Підшипникова історія: лучани зустрілись з гендиректором «SKF Україна»

24 Жовтня 2018, 09:00
Школа свідомого громадянина 3884
Школа свідомого громадянина

Директор підшипникового заводу «SKF Україна» Володимир Цибульський навчав лучан бути успішними та соціально відповідальними.

Відкрита дискусія про неймовірну працездатність, системну роботу та інвестиції відбулася у вівторок, 23 жовтня у РЦ «Промінь» у рамках проекту «Школа свідомого громадянина».

«Як обертати світ луцькими підшипниками і не отримати запаморочення від успіху», – анонсував організатор – Громадянський Рух «СВІДОМІ». І директор заводу Володимир Цибульський справді почав зустріч із «обертання». Під час презентації підприємства дивилися, як працює величезна корпорація, потужності якої розвиваються у всьому світі.

«Для мене сьогодні завданням є те, щоб молодим людям – студентам сподобався наш завод, і я сподіваюся, що хтось із вас через кілька років стане частиною нашого колективу», - розповів директор, і показав слайди умов роботи заводу.

Журналістка Район.Луцьк настільки захопилася розповіддю, що аж задумалася над тим, щоб змінити роботу. Тому тримайте і Ви трохи мотиваційних цитат Володимира Цибульського, що надихають змінюватися і розвиватися.

ПРО МОТИВАЦІЮ ДО РОЗВИТКУ

Я навчаюсь і сьогодні. Ніколи не припиняв цей процес і стараюсь донести це до свого внука.

В 1977 році я прийшов на підшипниковий завод і почав із майстра, і сьогодні вде 17 років очолюю завод. В юності активно займався спортом, навіть мав успіхи. З боксу. Важив тоді 59 кілограм. Не маю шкідливих звичок. Мій недолік – я не вмію довго відпочивати, і навіть на відпочинку я зазвичай працюю.

ЯК ВСЕ ПОЧИНАЛОСЯ

Ми розпочали з того, чого не було в Радянському Союзі. Ми почали себе рекламувати. Ми розмістили інформацію про наш завод в європейських ЗМІ. У 1996 році ми всі сіли вивчати англійську мову. Першим на нас вийшов швейцарський банк. Ми зуміли їх зацікавити, і вони купили 7% акцій ще до приходу SKF. Ми всі були того часу вихідцями з СРСР – без кругозору, без уявлення, як робити бізнес. Нас навчили працювати на ринку, і нами зацікавились дві найбільші фірми з виробництва підшипників у світі.

Можливо, ми були трохи сучасніші для того періоду, ніж інші підшипникові заводи екс-Радянського Союзу. На той час я вже встиг повчитися в США, у Лондоні, і мав уявлення, як повинен працювати бізнес. Але тепер я розумію, що не достатньо.

ПРО ІНВЕСТОРІВ

Для того, щоб інвестори прийшли в місто, має бути стабільна влада. Вони повинні знати, з ким будуть мати справу, бо інколи слово керівника важить більше, ніж підписаний договір.

ПРО ПОЛІТИКУ

Ніколи в мене не було амбіцій йти в політику, обиратися в місцеву владу чи парламент. Таких амбіцій і не буде. У нашій групі існує кодекс поведінки, який передбачає певні рамки для менеджерів, і він забороняє використовувати в роботі свої політичні вподобання і займатися політикою.

Спроби тиснути на мене в цьому напрямі були, але я маю захист: в моєму трудовому договорі є пункт «вільний від політичного життя».

ПРО СОЦІАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Дуже важливими є кваліфікація персоналу і компетенція менеджерів. Все інше зробити легше. Найважче – що в голові в людей.

Бізнес може розвиватися успішно тоді, коли в середовищі, де він функціонує, є гармонія. Забезпечити її зобов’язані всі: бізнес, роботодавці, об’єднання співвласників, профспілки. Ми тут відіграємо одну з перших скрипок, адже ми зацікавлені, щоб люди були краще забезпечені, отримували якісну освіту, бо тоді вищими будуть і їхні компетенції.

Тому соціальна складова - це не лише якась благодійна діяльність. Я вважаю, що всі - від маленького – до крупного бізнесу, ми зобов’язані відчувати і усвідомлювати цю відповідальність і здійснювати її своїми справами.

ПРО РІВНІСТЬ

Лейтмотивом нашого кодексу поведінки є створення рівних можливостей. У нас заборонена дискримінація будь-якого виду. У 2011 році ЄС в Україні проводив конкурс на кращі компанії з точки зору створення рівних можливостей для працівників. SKF Україна отримали золотий приз ЄС за це.

ПРО ВІДПОЧИНОК І ОСОБИСТЕ

Я в презентації вже говорив, і відніс це до недоліку: не вмію я повноцінно відпочивати. Час зараз такий. Можливості девайсів – ти скрізь мусиш думати і підглядувати, що там тобі прислали в повідомленні.

Попри все, найкращий спосіб відновлювати сили – в сім’ї. Ми з дружиною разом вже 42 роки, і за цей час не сварилися серйозно жодного разу. У нас спільні інтереси: можемо по 200 разів дивитися одні й ті ж фільми, сміємося з одних жартів.

Найкраща втіха і найкраще психологічне розвантаження – мій внук. Ми друзі, і спілкуємось як рівні. Я в нього не дідусь, я Вова. Інколи люди на вулиці озираються на те, як малий «шкет» звертається до мене по імені.

(пускає скупу чоловічу сльозу – авт..)

Я ніколи не соромлюсь своїх емоцій, це нормально для людини, яка вміє співчувати іншим.

ПРО СВІДОМІСТЬ

Бути свідомим – мати відповідальність перед державою, містом, і не бути байдужим до того, що відбувається навколо. Маючи можливість отримувати високу зарплатню, я з 2014 року разом з колегами заснував благодійний фонд «Волинь-2014», і ми дуже багато допомагаємо нашим військовим. Я для цього використовував особисті кошти.

Не всі політично активні люди свідомі. Свідомі – це ті, що готові допомогти сусідові, людині невеликих статків, людині з інвалідністю.

«Чому Цибульський? Коли чуєш це прізвище, викинає дві асоціації: підшипниковий завод та соціальна відповідальність. Саме її формування у лучан є основною ідеєю проекту «Школа свідомого громадянина» і основним поштовхом для Андрія Покровського до заснування Громадянського Руху «СВІДОМІ». Ми не могли не запросити пана Володимира. І чесно кажучи, навіть не очікували, що зустріч пройде настільки щиро, відверто, емоційно та затишно. Це було нереально чесно, аж до сліз...», – розповіла модераторка Галина Падалко.

Модераторка Галина Падалко
Модераторка Галина Падалко
 

«До нас приходять люди, які власними зусиллями досягнули успіху, які не бояться все життя працювати і вчитись. До всіх виступаючих у нас критерії одні - соціальна відповідальність. Це люди, які власним прикладом можуть надихати інших людей. Вже відбулося 9 лекцій. Ми практикуємо різні формати. Сьогодні у нас була дискусія. Можна простежити зміни завдяки попередньому реєструванню на лекцію. Якщо раніше у нас було доволі проблемно назбирати зацікавлену аудиторію, то зараз дуже тішить те, що як тільки анонсується подія, люди реєструються і приходять. 

Наша молодь активна, вона прагне долучатися до інших заходів і організовувати свої заходи. Що може краще говорити про успішність проекту?» - коментує координаторка проекту Христина Назар.

Координаторка Христина Назар
Координаторка Христина Назар

Читайте також: Відомий журналіст розповів у Луцьку, як відмовитися від брехні та 300 тисяч доларів.

 

Цитати записувала Людмила РОСПОПА

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром