Олеся Гончара: як власними силами збудувати спортмайданчик

23 Листопада 2015, 12:59

Завдяки ініціативним мешканцям біля будинку на вулиці Олеся Гончара, 7 облаштують спортивний майданчик: будуть нові баскетбольні та волейбольні щити, футбольні ворота та бетонне покриття. Профінансувати цю ідею планують за рахунок міського бюджету. Адже у серпні цього року проект «Облаштування майданчика для заняття спортом» став одним із переможців конкурсу громадських ініціатив.

Варто чи ні

«Обов’язково треба ремонтувати цей спортивний майданчик, бо, як бачите, в аварійному стані знаходяться двері, які потрібно зробити – це по-перше. По-друге, у нас дуже багато дітей, які займаються на цьому майданчику футболом, баскетболом й іншими видами спорту. І навіть приходять з чужих дворів сюди гратися. Покриття потрібно обов’язково робити, бо коліна збиті постійно в когось», – каже Вікторія, жителька 7-го будинку.

Однак деякі мешканці вважають, що в районі є проблеми нагальніші.

«Думаю, що краще було б зробити прохід між будинками до «Там Таму». Тут живе більш як дві тисячі людей, і ви подивіться, як ми ходимо: через смітник, по калюжах і грязюці, щоб вийти до маршрутки. Оце найперше, що треба було б зробити. А спортивний майданчик, звичайно, варто ремонтувати, але думаю, що такий, яким є зараз, він ще може побути. Поруч будують спортивний майданчик», – зазначає Валентина, жителька цього ж будинку.

Як було й що буде далі

Мешканці будинків на вулиці Олеся Гончара, 7, 9 своїми силами постійно ремонтували дитячий майданчик. Поряд із ним знаходиться занедбаний спортивний, який може бути небезпечним для тих, хто там перебуває. На зібранні жителі вирішили подати ініціативу, аби виділили кошти з міського бюджету на ремонт спортивного майданчика.

«Поки що за ті гроші, що міська рада виділяє і десять відсотків наших, то ми встановимо баскетбольні та волейбольні щити, поставимо футбольні ворота і забетонуємо, тобто зробимо основу під штучну траву. Оскільки покриття там немає, то діти постійно травмуються. До весни, думаю, подамо нову ініціативу щодо того, аби зробити штучне покриття і відремонтувати сітку, яка теж стає непридатною: пофарбувати, укріпити», – каже ініціатор проекту «Облаштування майданчика для заняття спортом» Лілія Іванова.

Коли проект втілять у життя

До кінця поточного року розраховують повністю реалізувати цю громадську ініціативу.

«Оскільки проводили тендер, то затримка була через нього. Наступного тижня нам пришлють футбольні ворота, баскетбольні і волейбольні щити. Я ще довезу решту документів у казначейство, тоді нам перешлють гроші. Сподіваюся, що через тиждень почнемо вже щось робити», – додає  Лілія Іванова.

Світлана КОВАЛЬЧУК