Як волиняни їздили на форум до Порошенка

11 Лютого 2019, 18:00
3463

«Щоб ти їм не робив – децентралізація, церква, армія, відповідь була: «Ну і що?». Закоренілий скептицизм… Навіть слово таке, пам’ятаєте, з’явилось – зрадофільство. «Безвіз не дадуть», «Томос не напишуть», «економіка не підніметься»,— Петро Порошенко зі сцени дає зрозуміти – критику на свою адресу чує і читає.

У суботу, 9 лютого, рівно за десять днів після форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» чинний Президент влаштовує другий форум – «Відкритий діалог». Цього дня Петро Порошенко офіційно заявить – його передвиборча кампанія розпочалась, — пише Перший.

«ЗНІМІТЬ ШАПКИ, ЩОБ ГАРНО В КАДРІ ВИГЛЯДАТИ»

Ще за дві години до офіційного старту біля київського «Палацу спорту» людно. Біля входів вишиковуються багатометрові черги з охочих потрапити на захід. Всередині – звичні для таких дійств рамки і огляди сумок. Далі – реєстрація. Кожен шукає стіл з назвою своєї області. Як запевняють організатори, тут зібрались прихильники Петра Порошенка з усієї України.

У коридорах гості охоче фотографуються біля фотозони «Команда Порошенка» та вишиковуються в інші черги – цього разу за кавою.

Навколо «Палацу спорту» – огорожа і Нацгвардія
Навколо «Палацу спорту» – огорожа і Нацгвардія

Поруч – багатометрові черги
Поруч – багатометрові черги

Потрохи 10-тисячний зал заповнюється, але ведучий форуму Тимур Мірошниченко підганяє і раз за разом просить швидше займати свої місця. Для розігріву він робить «перекличку» - називає області та чекає оплесків у відповідь. Волиняни аплодують, чи не найактивніше – їх тут більше сотні.

Останні приготування: гостей, які сидять позаду сцени, просять зняти шапки, аби гарно виглядати в кадрі. Решті показують, де краще не ходити, щоб не вдаритись об літаючу камеру.

Першим на сцену виходить лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк. Кілька слів про «процвітаючу і незалежну» і гурт виконує пісню «Люби ти Україну». До речі, це єдина пісня, окрім гімну, яка прозвучала на форумі. Вочевидь, тут вирішили не розважатись, а говорити про серйозне.

Наступні спікери були більш багатослівними. Серед них: актори Ірма ВітовськаАда Роговцева, актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв, поет Дмитро Павличко, політики від БПП «Солідарність» Артур Герасимов та Сергій Березенко, уповноважений Президента з питань реабілітації ветеранів АТО Вадим Свириденко. Кожен говорив про своє. Хто – про квоти на україномовний продукт, хто – про успіхи українського кіно, хто знову ж таки – про «зрадофілів» та потребу в «україноботах» – людях, які вірять в перемогу країни на всіх фронтах.

Ведучий Тимур Мірошниченко розігрівав публіку перекличкою
Ведучий Тимур Мірошниченко розігрівав публіку перекличкою

Лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк першим виступав за трибуною
Лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк першим виступав за трибуною

Голова Іваничівської РДА Лілія Кревська з донькою
Голова Іваничівської РДА Лілія Кревська з донькою

Акторка Ірма Вітовська приїхала на форум просто зі зйомок, не знімаючи темної перуки
Акторка Ірма Вітовська приїхала на форум просто зі зйомок, не знімаючи темної перуки

КЛАСИКА НА СЦЕНІ

Вперше зала встала, вітаючи Аду Роговцеву. 81-річна акторка - одна з найвідоміших українок. Сотні ролей в кіно та у театрі, активна громадська позиція та численні виступи перед бійцями в зоні АТО, з 2007 - Герой України. Її і зустрічали, і проводжали зі сцени гучними оваціями. Ада Роговцева натомість щиро дивувалась реакції глядачів: «Золоті мої люди, за що ж мені таке? Це велика честь».
Акторка по-жіночому, навіть з ніжністю говорила про те, чому підтримує Президента:

«Він взагалі мені рідний, тому що у чоловіка був батько Петро і в мене онук Олексій. То що ж тут казать? Я дуже пильно придивляюсь до людей, бо в мене професія така. І в мене так болить серце за нього. Іноді він такий стомлений, такий змучений і скільки на ту голову, на те серце навалюється всього».

Вдруге зала піднялась, вітаючи відомого українського поета, громадського діяча, класика української літератури Дмитра Павличка. 89-річний письменник, хоч і не в дусі часу, та щиро читав вірші, присвячені гаранту: «На нас всіх, громадян України, Президент покладається, як на свою могутню підтримку. Тепер ми всі – воїни Президента».

Акторка Ада Роговцева дивується гучним оваціям
Акторка Ада Роговцева дивується гучним оваціям

Поет Дмитро Павличко присвятив Петру Порошенку кілька віршів
Поет Дмитро Павличко присвятив Петру Порошенку кілька віршів

Втретє присутні встали, вже вітаючи президентське подружжя – Марину та Петра Порошенків. Прохід червоною доріжкою, селфі, обійми, рукостискання та овації. За мить і Президент опиняється на сцені, перша леді – у залі.

МЕНШЕ ТОМОСУ, БІЛЬШЕ — ЕКОНОМІКИ

Свій 54-хвилинний виступ Петро Порошенко починає з актуального – змін до Конституції, які ухвалили минулого тижня депутати Верховної Ради. Тепер в Україні офіційно закріпили курс на ЄС і НАТО.

«Це рішення найвищою мірою відповідає національним інтересам України, а інакше я б його просто не пропонував в парламент. Кнопку «проти» натиснула відверта п’ята колона, слуги Кремля, бо ідея закріпити в Конституції стратегічний курс на набуття членства України в ЄС та НАТО – наша послідовна державницька стратегія… Україна та ЄС зараз наблизились один до одного, як ніколи раніше, а щодо НАТО – жодна держава в світі, яка не є членом організації, не має таких близьких стосунків з Альянсом, як ми», — наголосив Петро Порошенко.

Петро Порошенко виступав 54 хвилини без зупинок
Петро Порошенко виступав 54 хвилини без зупинок

Перша леді чекала у залі
Перша леді чекала у залі

Гімн співали разом
Гімн співали разом

У своєму виступі Президент вправно балансував між радісним і сумним. Поруч з досягненнями – «безвізом», розбудовою армії та зміною ставлення світу до України, згадав про те, за що отримує найбільше критики від опонентів:

«Я відчуваю інших. Мільйони українців з тривогою думають про сьогодення і невпевнені в завтрашньому дні. Пенсіонери переймаються тим, як вижити, бо криза вдарила саме по них. Знекровлена держава не мала досі достатньо ресурсу, щоб захистити пенсіонерів і мені часом через це боляче дивитись в очі літнім людям. Та й з молодих багато хто поки не бачить перспектив у власній країні та шукає можливості поїхати за кордон. Не з чуток знаю про зарплати вчителів, лікарів, інших працівників бюджетної сфери».

На відміну від кількох останніх місяців, гарант вирішив практично не згадувати про одне з своїх головних досягнень – отримання Томосу для Православної церкви України. Натомість зосередився на економічних питаннях, заявивши, що зараз – це головне.

«Вся наша команда наступатиме по п’яти напрямках: агропромисловість, ІТ-індустрія, машинобудування та індустріалізація, логістика і туризм. Вони стануть нашою точкою опори для руху вперед і принесуть кошти для того, щоб забезпечити відчутне підвищення рівня життя людей», - переконаний високопосадовець.

Насамкінець він покликав на сцену дружину, аби разом заспівати гімн. А далі було те, що дозволяє главі держави інколи відчувати себе рок-зіркою, не менше. Не встиг Петро Порошенко спуститись зі сцени, як його оточили сотні охочих обійняти, потиснути руку та зробити селфі. Охоронці, які раніше не дозволяли підходити ближче до трибуни, тепер не могли нічого зробити.

Петро Порошенко з Дмитром Павличком та Адою Роговцевою
Петро Порошенко з Дмитром Павличком та Адою Роговцевою

Охочих зробити селфі було дуже багато
Охочих зробити селфі було дуже багато

У тих, хто на радощах не міг впоратись з власним смартфоном, Президент забирав техніку і сам робив селфі. Все-таки у нього досвіду у цій справі немало. Такими фотографіями поповнились сімейні архіви, мабуть, сотень українців, які все ніяк не хотіли відпускати гаранта.

ВОЛИНЯНИ НА ФОРУМ ДО ПРЕЗИДЕНТА ЇХАЛИ МАСОВО

Задоволені побаченим і почутим залишились і волиняни. Їх у залі було більше сотні. Голова обласного осередку БПП «Солідарність» Іван Мирка каже, на перший форум не змогла потрапити велика кількість прихильників Президента, тому й вирішили організувати другий захід.

«Президент говорив про закладений фундамент у вигляді мови, віри та армії. Але Петро Порошенко рухається далі у тих напрямках, які турбують українців. Людям хочеться підвищення зарплат, гідних умов праці, бізнес хоче мати розвиток, тому Президент надалі робитиме акцент на соціальному забезпеченні, дорогах, інклюзивній освіті, розвитку економіки загалом», –зауважив політик.

Іван Мирка на форумі «Відкритий діалог»
Іван Мирка на форумі «Відкритий діалог»

На президентський форум їхали навіть з віддалених Шацького та Камінь-Каширського районів. Поїздка, кажуть, була за рахунок громадської організації «Солідарність».

«Він не професор, вільно спілкується з людьми, говорить реальні речі. Головне – йому вдалось зберегти країну і відновити армію, бо я знаю, яка вона була в першу хвилю мобілізації, коли в тапочках служили. А ті, хто розграбовував армію, тепер йдуть в президенти і розказують, які вони чесні», — каже Леонід Гомон з Локачинського району.

«Ми сьогодні можемо нарікати на пенсії і зарплати маленькі, але ж країна перебуває в стадії війни і ми маємо озброєного до зубів сусіда, який вважає нас хохлами. А Порошенко поставив країну на міжнародній арені. Якщо раніше нам за кордоном казали: «Russia», то тепер кажуть «Ukraine», нас підтримують і про нас знають», — додає його товариш Руслан Познякевич.

Сектор волинян у «Палаці спорту»
Сектор волинян у «Палаці спорту»

А жіночки з Шацького району щиро раділи тому, як Президент, виходячи на сцену, пропускав вперед свою дружину, мовляв їхні чоловіки-земляки не хотіли пропускати навіть у гардеробі.

Мабуть, цього вечора у родинах тисяч українців тільки й мови було, що про Порошенка. Хтось розповідав, яким галантним та щирим здався високопосадовець, а хтось - про плани на другу каденцію, яка, на їхню думку, неодмінно повинна бути.

Форум Петра Порошенка у Києві
Форум Петра Порошенка у Києві




Коментарі
13 Лютого 2019, 15:03
Тікайте з православної церкви невже не бачите що це бізнес як і католицька тта інші воно не відповідають біблії.покайтесь в дома не перед іконою а перед Богом перед Вам не має бути ікона чи якийсь предмет. Серйозно попросить пробачення за гріхи шукайте Бога в молитві і особистих відносин з Ним. Не міліть богородиці бо вона вас не чує. Почитайте це й пише в святлюому писані. А шукати Бога це означає не тільки Його щось просити але говорити з ним про щось просте або мовчати і шукати Його я особистість. А також подивіться що таке оккультні гріхи. Я це серйозно самі можете перевірити і Бог справді є в це теж можете виникати і побачите що Бог є серйозно подивіться.
13 Лютого 2019, 15:04
А також політика як і державна релігія це не те що Бог хоче можете це прочитати в Біблії адже Христа розіпяли політики(римляни /пилат) і фарисеї(релігія)
13 Лютого 2019, 15:05
І не зрівнюйте релігію із вірою правдивою
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром