Нові депутати Луцькради: хто вони і чим займаються. Радикальна партія Олега Ляшка

17 Листопада 2015, 16:25
4300

Луцька міська виборча комісія 3 листопада оголосила результати виборів до Луцької міської ради та назвала прізвища нових обранців громади. Наступного тижня відбудеться перше засідання міськради у новому складі. Хто ж вирішуватиме долю міста у найближчі роки і чим ці люди прославилися? Район.Луцьк завершує серію публікацій про нових депутатів Луцької міської ради. 

Радикальна партія Олега Ляшка

Костянтин Петрочук. Перший номер списку

Підприємець, водій ТзОВ «ВУД-ЕСПО».

Народився 14 вересня 1978 року у Луцьку. Вищу освіту здобув у Луцькому національному технічному університеті.

У жовтні 2014 року балотувався до Верховної Ради на позачергових парламентських виборах від Радикальної партії Олега Ляшка. В цей час місцеві ЗМІ писали дуже багато про кандидата у негативному світлі, розповідали про його начебто кримінальне минуле. Зокрема мова йшла про кримінальну справу стосовно Костянтина Петрочука за фактом вчинення контрабанди легкових автомобілів, яку порушили у 2011 році. Ця справа потрапила у поле зору керівника відділу із боротьби з корупцією і організованою злочинністю УСБУ Волині, але згодом була закрита, стверджують журналісти інтернет-видання «Під прицілом».

Крім основного місця роботи, у відкритих джерелах можна знайти інформацію про те, що Костянтин Петрочук керівник ПП «ПІК-ТРАНС», організації, що займається оптовою торгівлею автозапчастин.

Сергій Була. Округ 36, 40-й квартал

Директор ТзОВ ВТП «Буратіно».

Народився 7 березня 1979 року. Навчався в Українській школі політичних студій.

З ім’ям цього депутата пов’язаний скандал навколо реконструкції старого дитячого кафе «Буратіно», що на вулиці Винниченка. Об´єкт, який спочатку планували як звичайну реконструкцію колишнього кафе з однойменною назвою, згодом перетворили на двоповерховий торговий центр, який зайняв чимало нової території, зокрема скверу. Незважаючи на суспільний резонанс, у листопаді 2012 року «Буратіно» відкрили.

Це вже не перша спроба депутата піти у політику. На місцевих виборах у 2010 році Сергій Була був п’ятим номером у списку «Нашої України», яку тоді очолив Андрій Козюра. Але виборці не надто активно підтримали цю політичну силу.

На початку січня 2013 у ЗМІ з’явилася інформація про те, що авто Сергія Були згоріло біла ресторану «Корона Вітовта», але згодом він заперечив цей факт і сказав, що машина йому не належить.

Аркадій Соломатін, Округ 42, Вишків

Приватний підприємець, військовий пенсіонер.

З відкритих джерел відомо, що Аркадій Соломатін народився 26 жовтня 1965 року. Навчався у Васильківському військовому авіаційно-технічному училищі, а згодом на факультеті літальних апаратів Військово-повітряної академії імені професора М.Є. Жуковського и Ю.О. Гагаріна.

Під час Євромайдану Аркадій Соломатін приєднався до «Правого сектору» Волині. Також у березні 2014 року був одним із учасників Комітету громадської люстрації. Крім того, Аркадій Соломатін член ГО «Волинське обласне об’єднання учасників АТО та волонтерського руху».  

З ім’ям Аркадія Соломатіна також пов'язаний випадок, який стався у березні 2014 року. Тоді активіст стверджував, що головний лісівник Волині Богдан Колісник здійснив на нього наїзд, перебуваючи за кермом власного авто.

Ще один прикрий інцидент з новоспеченим депутатом стався торік у червні: невідомі проникли у квартиру Аркадія Соломатіна. Сам він пов’язав цю подію із антикорупційною діяльністю у правоохоронних органах. 

Читайте також:

Нові депутати Луцькради: хто вони і чим займаються. ВО Свобода

Нові депутати Луцькради: хто вони і чим займаються. УКРОП

Нові депутати Луцькради: хто вони і чим займаються. БПП Солідарність​

Нові депутати Луцькради: хто вони і чим займаються. Об’єднання «Самопоміч»​

Нові депутати Луцькради: хто вони і чим займаються. ВО Батьківщина

Нові депутати Луцькради: хто вони і чим займаються. Громадянський рух «Народний контроль»

Коментарі
18 Листопада 2015, 11:17
Луцька міська рада поповнилась свіжими педофілами!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром