Що зробили депутати за 5 років. Антон Сосновський

13 Жовтня 2015, 16:02
4567

Депутат Луцької міської ради Антон Сосновський справедливо називають одним із найдосвідченіших депутатів міста, незважаючи на доволі молодий вік. До своїх 33 років політик двічі виборював мандат обранця громади, очолюючи перед тим низку політичних і громадських організацій.

Уперше лучани делегували його в міськраду в березні 2002 року. До квітня 2005-го він був членом фракції «Наша Україна», згодом – членом фракції «Луцьк Європейський». Удруге він «ступив у ту ж ріку» п’ять років тому, коли виграв вибори в окрузі №8, йдучи безпартійним, але висуванцем від партії ВО «Батьківщина».

Нині є членом постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Одна з центральних вулиць Драгоманова
Одна з центральних вулиць Драгоманова

 

Округ Сосновського

Балотувався по мажоритарному виборчому окрузі №8 – в одному з найбільших у місті. Його межі простяглися у всі чотири сторони: від вулиці Базарної – до Гнідавської; від Горького – до Данила Галицького та Лесі Українки. До округу увійшла значна частина Старого міста, зокрема, вулиці Драгоманова, Замкова, Караїмська, Лютеранська та Кафедральна.

Серце Луцька - вулиця Кафедральна
Серце Луцька - вулиця Кафедральна

Є й лобні місця, як, наприклад, непарна сторона Кривого Валу та Лесі Українки, або ж та чи інша сторони вулиць Степана Бандери, Нестора Бурчака, Градного Узвозу, Шопена, Потапова, Ярощука, де живуть переважно представники луцького бомонду та творчої інтелігенції. Такого ж складу електорат практично кожного будинку, які охоплює по-справжньому елітарний округ. Що, безумовно, накладає додаткову відповідальність на депутатів-представників громади від самого центру древнього Лучеська.

Частина Братковського, де ремонтували будинки
Частина Братковського, де ремонтували будинки

 

Що кажуть люди про Сосновського?

Депутату Антону Сосновському насправді випав чималий виборчий округ. Тож за п’ять років, мабуть, не встиг відвідати всіх мешканців, адже знають про депутата далеко не всюди. Найбільшою проблемою жителі округу вважають дороги. І запевняють, що тут цим ніхто не займався.

Корінний лучанин Микола три роки проживає на вулиці Кривий Вал. Чоловік стверджує, що ніколи не бачив і навіть не знає свого депутата.

«Не знаю я ніякого депутата. За три роки, що тут живу, ще не бачив, щоб щось робили, – каже житель району. – Хоча ні, коли Аваков приїжджав, тоді щось робилося. А так ми все своїми силами справляємося. Депутати починають думати, коли вибори на носі, а до того ніхто нічим не займається. Поки сам не візьмешся, то нічого не буде».

Історична вулиця Кривий Вал
Історична вулиця Кривий Вал

Мешканці вулиці Данила Братковського про свого депутата теж нічого не чули. Пані Лідія каже, що живе тут недавно. Можливо, тому й не знає – хто такий депутат Сосновський. І пропонує запитати старожилів. Проте і ті про депутата також не знають.

«Хто в окрузі депутат, я не знаю. А проблеми на вулиці хоч і є, та хто їх вирішувати буде? Це нікому не треба», – запевняє пані Надія.

А от на вулиці Драгоманова про Антона Сосновського не тільки чули, а й мали честь бачити. Адже живуть з ним по сусідству.

Будинок на Драгоманова, по сусідсьтву з квартирою депутата Сосновського
Будинок на Драгоманова, по сусідсьтву з квартирою депутата Сосновського

«Сосновський – то наш сусід. Але до нас він не заходить. Одного разу тільки прийшов, коли була скандальна історія з автомобілями, які їздять повз будинок і тут стіна через те обвалюється. Бо ж, бачите, ми внизу знаходимося і те все під тиском валиться. Як почали скандалити, відтоді фури сюдою не заїжджають. Та проблем у нас на вулиці ще безліч. Хотіли, щоб дорогу зробили, щоб каштан зрізали, який підриває фундамент, щоб водостічні труби замінили. Загалом проблем купа. Але який сенс звертатися до депутатів, коли вони один до іншого «футболять», – розповідає місцева мешканка Тетяна.

Вулиця Драгоманова
Вулиця Драгоманова

Чули про Антона Сосновського й на вулиці Караїмській. Щоправда, пенсіонерка Марія не знала, що то депутат їхнього округу.

«Поки тут ніхто нічого не зробив. Та у нас в будинку живе прикута до ліжка жінка з внуком, який її доглядає. То їм він чимось допомагав. Тому і чула про такого», – ділиться жінка.

Вулиця Караїмська
Вулиця Караїмська

А от мешканець тієї ж вулиці Дмитро думав, що їхній депутат – Ігор Палиця, хоч про Сосновського теж доводилося чути. Так чи інакше, каже чоловік, дороги тут ніхто не робив. Тож після дощів – суцільне болото.

Чула, однак ніколи не бачила депутата мешканка Світлана з вулиці Кафедральної.

«Ім’я знайоме, але особисто його ніколи не бачила. Хто робив дорогу до Будинку скульптора – я не знаю. Можливо й він. Але в нас на вулиці дороги в дуже поганому стані. Їх ніхто і не думає робити. І ще мене турбує те, що біля старих будинків, які вже можна назвати історичними пам’ятками, будують нові. І це будівництво їх руйнує», – скаржиться жінка.

Вулиця Плитниці
Вулиця Плитниці

Мешканець Іван із вулиці Плитниця – єдиний з усіх опитаних, хто не вважає свою вулицю проблемною. Щоправда, свого депутата не бачив також.

«Ніколи не чув, хто у нас депутат. Та й проблем, як таких, не бачу. Освітлення на вулиці є, що ще треба?», – впевнений Іван.

Проте пан Михайло, що живе по сусідству, не такий оптиміст. Хто в окрузі депутат – він не знає. Та будівлі, які щороку все більше руйнуються, зачіпають і його будинок.

Вулиця Замкова
Вулиця Замкова

Не бачили Сосновського на Замковій вулиці. Проте знають, що то їхній депутат.

«Я, мабуть, за Сосновського й голосувала. Ми до нього ніколи не зверталися, то він нічого і не робив. А чи він тут буває – я не знаю. Принаймні, дороги в ямах. Хоч би асфальт відновили», – розповідає пані Жанна.

Вулиця Ярощука
Вулиця Ярощука

На початок вулиці Ярощука Антон Сосновський, кажуть, приходив особисто, коли у дворі планували зробити дорогу, яка так і залишилася «в планах». Проте до кінця Ярощука депутат, видно, не дійшов. Бо тут хоч і знають, хто у них депутат, однак ніколи його не бачили.

Пішохідна вулиця Лесі Українки
Пішохідна вулиця Лесі Українки

А от хто точно знає про Сосновського, то це пані Євгенія, яка проживає на вулиці Лесі Українки. Адже депутат ще на минулих виборах вручив їй свою візитку.

«У нас депутат Сосновський. Як приходив перед минулими виборами, то давав візитку. Тому й запам’ятала. А так з того часу його не бачила. Тут плитка з нашого будинку обвалюється. Ми ходили в міську раду, просили щось зробити, але нічого ніхто не допоміг. Може депутат тут десь і ходить, але я його не бачу», – запевняє жінка.

На Таборищі
На Таборищі

Мешканці вулиці «На Таборищі» свого депутата не знають, тож просили іншого про допомогу. Він якраз приїжджав організувати фарбування бетонної загорожі на сусідню вулицю. Тож, скориставшись моментом, разом попросили допомогти і їхній вулиці. Хоча, поки що результат нульовий.

Найбільш гнівно коментують роботу депутата, якого не знають, на вулиці Галшки Гулевичівни.

«Не знаю, хто у нас депутат і знати не хочу. Усі вони бандити. І голосувати за жодного бандита не прийду. Хто тут що робить? Вони перед виборами «золоті гори» обіцяють, а самі тільки про себе думають. Різні багатії за кордоном і то про людей піклуються, а тут – як побільше нахапати собі!», – впевнена Лідія Ральська.

Вулиця Галшки Гулевичівни
Вулиця Галшки Гулевичівни

На проспекті Волі, вулиці Степана Бандери, Шопена, Глушець, Данила Галицького та інших мешканці здебільшого не знають, хто їхній депутат. І, відповідно, про його безпосередні дії в окрузі не чули.

 

Що каже депутат про свою роботу?

Щоб викласти на осуд читачів результати роботи депутата, видання Район.Луцьк звернувся, власне, до відповідача – обранця округу №8 Антона Сосновського. Однак депутат відмовився розповісти про зроблене на благо виборців, мотивуючи тим, що вже довгий час принципово уникає спілкування з журналістами.

«Ваше видання не є винятком, тому мушу відмовити в інтерв’ю. Тим більше, що цього разу не йду на депутата на майбутніх місцевих виборах. Тому не потребую ніякої реклами чи піару», – прокоментував свою відмову Антон Сосновський.

Аргумент, мовляв, виборцям цікаво прочитати про виконані обіцянки та заплановані справи, теж не переконав депутата надати бодай кілька фактів депутатської діяльності.

«Я вважаю, хто цікавиться життям міста та має інтерес до суспільно-політичної діяльності міськради, той, безумовно, обізнаний із моєю роботою і пам’ятає неодноразові зустрічі з виборцями, – переконує депутат. – А взагалі-то я не звик кричати по всіх кутках про свої справи. Бо так правильно, я переконаний».

Вулиця Данила Галицького
Вулиця Данила Галицького

Відтак, аналіз депутатської роботи Антона Сосновського може базуватися хіба що на оприлюднених ЗМІ фактах про ремонти доріг, тротуарів і дворів у центральній частині Луцька – окрузі №8, який делегував депутата в міськраду. Однак невідомо, яка заслуга обранця в тих чи інших добрих справах? Питання залишається відкритим…

Ксенія ВЛАСЮК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром