Наше спільне завдання – допомогти створити робочі місця, — Роман Романюк

07 Лютого 2019, 12:16
 Роман Романюк 1105
 Роман Романюк

Рівненській об’єднаній територіальній громаді Любомльського району презентували проект Волинського обласного центру зайнятості «Успішна громада».

Зустріч представників районної влади та волинської служби зайнятості відбулася 7 лютого у Рівненській ОТГ, – пише прес-служба Волинського обласного центру зайнятості. 

Зазначимо, мета проекту «Успішна громада» – розвиток об’єднаних територіальних громад, розширення можливостей для самозайнятості жителів ОТГ, допомога у їх професійному самовизначенні, сприяння розвитку бізнесу та створення нових робочих місць. Із особливостями цієї ініціативи присутніх ознайомив директор Любомльської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Юрій Ліпич.

Окрім того, Юрій Ліпич розповів про нові сучасні сервіси та послуги служби зайнятості, доступні як для роботодавців, так і для пошукачів роботи. «Реалізація презентованого проекту дасть можливість громадам розвинути та максимально використати свій потенціал», – переконаний Юрій Ліпич.

«Одна з найважливіших потреб, яка супроводжує людину впродовж життя – потреба працювати. Питання зайнятості актуальне для кожного з нас. Сьогодні в активній фазі – реформа децентралізації. Свідомість людей на місцях у частині господарювання змінюється. Ми хочемо допомогти кожній громаді просто бути успішною. А такою вона може бути тоді, коли люди будуть мати роботу і хорошу заробітну плату, коли бюджет буде наповнюватися… Наше спільне завдання – допомогти створити робочі місця, підтримати роботодавців і допомогти людям знайти себе, заробляти і працювати, не виїжджаючи за кордон», – зазначив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

До слова, Рівненська об’єднана територіальна громада вже має приклади успішної співпраці з центром зайнятості. Так, Любомльська районна філія допомагає громаді у вирішенні питань зайнятості населення шляхом організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. Минулого року чотирнадцятеро безробітних громадян провели роботи з благоустрою населених пунктів громади, упорядкували кладовища, пам’ятні знаки, меморіали.

Окрім того, завдяки співпраці Любомльської районної філії Волинського ОЦЗ з Рівненською ОТГ у Програмі зайнятості громади на 2018-й рік було передбачене фінансування підтримки підприємницьких ініціатив серед безробітного населення, яке перебуває на обліку служби зайнятості району, на відкриття підприємницької діяльності шляхом виділення коштів із місцевого бюджету. Так, Тетяна Боярчук отримала сертифікат на 10 000 гривень та започаткувала власний бізнес за напрямком «Роздрібна торгівля продовольчими товарами».

Голова Любомльської районної державної адміністрації Олександр Устименко, голова Любомльської районної ради Микола Сушик та голова Рівненської об’єднаної територіальної громади Володимир Крижук переконані, що така робота і подібні проекти дуже потрібні громадам.

«Дуже приємно, що в нас існує тісна співпраця з центром зайнятості не на словах, а на ділі. Ми маємо точки дотику, плани, бачимо перспективу і будемо плідно працювати далі», – резюмував голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром