Хто хоче стати мером Луцька. СПИСОК

05 Жовтня 2015, 12:36
8312

На місцевих виборах 25 жовтня лучани обиратимуть нового міського голову. Цього разу за мерське крісло змагатимуться 12 кандидатів, серед яких – троє самовисуванців та дев'ятеро – від політичних сил.

 

 

ПАРТІЙНІ КАНДИДАТИ

Микола РОМАНЮК

Одним із перших про свій намір очолити Луцьку міську раду заявив чинний мер Микола Романюк, який до того ж є першим номером у списку кандидатів у депутати до Луцькради від Блока Петра Порошенка «Солідарність». До речі, це підвищує його шанси залишитися у стінах міськради, адже якщо партія подолає 5% бар’єр, то Микола Романюк першим потрапить у крісло депутата.

 

Що відомо про Миколу Романюка

57 років, уродженець села Золочівка Млинівського району Рівненської області. Має дві вищі освіти за спеціальностями «інженер-технолог» (Львівський лісотехнічний інститут, 1982 р.) та «економіст» (Луцький індустріальний інститут, 1995 р.). Трудову діяльність розпочав робітником на Луцькому меблевому комбінаті. З 1983 до 1993 рр. – на комсомольській та партійній роботі. З лютого 1993 до листопада 2007 року очолював Волинське головне регіональне управління ЗАТ КБ «Приватбанк». У грудні 2007 року був призначений головою Волинської обласної державної адміністрації, де пропрацював до березня 2010 року.

Мером Луцька Микола Романюк став 31 жовтня 2010 року. Депутат Волинської обласної ради трьох скликань. Одружений. Має двох дорослих синів.

Читайте також: Список кандидатів до Луцькради від Блоку Петра Порошенка

 

Олександр ТОВСТЕНЮК

Ігор Палиця та Олександр Товстенюк (справа)
Ігор Палиця та Олександр Товстенюк (справа)

Про наміри зайняти головне крісло міста голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк заявив 1 вересня цього року під час спільної прес-конференції із засновником Фонду Ігорем Палицею. Відтоді, хоча передвиборча агітація була заборонена до офіційного оголошення перегонів, претендент на посаду міського голови протягом вересня здійснив рід іміджевих заходів. Найгучнішими стало відкриття оновленого стадіону «Авангард» та проведення на ньому Чемпіонату України з легкої атлетики.

Олександр Товстенюк балотується від партії «Всеукраїнське об’єднання патріотів – «УКРОП».

 

Що відомо про Олександра Товстенюка

38 років, корінний лучанин, навчався у школі № 11. Має дві вищі освіти за спеціальностями «прикладна лінгвістика» та «економіка та управління підприємства». Кандидат економічних наук. 
Трудову діяльність розпочав у 1998 році з посади заступника директора Луцької місійної книжкової фабрики «Християнське життя». До 2009 року працював на керівних посадах різних підприємств. У цьому ж році очолив Волинську філію ДП «Нафтогазмережі» НАК «Нафтогаз України». Згодом став радником голови Волинської обласної державної адміністрації Бориса Клімчука і помічником-консультантом народного депутата Ігоря Палиці.

З 2012 року обіймає посаду голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Депутат Волинської обласної ради V скликання, член колегії обласної ради.

Читайте також: Луцький «Укроп» назвав імена кандидатів до міської ради

 

Павло ДАНИЛЬЧУК

Депутат Луцької міської ради, зірка якого яскраво загорілась під час подій на Майдані. Саме Павла Данильчука можна побачити серед головних дійових осіб штурму Управління обласної міліції. Також він був головним «співрозмовником» екс-губернатора, регіонала Олександра Башкаленка на Театральному майдані, коли останнього облили водою та прикували наручниками до сцени. Під час революційних подій Павло Данильчук очолював місцевий «Правий сектор», а коли розпочалися агресивні події на сході країни – пішов добровольцем у батальйон особливого призначення «Азов».

До Луцької міської ради у 2010 році депутат йшов за списком партії «За Україну», яку очолював нинішній віце-прем’єр-міністр України В'ячеслав Кириленко. Згодом партія злилась з «Фронтом змін» Арсенія Яценюка. Після ліквідації фракції «Фронту змін» у Луцькій міській раді Павло Данильчук увійшов до іншої – фракції «Батьківщини», проте невдовзі написав заяву на вихід. Сьогодні депутат – перший номер у списку Громадського руху «Народний контроль», від якої й балотується у мери Луцька.

 

Що відомо про Павла Данильчука

30 років, уродженець селаТорговиця Млинівського району Рівненської області. З 2003 року активно займається громадською роботою молодіжного та націоналістичного спрямування. У біографії Павла Данильчука – членство у таких організаціях, як «Альтернатива», «Молода Просвіта», «Студентське братство Волині», «Молодіжний націоналістичний конгрес», «Пора», «Опора» та «Національний альянс». З 2007 до 2010 роки працював спеціалістом відділу у справах сім'ї та молоді департаменту молодіжної політики та спорту Луцької міської ради. 14 червня 2010 року обіймав посаду директора Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання молоді. Нині очолює Волинську обласну організацію політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Неодружений.

Читайте також: Кого «Народний контроль» Волині бачить при владі міста

 

Олена ГОЛЄВА

Про свій намір стати мером Олена Голєва повідомила громадськість зовсім нещодавно. Це вже не перша спроба депутатки очолити Луцьк. У 2010 році бізнесмен та політик висувала свою кандидатуру, проте напередодні виборів зійшла з дистанції.

Читайте також: Хто з місцевих депутатів приховує свої доходи

З ім’ям Олени Голєвою у лучан є кілька асоціацій:скандали з гуртожитком на вулиці Привокзальній, пасажирськими перевезеннями та земельною ділянкою на вулиці Кафедральній, а також – розрекламований проект «Народний адвокат». Активісти громадського руху ЧЕСНО назвали жінку найбагатшим депутатом у Луцькій міськраді, а, проаналізувавши відвідуваність сесій та засідань комісії, включили її до топ-5 депутатів-прогульників.

Читайте також: Громадські активісти назвали головних депутатів-прогульників Луцької міськради

Варто зауважити, що Олена Голєва не зраджує «Європейській партії України» вже багато років. На цих місцевих виборах вона також стала кандидатом у мери від цієї політичної сили.

Читайте також: Привокзальна: гуртожиток передали у комунальну власність

 

Що відомо про Олену Голєву

35 років, корінна лучанка. Закінчила школу № 5. Вищу освіту здобувала у Луцькому державному технічному університеті. З 2000 року активно займається підприємницькою діяльністю. Наразі працює головою наглядової ради Відкритого акціонерного товариства Луцьке виробничо-торговельне швейне підприємство «Волинь». Голова Волинської обласної організації політичної партії «Європейська партія України». Заміжня, виховує трьох дітей.

Читайте також: Відомий луцький скульптор Микола Головань йде на вибори разом з Оленою Голєвою

 

Василь БАЙЦИМ

Висуванець від Партії Зелених України, перший номер у списку кандидатів у депутати до Луцької міської ради. Відомий лучанам своєю діяльністю на посадах заступника голови Волинської обласної держадміністрації та голови Луцької міської ради. Активно займається написанням та реалізацією міжнародних проектів на Волині та за кордоном. Свого часу був координатором проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму. Останні три роки Василь Байцим провадить викладацьку та наукову діяльність.  

 

Що відомо про Василя Байцима

44 роки, народився в селі Старий Чарторийськ Маневицького району Волинської області. Здобув вищу освіту за спеціальністю «інженера-економіста», а на початку 2000-х став магістром державного управління.У 2002 році оздобув звання кандидата економічних наук.

Свою трудову діяльність Василь Байцим розпочав на початку 1990-х – спочатку техніком лабораторії, а згодом на керівних посадах волинських підприємств. На державну службу вперше потрапив у 2003 році до облдержадміністрації. Після чого працював чиновником на різних посадах. У 2010 році навіть був директором КП «Аеропорт-Луцьк». Сьогодні Василь Байцим обіймає посаду проректора Волинського інституту економіки та менеджменту.

Одружений, двоє дітей.

Читайте також: Василь Байцим балотується на мерський пост

 

Володимир КУЧЕР

Балотується на посаду Луцького міського голови від «Радикальної партії Олега Ляшка». У політиці Володимир Кучер – не перший рік. У 2012 році був 21 номером у списку кандидатів-«радикалів» до Верховної ради України. А у 2014 році на позачергових парламентських виборах вже став 39 номером у списку партії. Незважаючи на це, у відкритих джерелах доволі мало інформації про головного волинського «радикала».

 

Що відомо про Володимира Кучера?

39 років, ще один уродженець Рівненської області (Демидівський район, село Берестечко). Освіта вища, спеціальність – «політолог». Як розповів Володимир Кучер в інтерв’ю інтернет-виданню «Хроніки», він заробляє на життя наданням різного роду консультаційних послуг: «Наприклад, якщо є продавець, який має товар і не знає, як його продати, то Володимир Кучер радо йому допоможе у пошуку покупця. Це можуть бути різні будівельні матеріали, земельні ділянки тощо». Одружений, має доньку.

 

Олександр КОНОНОВИЧ

Одіозний і скандально відомий головний комсомолець Волині після того, як комуністичну ідеологію в Україні заборонили, перелаштувався на новий лад, вступив до лав партії «Нова держава» і від її імені буде боротися за мерське крісло 25 жовтня. Найвідоміші події пов’язані з ім’ям Олександра Кононовича – це збір коштів на будівництво у Луцьку пам’ятника Сталіну, постійні сутички з місцевими націоналістами, також осквернення місця, де має бути пам’ятник Степанові Бандері. Не обійшлося без скандалу, пов’язаного з останніми подіями в країні: Олександр Кононович у лютому цього року дав інтерв’ю сепаратистському телеканалу, в якому розповідав про начебто неофашизм на Волині.

 

Що відомо про Олександра Кононовича

35 років, корінний лучанин. Прихильник комуністичної ідеології. Тимчасово не працює. Навчався в Одеському інституті сухопутних військ і Львівському інституті сухопутних військ із здобуттям кваліфікації бакалавра військових наук. У 2012 році здобув освітньо-кваліфікаційний рівень магістра економіки на економічному факультеті Волинського національного університету імені Лесі Українки. Голова Волинського обласного осередку Антифашистського комітету України. Другий секретар Луцького міського комітету Компартії України. Одружений.

Читайте також: Скандальний Кононович боротиметься за місце мера

 

Сергій КУДРЯВЦЕВ

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» в кандидати на посаду мера висунула Сергія Кудрявцева. Лучани його пам’ятають за посадою першого заступника голови Волинської ОДА, яку він посів відразу після революційних подій минулого року. Голова місцевого партійного осередку «Свободи» Микола Федік також стверджує, що кандидат у мери побував на сході та проявив там хороші організаційні здібності у будівництві оборонних споруд. Також у біографії політика зазначено, що він брав особисту участь у лютневих подіях 2014 року на вулиці Грушевського в Києві.

 

Що відомо про Сергія Кудрявцева

44 роки, родом з Луганщини. Має дві вищі освіти. За фахом – радіофізик та економіст-менеджер. У 1993 році закінчив Львівський державний університет ім. Івана Франка, а у 1998-му – Луцький державний технічний університет. На чиновницьку роботу прийшов у 1997 році, проте згодом спрямував свої професійні сили у банківську справу. До призначення на посаду заступника голови Волинської ОДА працював керівником регіонального відділення АТ «Брокбізнесбанку». Одружений, виховує двох доньок.

Читайте також: «Свобода» визначилася із кандидатами у Луцькраду і на мера

 

Степан МОСКВИЧ

Аграрна партія України, яка зі скандалами проводила свої партійні конференції, на посаду голови Луцької міської ради пропонує лучанам обрати місцевого бізнесмена Степана Москвича. Він – особистість доволі неоднозначна, його діяльність не один раз ставала об’єктом журналістських розслідувань.

Степан Москвич – голова будівельної фірми «Стир-Агробуд», яка свого часу отримувала багатомільйонні тендери на будівництво та реконструкцію закладів освіти, адміністративних будівель та лісових доріг. 

Також боратинському аграрію приписують такі сільськогосподарські підприємства як ТОВ «Луцькагробуд», ТОВ «Агротехсервіс», НДСП «Боратин», ТОВ ВКФ «Промтехсервіс ЛТД». Його ім’я у пресі звучало і у зв’язку зі скандалом навколо земельної ділянки поблизу Вересневого, яку на аукціоні розіграли з очевидними порушеннями.

 

Що відомо про Степана Москвича

Офіційної біографії у відкритих джерелах не вдалося розшукати. До вище перелічених відомостей варто додати, що свого часу Степан Москвич був мало не єдиною людиною в країні, кому дозволили сіяти мак. Також свого часу йому запропонували очолити «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2», де також виник невдовзі скандал, пов'язаний із нестачею зерна.

 

САМОВИСУВАНЦІ

Олександр КРАЛЮК

Серед трьох самовисуванців на посаду луцького міського голови є колишній керівник місцевого партійного осередку «Громадянської позиції», доброволець, учасник АТО та підприємець Олександр Кралюк.

Політик та власник мережі таксі «Морячок» не йде у мери від партії. Такий вчинок він пояснив небажанням втягувати своїх колишніх однопартійців у брудну передвиборчу кампанію. До слова, на Волині під час президентських виборів він доволі успішно очолював штаб партії «Громадянська позиція». Олександр Кралюк запевнив, що буде вести дуже жорстку боротьбу на місцевих виборах.

Останній рік Олександр Кралюк провів на сході у батальйоні «Айдар». В середині серпня був демобілізований.

 

Що відомо про Олександра Кралюка

25 жовтня виповниться 44 роки. Корінний лучанин. Освіта вища, спеціальність – «експлуатація атомних енергетичних установок». Працював на Чорнобильській АЕС. З 2008 року займається підприємницькою діяльністю. У 2011 році очолював комунальне підприємство «Автопарксервіс». Одружений, двоє дітей.

 

Микола ІВАНЮК

Ще один самовисуванець, який не заручився підтримкою партії, а розраховує на власні сили. У Миколи Іванюка багатий управлінсько-чиновницький досвід. 2006 році він сів у депутатське крісло, а вже через два роки став заступником Луцького міського голови. Перебуваючи на різних посадах, опікувався розвитком туризму в регіоні.

 

Що відомо про Миколу Іванюка

35 років, народився у місті Дубно Рівненської області. Має вищу освіту та науковий ступінь кандидата політичних наук.

З 2002 року працював в Асоціації захисту прав молоді Волині, а у 2007 перейшов на викладацьку роботу до ВНУ. Після посади заступника мера очолював управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради. 

 

Оксана МАРИЩУК

Ілля Токаренко та Оксана Мерещук (справа)
Ілля Токаренко та Оксана Мерещук (справа)

Про жінку з таким ім’ям є доволі мало інформації у відкритих джерелах. Єдина згадка про неї у місцевих ЗМІ стосується екстравагантного вчинку лучанина Іллі Токаренка, який кілька місяців тому влаштував показові купання перед сесійною залою Луцької міської ради. Тоді потерти спину активістові допомагала жінка, яка, як з’ясували згодом журналісти, має прізвище Марищук.

Крім допомоги Іллі Токаренку, Оксана Марищук в день сесії, 29 липня, намагалася прорватися до трибуни. Жінка стверджувала, що є представницею волинського осередку «Правого сектору», хоча командир 3-го запасного батальйону ДУК ПС «Волинь» Віталій Ковальчук заперечив цю інформацію. Тож Оксану Марищук вивели із зали представники муніципальної дружини.

Ірина НОВОСАД

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром