Белла одужала. Їй потрібен Дім і Людина

26 Листопада 2018, 11:20
собака Белла 2582 Джерело: Facebook Яни Коханюк
собака Белла

Спочатку її рятували всім містом від горе-господарів і таки врятували. Потім був найвідповідальніший етап: не лише відновити здоров’я Белли, а й адаптувати її до нормального життя з людиною, повернувши віру в людей. Нагадаємо, що Белла жила з господарями, які не годували та не вигулювали її, довівши собаку до крайнього виснаження та дистрофії.

Белла зараз активна, дуже любить ігри на свіжому повітрі, набрала 12 кілограмів та більше не потребує спеціального корму та догляду. Які господарі та умови проживання були б для неї оптимальними? Що треба знати про цю собачку тим, хто, можливо, придивляється до неї, щоб взяти в родину? Який у неї характер? Про це ми спілкувалися з людиною, яка повернула Беллу до повноцінного життя – ветлікарем Яною Коханюк, під опікою якої зараз Белла перебуває.

– Яно, раніше у медіа «мелькала» інфо про те, що утримання Белли новим господарям обійдеться досить недешево (здається, згадувалася цифра понад 4000 грн) і це стало однією з причин, чому її ніхто не поспішає взяти у родину. Наскільки точна ця інформація?

– Ця інформація – свого роду непорозуміння та дещо неправильно подані дані. Насправді зараз, після одужання, утримання Белли нічим особливим не відрізняється від утримання будь-якої іншої здорової собаки. Звісно, їй потрібне якісне повноцінне харчування, як і будь-якій домашній тварині, але не спецкорми. З грудня ми переводимо її на звичайний корм для собак.

– Якщо вже почали говорити про цифри витрат на харчування, то зорієнтуйте, будь ласка, про яку суму йдеться? Щоб у людей, які захочуть її взяти, була коректна інформація.

– Мішок корму, який оптимальний для Белли, коштує 1800 гривень. Їй його вистачить майже на 2 місяці.

– Які умови проживання потрібні для Белли? Великий двір біля приватного будинку, загороджена територія?

– Навпаки, Беллі краще проживати у квартирі, але щоб господарі мали можливість часто з нею гуляти. Вона у квартирі почуває себе краще, ніж на великій відкритій території. Але їй дуже необхідні регулярні ігри на свіжому повітрі. Вона активна собака, для якої життєво необхідною є присутність людини.

– Беллі підійде родина з дітьми або з іншими тваринами?

– Так, я, коли маю вихідний день, забираю Беллу з клініки до себе додому, щоб приділити їй більше часу та уваги, в такі дні ми багато гуляємо, бігаємо. Вона чудово ладить з моїм собакою Брюсом, спокійно реагує на котів, дуже дружелюбна та контакна собака. Знає команди «фу» та «сидіти», дає лапу, гарно вчиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як небайдужі лучани врятували від голодної смерті собаку

– Чи намагався хтось притягнути до відповідальності попередніх горе-господарів Белли, які довели її до такого стану?

– Так, волонтери займалися цим питанням, але, зі слів слідчих, складу злочину у діях попередніх власників не виявлено, оскільки господар сам був хворий, але собаку не вигнав, а доглядав так, як, на його думку, було можливим і правильним. Ми вирішили зосередити час і зусилля більше на тому, щоб повернути Беллу до нормального стану та знайти їй нових, відповідальних господарів.

– Чи стерилізована Белла?

– Поки що ні, бо спочатку цього не дозволяв її стан здоров’я, а потім почалася тічка, під час якої робити операцію не можна. Але, як тільки це стане можливим, ми її стерилізуємо, думаю, це буде невдовзі після Нового року. Вже зараз Белла має всі щеплення, чіп та паспорт.

Якщо ви хочете познайомитися з Беллою, щоб, можливо, зробити її членом своєї родини – приходьте у клініку «Кіт Леопольд» за адресою Єршова, 11 ( ТЦ «Глобус», вхід зі сторони вул. Єршова).

Також нагадуємо, що в клініці «Кіт Леопольд» завдяки волонтерству її власниці Яни Коханюк знайшли прихисток й інші вуличні тварини – коти та собаки. Всі вакциновані та готові до проживання з людиною – приходьте, щоб обрати собі друга. А поширивши цю статтю про Беллу, ви збільшуєте її шанси знайти люблячу родину.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром