Як можна збагатитися на хворих? – голова БФ «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов викриває тіньові схеми Луцька

16 Жовтня 2018, 20:00
Дмитро Глазунов 10256
Дмитро Глазунов

Вже неодноразово писалося про скандально відому благодійну організацію «Муніципальна лікарняна каса» (МЛК), створену для збору «благодійних внесків» з хворих в медичних закладах Луцька. ЇЇ засновником і керівником є екс-начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федір Кошель.

Так, у 2008 році Ф.Кошель і очолювана ним МЛК  заснували Товариство з обмеженою відповідальністю «ШКІД» (Швидка консультативна інтелектуальна допомога, ЄДРПОУ 35963626) зі статутним капіталом 52 500 грн. (еквівалентом 10 тис. доларів США). Кошти взяті швидше із цих же «благодійних внесків», а от чи повернуті — питання риторичне. Зареєстроване підприємство за тією ж адресою, що і управління охорони здоров'я міської ради: м.Луцьк, пр.Волі, 1а. Номер телефону співпадає із номером приймальні тодішнього начальника Кошеля та нинішнього управління -72-34-15 https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch  

Підприємство займається консультаціями з питань бухгалтерського обліку і аудиту, комп»ютерного забезпечення, інформатизації, з питань комерційної діяльності. Очолив його «знаний бізнесмен, фахівець бухгалтерської справи, IT технологій, інтелектуал» - водій Ф.Кошеля Іван Гайовий, такий собі літературний ФУНТ, який і досі обслуговує автомобіль, що придбаний в автосалоні за «благодійні внески» лучан для міського управління охорони здоров'я —  ВАЗ з державним номерним знаком АС 0024.      

Сайт фінансової розвідки youcontrol тісно пов'язує «ШКІД» із БО «Муніципальна лікарняна каса і громадським об»єднанням «Лікарняна каса» Допоможемо собі». Ці організації обслуговує майже одна бухгалтерія.



 

Подібні схеми відомі. Фіктивна фірма укладає договори із різними організаціями, в т.ч. державними на аудиторські послуги, встановлення комп»ютерних програм, різні консультації тощо. Роботи ці організації здійснюють власними силами,  або ж не здійснюють взагалі. Кошти за них переводять на фірму, а потім ділять. А документально фінансові оборудки закриваються фіктивними актами.  Чи складно це зробити, коли бухгалтером є невістка Кошеля Олена Кошель -  питання риторичне.

Протягом періоду діяльності ТОВ «ШКІД» оборудки складали сотні тисяч щорічно. Паралельно «Муніципальна каса»  і «Допоможемо собі» в ЗМІ звітували про регулярний аудит, юридичні перевірки фахівців, встановлення нового комп'ютерного забезпечення тощо!!! Оскільки всі ці організації знаходяться фактично в одному кабінеті, то перевірки та інші послуги здійснюються, думаю,  не виходячи з нього, там же і осідають кошти. Цілком ймовірно, що в такий спосіб відмивалися і державні кошти!

Тож, можна прийти до висновків, що підприємство має ознаки фіктивного, яке створене для відмивання коштів. Письмові звернення в правоохоронні структури з цього приводу результатів поки що не дали.

Проте, для тих, хто хоче отримати якісні бухгалтерські та аудиторські послуги, або ж встановити сучасні комп»ютерні програми, звертайтесь в приймальню управління охорони здоров'я Луцької міської ради за номером 72-34-15 до водія Івана.

Автор статті - голова благодійного фонду «Рідна волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов

Федір Кошель
Федір Кошель

 

Коментарі
17 Жовтня 2018, 12:01
Заїло?
17 Жовтня 2018, 12:53
А чому Діма не пише, як з сестрою збагачуються на коштах хворих? Невже він думає що ніхто цього не бачить?
17 Жовтня 2018, 13:32
Діма збагачується???? не смішіть ,а ви вкурсі що у нього не має навіть власної квартири,автомобіля, він живе у квартирі дружини??????
17 Жовтня 2018, 14:49
Так все ж переписав або подарував дружині,як і всі мужновладці це роблять. Бідує Діма... . То ж і хоче ще одну касу прибрати до своїх рук,вона ж йому недає спокою. Чи можливо хтось є такий довірливий,що дійсно думає,що такі як Глазунов думають про народ...
17 Жовтня 2018, 15:05
Народ, Дмитро піднімає правильні питання, у нас в колективі всі за нього.
17 Жовтня 2018, 15:46
Можливо хтось пояснить, як можна на мінімальну зарплату їздити відпочивати за кордон? Звичайно міська лікарня спокою не дає. Такі гроші повз пролітають.
17 Жовтня 2018, 17:19
Легше всього сказати "сам дурак". А чого Іван мовчить? Хай щось розумне скаже...
17 Жовтня 2018, 18:15
Іван не говорить, Іван тільки сяде....
18 Жовтня 2018, 01:53
З властного досвіду:плачу гроші в ВОЛК та коли прийшов час народжувати звідти не змогла взяти ні копійки.Пан Дмитро повідомив що"такі як я спеціально туди йдуть щоб гроші на роди брати".до слова,внески платяться з 2010 року.Щиро вдячна,пану Дмитрук за його "щире"серце.
18 Жовтня 2018, 10:14
Відповідь Лучанка. Хочете вірте хочете ні але Дмитро живе в квартирі дружини і не має до неї ніякого відношення. Всі ми не без гріха але Дмитро підняв дійсно важливе питання. Знаєте коли в лікарні заставляют купляти мило порошок це вже занадто. Вони користуються тим що людина у розпачі і готова купити все аби скоріше почали лікувати. Це все настільки противно коли тебе заставлять платити благодійні внески і купляти навіть голочки які беруть кров. Зробіть офіційно все платно і не буде так противно.
18 Жовтня 2018, 11:20
То брехня, ВОЛК на пологи виділяє кошти усім. Однак є і такі випадки, коли вступають в ВОЛК за пару місяців до пологів, щоб отримати кошти, а потім перестають платити. В такому випадку дійсно спеціально вступають.
18 Жовтня 2018, 12:16
Коли ж ти падло нажерешся
18 Жовтня 2018, 16:49
Але морда у цього перца брехлива
18 Жовтня 2018, 19:45
Скільки можна одне і те ж, що з тої лікарні візьиеш. Діма берись за серйозніші справи. Чекаєм
19 Жовтня 2018, 00:21
Мені пологи були безкоштовні, все оплатили ВОЛК. Після повернення на роботу (з декретної відпустки ) знову заключила договір з ВОЛК. Платила внески і за дитину також (7 грн. в місяць) Через 4 місяці потрапили з дитиною в інфекційну лікарню, виділили нам на лікування 2.500 грн. Найголовніше, що під час лікування ніхто нічого зайвого не призначав, як полюбляють наші лікарі, тому що все контролювалося. Під час пологів аналогічно, було закуплено лише те, що треба саме на пологи і після. Я дуже задоволена цією організацією!!!!
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024