Що зробили депутати за 5 років. Юрій Мишко

12 Жовтня 2015, 17:52
2081

Депутат міськради Юрій Мишко є корінним лучанином. Тому й не дивно, що на минулих місцевих виборах сподівався на підтримку земляків, тим паче, сусідів із району, де балотувався – по округу №22. Кар’єра депутата пов’язана зі службою у війську. Він – кадровий військовий, воював в Афганістані. Нагороджений орденом та медалями колишнього СРСР та України. Із 2008 року працює радником ректора Луцького інституту розвитку людини «Україна».

Як і більшість колишніх військових, Юрій Мишко у своєму політичному вподобанні тяжіє до ідеології партії ВО «Батьківщина». Саме вона прийняла його до лав своєї фракції у Луцькій міськраді. Хоча на виборах у жовтні 2010-го Мишко балотувався у мажоритарному окрузі, як безпартійний.

Нині є членом постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Округ Мишка

Виборці округу, де Юрій Мишко здобув перемогу в 2010 році, мешкають переважно у спальних масивах. Адже округ № 22 – це практично суто житлові багатоповерхівки на проспектах Соборності та Молоді, вулицях Гордіюк і Кравчук, а також на парній стороні вулиці Федорова. Округ за розмірами невеликий, однак густонаселений. Зрозуміло, що пріоритети в подібних районах міста – за комунальними питанням, нагальними проблемами містобудування, серед яких вирізняється проблема незаконних забудов і несанкціонованих добудов.

Що кажуть люди про Мишка?

За свідченнями жителів 22-го округу, про Юрія Мишка мало хто чув. Здебільшого люди цього округу з міських діячів добре знають тільки Миколу Романюка та Ігоря Палицю. Проте, попри необізнаність про свого депутата, містяни переважно задоволені роботою депутата.

Лучанка з вулиці Гордіюка каже, що депутата округу не знає, бо особливо й не цікавиться політикою. Не все у депутатській роботі задовольняє жінку.

«Вже давно обіцяли зробити дитячий майданчик поблизу будинку №47 і досі не зробили. А це було би дуже доречно, бо гуляти з дитиною доводиться в інших дворах», - розповідає жінка.

Вулиця Гордіюк
Вулиця Гордіюк

А от на проспекті Соборності мешканці задоволенні роботою депутата, бо у них тепер новий асфальт біля будинків.

«Хто там у міській раді – не знаю. Чула тільки про тих, хто постійно на слуху: про Романюка і Палицю. Але хто з них що робить – не цікавилася. От добре, що зробили новий асфальт», - говорить пані Ольга.

Нове дорожнє покриття на вулиці Гордіюк подобається лучанину Івану: «тепер і машиною під’їхати зручно, і пройтися приємно, коли під ногами нормальний асфальт, а не суцільні ями».

Проспект Соборності
Проспект Соборності

На вулицях Кравчука та Федорова про Юрія Мишка майже не чули. А оскільки доріг нових у них ще не роблять, то й хвалити депутата не мають за що.

«Та не знаю, я тих депутатів і роботи їхньої не бачу! А єдине, що хотів би сказати їм – крадіть менше. То, може, і нам жити краще стане», - говорить Олег.

Як оцінює депутат свою роботу?

Юрій Мишко цілком справедливо вважає, що про роботу депутата найкрасномовніше свідчить кількість депутатських звернень і запитів. Тому на запитання про діяльність обранця, депутат надав документальний фактаж, тобто, звіти про депутатську діяльність. Згідно з цими даними, стає зрозумілим, наскільки дієвий захист виборців у питаннях облаштування вулиць, доріг і будинків. Принаймні, через факти задоволення вимог і реалізації побажань виборців. А оскільки депутатська робота не обмежується лише межами округу (працюють на благо всіх лучан), то у проаналізованих виданням Район.Луцьк звітах фігурують адреси, які безпосередньо не повязані з округом №22.

Згідно зі звітом про роботу депутата, впродовж 2012 року Юрій Мишко подав та ініціював розгляд щонайменше десятка депутатських звернень. Зокрема, щодо неналежного стану дорожнього покриття пішохідної доріжки на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів між проспектом Соборності та вулицею Кравчука; щодо неналежного стану дорожнього покриття пішохідної доріжки на вулиці Задворецької, 20; щодо влаштування пішохідного переходу на перехресті вулиця Огієнка та 8-го Березня, нанесення розмітки «зебра» та встановлення відповідних дорожніх знаків; про необхідність ремонту покрівлі на проспекті Молоді, 17 та квартири №10.

Заодно, обранець громади відстоював інтереси мешканців будинку по вулиці Федорова 4-в, де постійно виникали проблеми із запуском ліфтів. Ініціював і ремонт пошкодженого доїзду до будинків №№2,4 на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів… Примітно, що депутат не обмежується одним-єдиним зверненням, а домагається вирішення питань одночасно в кількох інстанціях. Що, безумовно, додає ефективності депутатським запитам.

Судячи зі звітів депутата, він з року в рік нарощує активність діяльності. Принаймні, це засвідчує кількість звернень: якщо 2012-го – лише десяток, то вже наступного року Юрій Мишко ініціював 32 розгляди своїх депутатських звернень. Разом із збільшенням запитів, побільшало питань, на які звертав увагу депутат. Тут є й питання перерахунку оплати за вивіз побутового сміття жителям міста, зокрема, за зверненням громадянина Ольхович Ю.Ю., є розгляд і допомога в зверненні громадянки Майї Войтенко з проханням надання фінансової допомоги на лікування доньки, звернення громадянки Людмили Мацько з проханням надання фінансової допомоги для збору дітей до школи. Депутат через звернення домагався оприлюднення інформації про громадян, які перебувають на квартирному обліку, а також вивчав стан виділення житла і перелік документів, що вимагається.

Окрім локальних питань, Юрій Мишко піднімав питання щодо неналежного стану догляду, вигулу та харчування тварин, яких утримують у Луцькому зоопарку, посилаючись на скарги своїх виборців. Водночас, депутат неодноразово ініціював розгляд скарг виборців на перебої в електропостачанні житлового будинку по вулиці В’ячеслава Чорновола, 2.

Проспект Соборності
Проспект Соборності

Софія СІЧКУН

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром