Соціальна відповідальність бізнесу по-волинськи: військовий аспект

26 Листопада 2018, 09:00
Фото ілюстративне 3258
Фото ілюстративне

Із початком війни з Росією, до якої не була готова влада, на допомогу українській армії прийшло населення. Народ України влаштував вражаючу мобілізацію внутрішніх ресурсів. Війську допомагали всі — від пенсіонерів до великих підприємств. У цьому русі не пасе задніх і Волинь. Утворилися декілька волонтерських організацій, а група великих компаній навіть об'єднала сили та створила фонд «Волинь2014». 

«Район. Луцьк» зібрав кілька історій волинських соціально відповідальних приватних підприємств, які не залишилися осторонь проблем наших захисників.

 

«КРОМБЕРГ ЕНД ШУБЕРТ»      

З перших днів війни «Кромберг енд Шуберт» регулярно допомагає українській армії. На підприємстві встановлена «Скриня добра», в якій залишають посильну грошову допомогу працівники та гості заводу.

«До підприємства багато разів зверталися добровольчі батальйони «Торнадо», «Донбас», «Айдар» з проханнями про допомогу. Ми постійно підтримуємо Луцький військовий госпіталь та спілку воїнів АТО «Щит» з Горохова, співпрацюємо з громадським формуванням «Самооборона Волині» та багатьма волонтерами», — говорить соціальний працівник Наталія Шевельова.

Волонтер Віталій Гладун вважає захист своєї Батьківщини священним обов’язком, але, за станом здоров’я, воювати не може. Тому й вирішив допомагати країні у такий спосіб.

«Нині ситуація із забезпеченням фронту, звичайно, краща, ніж була на початку війни. Проте, бійці, як і раніше, потребують обмундирування, теплого одягу, продуктів харчування, зрештою, простої моральної підтримки. Та й домашня їжа нашим хлопцям смакує набагато краще, ніж тушонка зі складів», — каже Віталій.

Заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення Анатолій Вознюк розповідає, що військова частина 2466 (Стаціонарна база з ремонту автомобільної техніки), що в місті Луцьк теж вдячна «Кромбергу».

«Нашу частину сформували минулого року. У користування дали занедбане приміщення, а коштів на його ремонт не було. Виручив «Кромберг». За рахунок підприємства закупили не лише будівельні матеріали, фарбу та цемент, а й необхідну оргтехніку», — зазначає Анатолій Вознюк.

За його словами, з того часу завод постійно допомагає. Частково закуповує запчастини для ремонту спецтехніки, звідти вони отримують ізострічку, ємкості для пального та мастил.

У ремонтній майстерні
У ремонтній майстерні

 

 

«ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ»

Відома будівельна компанія допомагала та допомагає батальйону «Донбас», 51-й окремій механізованій бригаді, що базувалася у Володимир-Волинську, Обласному військовому комісаріату, Державній прикордонній службі від початку військових дій. Також будівельна компанія є одним з найбільших донорів уже згаданого фонду «Волинь2014».

Також «Луцьксантехмонтаж» долучився до допомоги військовому госпіталю, що знаходиться в Луцьку, допомогли з ремонтом казарм для 14-ї ОМБР.

Важливим є й питання духовного об’єднання Сходу та Заходу, тому «Луцьксантехмонтаж» долучився до будівництва церкви у місті-побратимі Луцька — Волновасі. Загалом компанія допомагає багатьом громадським ініціативам, співпраця з якими перевірена часом. Серед них — «Меценати для солдата», «Діти Небесного Легіону», «Серце патріота» та багато інших.

За період по 2018 рік на строкову військову службу призвали 12 працівників ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536», а троє проходять службу за контрактом. За ними всіма зберігаються робочі місця і щомісяця нараховується середньомісячна зарплата.

1
Бійці 51-ї бригади під Іловайськом
Бійці 51-ї бригади під Іловайськом

 

 

 «SKF УКРАЇНА»

На заводі «SKF УКРАЇНА» теж допомагають і військовим, і їхнім сім'ям. Власне така робота ведеться, починаючи з 2014 року. Наприклад, атовці та члени їхніх родин отримують абонементи у розважальні центри Луцька.

Також підприємство передало автомобіль швидкої допомоги у Волноваську військову лікарню, яким користувалися і наші військовослужбовці.

Долучилися до розбудови гуманітарного центру в Волновасі, перевозять посилки, закуповують продукти харчування, медикаменти та багато іншого.

Реанімобіль у Волновасі
Реанімобіль у Волновасі

 

 

«ВІЛІЯ»

Відоме аграрне підприємство надає кошти в залежності від тих потреб, за якими звертаються атовці. Допомагають не лише коштами, а й, наприклад, крупою або транспортом, якщо треба перевезти гуманітарні вантажі.

Показовим є 2014 рік, коли механізатори «Вілії» і вдень, і вночі сиділи на військовому складі у Воржеві та відновлювали військову техніку.

Керівник фонду «Волинь 2014» Володимир Кривович зауважив, що підприємство є одним із найбільших фундаторів благодійної організації, тобто вони серед лідерів по обсягах наданої допомоги.

Не забувають у «Вілії» й про атовців, які повернулися додому. Часто влаштовують заходи для них. Наприклад, в 2017 році у Горохівському районі висадили «Алею слави» біля одного з підприємств компанії.

Ось таку техніку ремонтували на потужностях «Вілії»
Ось таку техніку ремонтували на потужностях «Вілії»

Коментарі
26 Листопада 2018, 14:51
Список не повний допомога компанії "Модерн Експо"ще з дня початку Майдану і досіне менш вагома.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром