у регіоні. Після перемоги тут ми їдемо в Одесу на телевізійний проект. Плани на «Лігу сміху» дуже амбіційні. Ми ще молоді студенти, нам треба мислити амбіційно, позитивно, а тому хочемо потрапити на фестиваль і ми впевнені, що це буде дуже класно.

— До яких конкурсів готувалися на місцевій «Лізі гумору», яке завдання далося найважче, а яке стало найлегшим?

Влад: В нас було три конкурси: візитівка або полотно, музичний батл та музичний конкурс, який ми готували заздалегідь, на відміну від імпровізованих попередніх завдань. Найважчим, напевно, був музичний батл, бо ми не знали, які звучатимуть пісні, котрі нам потрібно було смішно розігрувати. На розминці можливо не достатньо впевнено ми себе почували, хоча потому нас похвалили.

Василь: А найлегшим, мені здається, був музичний конкурс, який був заготовлений. Чому легший? Бо нам здається, він був найсмішніший. 

— Хто готує для вас жарти та придумує вдалі образи?

Влад: Ми виступаємо вдвох, тому й жарти пишемо також удвох. В нас є ще дві подруги, які виконують ролі наших мам та є колега, яка грає нашу бабусю. До речі, саме вона ще є нашим реквізитором.

Василь: Крім того, ми маємо звукорежисера, яка також нам в усьому допомагає. Допомагають також редактори місцевих ліг, які підказують, як краще зробити чи сказати, а можливо який жарт прибрати взагалі, аби виступ виглядав ще кращим.

— Чи маєте уже заготовки жартів на майбутні ігри і чи хвилюєтеся перед новими змаганнями?

Влад: Заготовок на майбутнє у нас немає, але для виступів на телепроекті, звісно, ми уже починаємо працювати над створенням нових жартів. Щодо хвилювань, то, можливо, більше переймалися за дівчат, а от за себе ми не хвилюємося, бо ми впевнені один в одному.

Василь: Чим ми можемо перейматися перед виступами, то це за вдалу роботу апаратури, аби вона нас не підвела, вчасно вмикаючи музичний супровід. Крім того, на «Лігу гумору» ми йшли з новими образами та новим експериментальним форматом, тому трохи хвилювалися, чи сподобається він глядачам. Втім, люди його зрозуміли!

— Чи маєте уже прихильників, прихильниць?

Влад: Наші прихильники – це батьки, родичі, друзі. Підтримка із залу насправді дуже відчутна, коли тобі аплодують, сміються із жартів… це завжди приємно.

Василь: Незнайомі люди з нами фотографувалися і казали, що ми класно виступили. Головне не зловити зірку, але ми її не зловимо, бо є люди, які схильні до зіркової хвороби, проте наші характери нам не дозволяють цього робити.

— Розкажіть, про ваші образи. Кого на сцені ви граєте і як виникла така ідея?

Василь: В нас формат такий, що ми граємо образи дітей. Розумні діти – це, так би мовити, ностальгічно-іронічні образи.

Влад: Ідею з дітьми ми придумали на перших зборах «Ліги гумору». Слухаючи про концепт та формат конкурсу, ми вирішили «стати» дітьми і вже з того дня почали розкручувати наш план. Взагалі ми 2 роки думали над концептом команди, адже краще виділятися, аніж бути класичними, бо таких багато. В гуморі треба дивувати. Ми перебрали чимало ідей, насправді дуже багато було не смішного, або так званого «чорного гумору», з цього насправді важко вибиратися, але нам таки вдалося. Насамперед треба навчитися писати, аби жарти проходили цензуру та нікого не ображали. В основному, ми висміюємо наші образи, тому на нас ніхто не ображається. До того ж, важливо підбирати такі жарти, аби вони були зрозумілі людям різних вікових категорій.

— У вас є уже «розкручений» бренд «Open Space», чому не використали уже відому людям назву?

Влад: «Open Space» – це проект ведучих, ми вирішили розрізняти поняття гумору та ведення заходів. Крім того, до гумору, який ми придумали сама назва «Open Space» не личить. Це інший формат, тому і назва повинна відображати стиль команди. Але роботу ведучих ми не припиняємо, у нас є замовлення, нині тривають святкові корпоративи, тому ми продовжуємо працювати.

— Чим вища сходинка, тим більша конкуренція. Чи існує вона між гумористами і чи ви її не боїтеся?

Влад: Конкуренції ми не боїмося, бо вона завжди корисна. Без конкуренції ти не ростеш, залишаєшся на одному місці та не розвиваєшся. Рухатися вперед потрібно завжди і в будь-якій сфері, тому конкуренція у цьому дуже добре допомагає.

Василь: Увійшовши в гумористичну тусовку, розумієш, що люди там мислять по-іншому, у них більше досвіду, вони не ставляться ворожо один до одного, допомагають іншим командам та бажають успіху. Ми також вибрали хорошу тактику усіх підтримувати, тому інші команди допомагають і нам.

Варто зазначити, що уже невдовзі команда Луцького НТУ «LeGO» візьме участь у гумористичній битві в Одесі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром