«Я не боюся здорової конкуренції», — Роман Хорзов

09 Грудня 2018, 10:00
MOJO Hall у Луцьку 5484
MOJO Hall у Луцьку

В переддень власного дня народження, 16 листопада, відомий ресторатор Роман Хорзов відчинив у Луцьку двері нового готельно-розважального комплексу MOJO Hall.

Компанія Кухарт приймала участь в проектуванні кухні закладу та укомплектуванні необхідним професійним обладнанням. Минув майже місяць після старту і представники компанії вирішили поспілкуватися з власником про концепцію закладу, плани та ідеї та, звісно ж, почути оцінку нашій роботі.

 

Кухарт: Привіт, розкажи про MOJO щось таке, чого ще не написали місцеві новини)))))

Роман: MOJO Family – це сімейний ресторан. Я б розказав про нього у двох напрямках. 

По-перше, це найбільший в місті дитячий простір. У нас тут працює дві няні, чого немає у жодному закладі Луцька. Батьки можуть займатися в спортзалі, або ж вести ділові переговори, поки їх дитя весело та безпечно бавиться під професійним наглядом. За дітьми можна дивитися на смартфоні або планшеті онлайн через наш сайт. Це так звана функція «baby-control». 


 

Ідея онлайн-трансляції у нас зародилася ще в «Дядя Pizza». Але не всім подобалося те, що це відображається на екранах телевізорів прямо в кафе. Тут в “MOJO” ми пішли в ногу з технологіями і транслюємо онлайн кожному індивідуально. Так само зробимо і в «Дядя Pizza». По-друге, це сам ресторан. Тут все унікальне – від стін до аксесуарів на столі. 

Читайте також: У Луцька задатки міста-багатія, — цитатник Романа Хорзова

Кухарт: хто займався дизайном?

Роман: Для композиції всіх моїх ідей я працюю з 3D дизайнерами. Часом використовую їх поради. Але люблю «відчути» дизайн від А до Я, щоб знати що і з чого зроблено. Я кожну дрібницю мушу пропустити через себе і зрозуміти, що мені комфортно, а що не зовсім. Круто спостерігати, як люди приходять і роззираються навкруги, розглядаючи інтер’єр. Моя головна мета постійно дивувати своїх клієнтів,  зробити так, щоб прийшовши сюди через місяць чи пів року, мої гості не почувалися буденно, а щоразу знаходили для себе щось нове. Я люблю дивувати. 

Роман Хорзов
Роман Хорзов

 

Кухарт: вимогливість щодо оточення дуже вбачається у обслуговуючому та адмін ресурсі. На сьогодні ви на шляху лідерства у «вишколі» персоналу.

Роман: (сміється) О, це окрема фішка. Я виріс у сім’ї військових. У мене батько, дід були кадровими військовими, тому слова «порядок» та «дисципліна» мають для мене вагу. Коли я проводжу наші спільні наради, то хтось сидить із великими очима, а хтось заряджається і мотивується.

Я хочу бачити біля себе команду, яка розуміє чого я від них хочу. Бо для мене важливо чути приємні відгуки про персонал. Багато рестораторів просили мене просто посидіти на моїх нарадах, послухати. Бажаючих все більшає, тому скоро буду брати по $100 за вхід (сміється).

Кухарт: Наш професійний інтерес – це твоя помпейська піч MOJO.

Роман: це моє дітище) Сама піч розроблена італійським дизайнером Stefano Ferrara. Фішка печі в тому, що вона повністю збирається вручну і доставляється замовнику в уже зібраному вигляді. За спецзамовленням, усі необхідні матеріали та складові були привезені в Україну, та збиралися уже на місці. Ми зекономили купу грошей на цьому. Та й в експлуатація вона дуже рентабельна, адже працює на дровах. Навіть після закінчення зміни, мій піцейола закриває заслінку, а через 12 годин піч все ще тримає температуру. Закидаєш одне поліно – і готово, можна випікати.

Ми довго підбирали потрібну температуру для приготування піци. При 300 градусах тісто на встигало пропікатися, а при 500 – пересихало. Зараз ми працюємо на оптимальній температурі 360-400.


 

Кухарт: Як дізнатися чи піца приготована правильно? Є секрети?

Роман: Насправді їх безліч. Я, багато подорожую, відвідую семінари та майстер-класи, тому можу з точністю сказати, що у кожного свій секрет. Те, чого я прагнув досягнути у своїй піці – це тісто. Мабуть, поціновувачі піци погодяться зі мною, що тут головне не начинка, а тісто.

Ми з Андрієм Злотко (чемпіон Італії та України з приготування піци) перетестили безліч видів борошна перш, ніж підібрали те, що потрібно. Виявляється, навіть кліматичні умови місцевості можуть вплинути на те, яким тісто вийде. Зараз ми готуємо на міксі трьох видів борошна.

Колись в Італії нам подали піцу, і перше, що я зробив – це натиснув пальцем бортик тіста. В «правильній» піці – він повинен відпружинити назад. Це свідчить про правильний заміс та дотримання температури при приготуванні. Власник закладу навіть вигукнув «Звідки ти це знаєш?!» Адже це відомо не багатьом))))) Тепер я думаю над тим, щоб стати італійськими ревізором по піці. Я буду ходити у рукавичці і натискати на бортик піци. Потім лишатиму табличку «Хорзов рекомендує» (сміється).


 

Кухарт: не боїшся, що вкрадемо твою бізнес-ідею?

Роман: ні. я не боюся здорової конкуренції. Я тільки за, коли є з ким конкурувати. Це дає зайвий стимул рости та розвиватися, а не стояти на місці.

Кухарт: MOJO стартував. Що далі?

Роман: якщо говорити про цей заклад, то до літа плануємо відкрити бутік-готель на понад 20 номерів. А заразом і літню терасу на даху. Хоча назвати терасою це буде складно, оскільки ми плануємо створити там справжній скай-гарден (сад під відкритим небом – прим. автора). Це буде поєднання лаунжу та антуражу з крутезним видом на Стир та Старе місто.

А якщо говорити про більш глобальне, то на 2019 рік я маю досить амбітну ціль щодо створення професійної кейтерінгової служби. Нажаль, цей напрямок досить глухий у Луцьку і не розвивається. 

Зараз у нас величезна професійна кухня на 250 квадратів. Потенціал мега-потужний, обладнана сучасними новинками та технікою. Тому, смішно було б не використати це сповна. Тримати окремий штат суто не кейтерінг не доцільно, але мати таку фішку у спектрі наших послуг – вважаю досить крутою задумкою.

Кухарт: в Луцьку багато твоїх проектів, які досить успішні, тому можемо побажати лише успіху та набратися терпіння в очікуванні замовлення на професійне устаткування твоєї кейтерінгової служби.

Роман: і Вам дякую. Зараз у мене кухня моєї мрії, а це, частково і Ваша заслуга!


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром