«Треба зробити так, щоб корупція стала аномалією», — Анатолій Гриценко в Луцьку. ЦИТАТНИК

12 Жовтня 2018, 12:20
Анатолій Гриценко в Луцьку 3505
Анатолій Гриценко в Луцьку

Все-таки Анатолій Гриценко — незвичайна для української політики персона. 11 жовтня він побував у Луцьку, де провів низку зустрічей — з пресою, місцевим бізнесом, активом партії «Громадянська позиція». І відразу впала в око те, що Гриценко не пересувався містом у складі кортежу з автомобілів, з ним не було жодного охоронця (хіба вони майстерно маскувалися серед люду), та й прес-служби з 3-4 камерами не спостерігалося.

Зате приїхали учасники команди Гриценка і дехто з них добре знаний й на Волині. Це в першу чергу айдарівець Олександр Кралюк, громадський діяч Руслан Калінін, який опікується справами внутрішньо переміщених осіб, Соломія Бобровська, яка свого часу працювала заступником голови Одеської облдержадміністрації при Міхаелі Саакашвілі. Поруч з ними й керівник волинського осередку «Громадянської позиції» Сергій Чуріков.

Під час спілкування зі ЗМІ Анатолій Гриценко говорить про програмові речі його майбутньої президентської кампанії, як переконуватиме людей голосувати за нього, навіть привідкрив завісу таємниці щодо тактики, не уникає запитань на незручні запитання, але йому, політику з величезним стажем, таке б і не личило.

«Район.Луцьк» презентує підбірку найцікавіших цитат, які злетіли з вуст Анатолія Гриценка під час прес-конференції в Луцьку: 

____________

«Бурштин. Це проблема чи можливість? Ми хочемо, щоб це була можливість... Вберегти екологію, працювати в рамках законів, давати надходження в бюджети і щоб ніяка, вибачте, сволота з правоохоронних органів не кришувала незаконний видобуток».

____________

«Піраміда корупції після моєї перемоги перетвориться на трапецію. Бо мені носити не треба і членам команди носити не треба... Тим більше ми не будемо прикривати своїх. Будемо починати зі своїх. Тоді нам повірять і ми відродимо довіру до держави».

____________

«Не можливо викорінити корупцію. Вона в усіх країнах є. Але треба зробити так, щоб корупція стала аномалією, яка засуджується суспільством.... Тільки на митниці наш бюджет втрачає 4 мільярди доларів. Уявіть скільки це було б бюджетних коштів».

____________

«У нашої команди буде окремий антикорупційний блок. Там буде провокація хабаря. Кожен чиновник правоохоронець мають знати, що може прийти хтось і пропонувати щось і це буде фіксуватися. Не всі це сприймають, але цей механізм працює в багатьох державах».

2
Олександр Кралюк, Соломія Бобровська, Анатолій Гриценко, Руслан Калінін, журналістка Христина Бондаренко, Сергій Чуріков
Олександр Кралюк, Соломія Бобровська, Анатолій Гриценко, Руслан Калінін, журналістка Христина Бондаренко, Сергій Чуріков

 

«Події в Ічні? Не можу сказати чи це була диверсія, чи службова недбалість... Це має сказати слідство... За період війни — це п'ятий крупний арсенал, де в повітря злетіли тисячі тон боєприпасів. Вкрай необхідних для наших ійськових. Коли злітають в повітря мільярди гривень, мають летіти голови. Якби були чіткі відповіді на попередні катастрофи, то таке б не повторилося. Йдеться про політичну відповідальність на рівні міністра оборони і пряму відповідальність начальника Генштабу. На місці Президента я б відсторонив начальника Генштабу».

____________

«Звинувачення в мій бік щодо корупції йдуть від «порохоботів». Але чому мене не посадили? Чому не відкриті спрви? Але я знаю, що це неправда і як людина віруюча сплю спокійно. У Генпрокуратурі дали відповідь щодо відсутності справ щодо мене. І всі заяви про численні справи від порохоботів, це брехня».

____________

«Я жодного дня не жив на державній дачі, не їздив у санаторії за державний рахунок, не лікувався у «Феофанії»... Вдома зберігаю квитанції і за кожен факт використання службового транспорту платив. Ці квитанції в мене є».

Анатолій Гриценко в Луцьку
Анатолій Гриценко в Луцьку

 

«Якби мій рейтинг був нижчий 1%, то опоненти б не влаштували такої кампанії критики».

____________

«Якось мене питали: хто ваш найбільший конкурент в другому турі. Я сказав, що це люди, які зневірені і не готові голосувати. А також ті, хто готовий продати свої голоси».

____________

«Якщо аналізувати останні вибори, то значимих фальшувань не було на дільницях. Там все було чинно. Це був зразок демократії. Але до виборчої дільниці далеко і задовго голоси купувалися і продавалися. Це проблема всієї країни, всього суспільства. Нам усім, хто щиро вболіває за країну треба переконувати людей, щоб пішли і проголосували, і розумом і серцем. Важливо не продавати свій голос! Той хто продав голос, то з ним розрахувалися і годі очікувати вирішення проблем, які людей справді турбують».

____________

«Ми передбачаємо фальшування з реєстром виборців, з мертвими душами, з ЦВК, яка сформована під єдину людну. І ця людина не Анатолій Гриценко. Ми зробимо все можливе, щоб голос кожної людини був захищений».

Анатолій Гриценко в Луцьку
Анатолій Гриценко в Луцьку

 

«Попри всі брутальні фейкові історії ми (партія «Громадянська позиція», - авт.) не загубилися. Нас знаю і люблять. Я дуже вдячний за довіру людям на Волині.

____________

«В нас нема й не буде ботоферм, найнятих політологів, які ходять по студіях, ми не будемо поширювати фейкову інформацію і будемо лише доносити шляхи вирішення існуючих проблем».

____________

«Нещодавно Петро Порошенко підписав закон про охорону лісів. В проекті передбачався мораторій на вивезення дрів і депутати вилучили цей пункт, щоб Прездидент підписав. Але мільйони кубометрів лісу щороку вивозиться під виглядом дров, а насправді це ліс-кругляк. Це означає, що нищаться наші ліси, руйнується екологія, вся екосистема. Руйнується наша деревообробна, меблева та інші супутні галузі. Це корупція, бо задіяні в цьому фальшуванні органи влади. На його місці (на місце Порошенка, - авт.) я б ніколи такого не підписав».

Анатолій Гриценко в Луцьку
Анатолій Гриценко в Луцьку

 

Текст - Анатолій КОТЛЮК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром