Квартири в оренду: чому так важко знайти житло у Луцьку, а ціни захмарні

13 Вересня 2017, 16:12
8205

Переїхали жити до Луцька, вступили у луцький виш, або ж просто вирішили змінити місце проживання? Якщо у вас немає власної квартири чи будинку, то для вас ця проблема не є новою.

Район.Луцьк вирішив дізнатись, яка у Луцьку ситуація з квартирами.

Від багатьох людей чуємо, що немає квартир, а ті що є – ну дуже дорогі. То щоб ви знали, це дійсно так.

МІНІМУМ ВАРІАНТІВ

Якщо ви вирішили орендувати житло у Луцьку, то починати пошуки потрібно за два, а то й три місяці до вашого дедлайну. Випадки  із швидким поселенням бувають, звичайно, але не часто.

«Влітку ситуація з квартирами звісно краща, їх більше, але серед напливу студентів також важко знайти щось своє», – говорить посередник агентства нерухомості «Волинь» Галина.

Тож, квартири які лишились на початок осені, можна скоріш за все назвати рештками. Це або із таким собі ремонтом, або ж із захмарними цінами для громадянина із середньою зарплатнею.


 

ПРО ЦІНИ ТА ЧОМУ ЇХ ПІДНІМАЮТЬ

Вартість оренди квартир у Луцьку значно подорожчала. Порівняно із минулим роком ціни зросли щонайменше на 500-600 гривень, частіше на 1000, а то й більше.

Ціни на однокімнатні квартири коливаються у межах від 2500 до 4000 тисячі гривень. Двокімнатні від 3000 до 6000 тисяч, буває і вище. Трьохкімнатні – 5000 -10 000 тисяч гривень.

Чому власники піднімають ціни?

Ми поставили це питання власниці квартири у новобудові на вулиці Арцеулова.

Оголошення Лариси про оренду однокімнатної квартири побачили на сайті OLX. Приміщення хороше, фотографії відповідали дійсності. Спочатку така квартира вартувала 3000 гривень, до яких плюсувались комунальні послуги.

Під час огляду квартири власниця повідомила, що ціна зросла: тепер оренда вартує 4000 тисячі гривень.

На запитання «чому?» вона відповіла:

«Після того, як я опублікувала оголошення, до мене просто посипались дзвінки, 10 – 20 і так далі. Сім’ї, студенти, працюючі люди. Усім їм підходила моя квартира. Тоді я зрозуміла, що за таку квартиру треба платити більше. Тому й підняли ціну, туди заселилась молода сім’я».

Посередник Оксана говорить, що на квартири у Луцьку зараз дуже великий попит, тому і ціни ростуть.

Трапляється так, що ціни піднімають самі орендарі. Люди готові заплатити більше, аби квартира у вигідному мікрорайоні міста дісталась саме їм.


 

МАСОВІ МІГРАЦІЇ У МЕЖАХ МІСТА

Чому люди поселяються, а через місяць-два знову починають пошуки житла?

Люди, особливо студенти, які приїхали здалеку, розуміють величину проблеми із житлом. Тому погоджуються на не зовсім зручний варіант: далеко від місця роботи, навчання, чи з поганими умовами, дорожче тощо.

Наш консультат з квартирного питання Галина говорить, що у них трапляються договори, які не закриваються місцями. Тобто, люди постійно у пошуках іншого місця проживання.

НА ЯКІ КВАРТИРИ У ЛУЦЬКУ НАЙБІЛЬШИЙ ПОПИТ

Серед розмаїття квартир – одно-, дво-, трьохкімнатних і так далі, найбільше шукають однокімнатні квартири. Їх найбільше треба, тому вони і дорожчі.

Зараз однокімнатні та двокімнатні квартири із середнім ремонтом у Луцьку майже на одному рівні за ціною. Але в однокімнатних квартирах комунальні послуги будуть значно меншими.


 

ОКРЕМА СИТУАЦІЯ З КІМНАТАМИ

Попит на кімнати не поступається квартирному. Адже ціна менша, що грає одну з найважливіших ролей. Зокрема, це найвигідніший варіант для студентів.

Оренда кімнати у Луцьку вартуватиме від 600 до 2000 гривень. Звичайно, залежить від стану приміщення у якому ви будете жити.

Часто ті, хто поселились у квартири і мають вільні лежко-місця у кімнатах, шукають людей на підселення. Так і платити менше, і веселіше. Але тут вже як кому, не кожен охоче буде жити із незнайомими людьми, якщо з друзями не вийде.

ШАХРАЇ

Коли пошуки затягуються, і надій вже майже немає, будь-який нормальний варіант стає уже тим бажаним. У такій поспіху легко натрапити на шахраїв, які викладають на сайт пошуку гарні фотографії та адекватну ціну.

Одразу думка: «О, яка класна квартира». Телефонуючи на вказаний номер, дізнаємось що власник зараз не у Луцьку, а приїде через тиждень - два. Крім того, він говорить, що бажаючих орендувати його квартиру вже не один і  не два, а цілих сім чи вісім.

Тому, якщо ви хочете отримати цю квартиру, вам треба буде переказати завдаток (половину суми оренди за місяць) на картку так званого власника.

Можна повірити, але ніяких доказів, що квартира справді належить цій людині, немає, і чи приїде ця особа до Луцька – невідомо.

Тому, будьте обачні у пошуках свого житла, добре перевіряйте, хто є власником та не ведіться на такі провокації.

 

Марія ВАВРИНЮК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром