«Фердинанд»: коли розмір не має значення. РЕЦЕНЗІЯ

01 Січня 2018, 14:50
Добра історія про доброго бика 6645
Добра історія про доброго бика

Боротьба проти системи, руйнування стереотипів, проблеми виховання дітей, міжвидова дружба та шлях самопошуку. Важко повірити, але всі ці теми гармонійно поєднані у звичайній дитячій історії «Фердинанд» про пригоди одного незвичайного бика.

Сюжет

Події мультика розгортаються в Іспанії. Маленький бичок Фердинанд росте на фермі, де готують биків для кориди – традиційного масового видовища. Попри те, що Фердинанду треба рости великим і мужнім, тренуватися і битися на арені, бичок має дуже лагідну вдачу. А ще він особливо любить нюхати квіти, за що на фермі його глузливо прозвали бичком-садівничком.

Бичок росте добрим
Бичок росте добрим

Волею обставин Фердинанд покидає ферму, і опиняється в домі, де про нього піклуються люди. Але доля ще поверне його до місця народження, познайомить із навіженою козою Люпе та змусить вступити в поєдинок, від якого він тікав усе життя.

Бик, який понад усе любить квіти
Бик, який понад усе любить квіти

Персонажі

Традиційний поділ на протагоністів та антагоністів у мультику дуже навіть дотримано. Але в певний момент «погані» персонажі роблять непередбачувані речі, і ставлення глядача до них кардинально змінюється.

Але є персонаж, що викликає незмінне роздратування протягом усього мультфільму. Навіжена коза Люпе, яку ми згадували вище, здатна змусити нервово смикатися обидва ваших ока.

Коза, яка всіх дратує
Коза, яка всіх дратує

«Розмір»

Ще одним цікавим елементом стрічки, на якому часто акцентують творці картини – «розмір» Фердинанда. Він став чи не найбільшим биком ферми, з якої вийшов. Поза її межами, однак, тварині доводиться нелегко. Світ, абсолютно не пристосований до нестандартних «розмірів», сприймає вороже все, що «не вписується».

Попри те, що форми Фердинанда ідеально підходять для боротьби на арені, персонаж не нехтує своїми життєвими принципами, а залишається собою протягом усієї картини. Великим, але добрим биком.

Світ не адаптований до нестандартних розмірів
Світ не адаптований до нестандартних розмірів

Сеанси

Мультфільм ідеально підходить для перегляду всією сім’єю. Навіть наймолодші члени родини зможуть якщо не зрозуміти, то відчути себе частиною тих пригод, які чекають на бика, що проти системи.

Подивитися стрічку можна щодня о 12:10, 15:45 та о 17:40 в кінокомплексі «AdrenalinCity». 

Людмила РОСПОПА

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром