Перемоги лучан у 2017-му: спортсменка Яна Беломоіна

03 Січня 2018, 13:31
Яна Беломоіна 1584
Яна Беломоіна

2017-й видався щедрим на перемоги роком і для лучанки Яни Беломоіної. Спортсменка-велосипедистка була учасницею багатьох міжнародних змагань, більшість з яких закінчувалися її перемогою.

Район.Луцьк зібрав для наших читачів ТОП-6 перемог спортсменки з Луцька у році, що минув.

Gold Trophy

У квітні 2017-го Яна Беломоіна більше, ніж на хвилину випередила олімпійську чемпіонку з маунтінбайку. Такий результат лучанка показала на престижних міжнародних велозмаганнях «Gold Trophy», що відбувалися у німецькому містечку Штрасбурзі.

Яна фінішувала з результатом 1:32.58 години і вдруге в кар’єрі стала переможницею змагань.

«Gold Trophy» у Штрасбурзі
«Gold Trophy» у Штрасбурзі

Proffix Swiss Bike Cup 2017

Друге місце у престижній велобагатоденці лучанка виборола у квітні. На міжнародних змаганнях «Proffix Swiss Bike Cup 2017» у австрійському містечку Гаймінгу Яна Беломоіна фінішувала другою, поступившись місцевій спортсменці Лінді Індерганд, проте вкотре залишивши позаду польську велосипедистку Майю Влощовську.

Змагання у Гаймінгу
Змагання у Гаймінгу

Гонка вищої категорії в Обертауні

Вже через місяць після Гаймінга спортсменка з Луцька здобула блискавичну перемогу у іншому австрійському містечку – Обертауні. Наша велогонця вищої категорії Яна Беломоіна випередила переможницю попередніх змагань Лінду Індерганд та отримала перше місце.

Гонка вищої категорії в Обертауні
Гонка вищої категорії в Обертауні

Чемпіонат Європи з маунтінбайку

У липні минулого року вперше у своїй кар’єрі Яна Беломоіна стала чемпіонкою Європи з маунтінбайку у дисципліні крос-кантрі. Дистанція в Італії виявилася заскладною для багатьох учасниць змагань, які у гонці падали та втрачали колеса велосипедів.

Яна вирвалася вперед ще на початку гонки, і вже далі тільки збільшувала відрив. Неприємність сталася із нею наприкінці дистанції. Тоді український прапор, подарований уболівальниками, застряг у задньому колесі спортсменки. Однак, це не завадило їй першою приїхати до фінішу.

Тріумф на Кубкові світу з маунтінбайку

На третьому з п’яти етапів Кубку світу з маунтінбайку Яна Беломоіна здобула перемогу, приїхавши першою на фінішному колі дистанції.

На початку заїзду лучанка поступилася спортсменці з Канади, однак вже ближче до кінця дистанції збільшила швидкість та обігнала спортсменку.

Кубок світу з маунтінбайку
Кубок світу з маунтінбайку

Першість у рейтингу крос-кантрі

Завдяки блискавичним перемогам 2017-го Яна Беломоіна отримала перше місце у жіночому рейтингу з маунтінбайку у дисципліні крос-кантрі. Лучанка завершила спортивний рік із результатом 2540 очок. Для порівняння, наступна після Беломоіної спортсменка має всього 1748 балів. 

Рейтинг спортсменів у дисципліні крос-кантрі
Рейтинг спортсменів у дисципліні крос-кантрі

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39