Пов'язки-шоу в Луцьку: по вулицях «Укроп» водили – оцінка голови «Рідної Волині» Дмитра Глазунова експерименту з «незрячими»

19 Жовтня 2018, 10:30
Дмитро Глазунов 6941
Дмитро Глазунов

Днями лучани стали свідками експерименту. Чотири високопосадовці Луцької міської ради повдягали пов'язки на очі і так провели цілий робочий день.

Що перейнялися проблемами людей з додатковими потребами - схвально, але те, що на камеру самі собі повдягали на очі пов'язки – вважаю різновидом кощунства. Можливо я гостро реагую на подібні речі через те, що разом з сестрою доглядаємо маму інваліда 1 групи більше 20 років. Держава про таких мало дбає і їм потрібна наша допомога та увага.

У чому полягає кощунство?  Вважаю, що за лаштунками цього проекту криється звичайний політичний піар із власноручно одягненими пов'язками на здорові очі. Іншим  разом можна позатикати вуха вощиною, або, скажімо, прив'язати до ноги костиля… Проблеми незрячих відомі їм самим. А тому перелік питань у вигляді заходів повинен лягти на стіл посадовцям, а робочий день, проведений у пов'язках, потратити на їх вирішення, а не влаштовувати бродячий цирк.

Владні особи могли б у свій робочий час того дня подивитись на проблеми міста зрячими очима, без пов'язки: сучасного медобладнання в міських  закладах охорони здоров'я катастрофічно бракує, постійні черги, а кошти, які на нього збирають у вигляді «благодійних внесків» розкрадаються, хворі побираються в пошуках коштів на лікування, маршрутки — просто жах, задимлені у власній кіптяві, сморід в місті тощо; відповідальніше віднестися до вимог лучан у вигляді петицій, а не займатися відписками. Тому, що це призводить до людської біди, як, скажімо, травмування автомобілем на переході біля гімназії № 4 письменника Володимира Лиса. Я ще місяць тому попереджав про небезпеку саме на тому місці, і громада підтримала мою петицію про встановлення захисних парапетів для пішоходів та обмежувачів руху. Натомість отримав відписку.

Хто наступний? Чи ми хочемо дочекатися повторення харківської трагедії у Луцьку? Якщо ці проблеми не можете вирішити, то хоча б пофарбували обшарпані парапети біля 4 гімназії у самому центрі Луцька до Дня міста та Незалежності. І цей перелік безгосподарності можна продовжити. Але простіше на ці проблеми зав'язати очі.

Так що, за гуманітарну  ідею і зміст – п'ятірка,  а за форму  її практичного втілення – нічого добавити.

І це не політична критика, це реакція нормальної людини на ненормальний стан речей. Бо ми тут живемо. А владцям варто задуматись.

Автор статті - голова благодійного фонду «Рідна волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов



 

Коментарі
19 Жовтня 2018, 13:35
Але молодець!!!
19 Жовтня 2018, 13:45
Хороша практика. Молодець!
19 Жовтня 2018, 13:50
Шапіто
19 Жовтня 2018, 14:35
Маски-шоу.
19 Жовтня 2018, 15:01
Вар"яти шоу віддихають. Ахахаха
20 Жовтня 2018, 13:33
ЯКА СТИДОБА.
20 Жовтня 2018, 17:28
Хоче падло в депутати
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024