Гортаючи сторінки. Кандидат по Луцьку Глазунов. Як захищали приміщення музею Волинської ікони

13 Липня 2019, 08:30
У Музеї волинської ікони 11675
У Музеї волинської ікони

У 2018 році культурні діячі Волинської області забили на сполох, бо в Музею Волинської ікони відібрали приміщення. Першим хто став на захист закладу став голова благодійного фонду «Рідна волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов. Він звернувся до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці щодо ситуація, яка склалася навколо Музею волинської ікони.

Як розгорталися події у нашій розповіді:

Нагадаємо, рішенням сесії Волинської обласної ради від 26 вересня 2018 року в Музею Волинської ікони відібрали приміщення у м. Луцьку, вул. Ярощука, 16.

У 2012 році дане приміщення було передане музею Волинською обласною радою і з 1 грудня 2018 року, після завершення ремонту, на який витрачено понад 1 млн грн бюджетних коштів, готове прийняти фонди музею для збереження та реставрації. Завдяки цьому є можливість розширити виставкові зали музею, в т.ч. зал, де знаходиться одна із найбільших реліквій України  – ікона Холмської Чудотворної Богородиці, а також приступити до реставрації інших реліквій, які б стали надбанням усієї громади.

«Однак депутати вирішили не розвивати сакральну спадщину області, а відібрати приміщення. Наразі там планується готель. А згодом його можна буде продати, на розсуд ради. Старожили пригадують, що подібне за радянських часів там вже було – «будинок для приїжджих», в якому організовувались помпезні прийоми партійних босів», — пише Дмитро Глазунов.

Такі дії викликають обурення у людей та розцінюються як обмеження прав громади на розбудову сакральної спадщини області.

«Враховуючи вищевикладене, ПРОСИМО Вас особисто і невідкладно втрутитись у ситуацію та відмінити це рішення. Вважаємо справою честі і обов'язком відстоювати в інтересах громади Музей Волинської ікони, тому що це питання духовності і одвічних людських цінностей», — йдеться в листі.


 

Коментарі
02 Жовтня 2018, 18:56
То викупи скотино за благодійні внески
02 Жовтня 2018, 21:28
Глазунов благодійні внески не збирає. Збирає інша каса муніципальна
03 Жовтня 2018, 12:47
Укропи ви УБЛЮДКИ! <br/>Іде планове знищення України із середини
03 Жовтня 2018, 15:11
Розпорядження вже є, хай би його показали ! На сесію не винесл,и напевно повстидались1 У всьому світі меценати за свої кошти допомагають культурі, бережуть спадок країни. А у нас тільки хапнути! Напевно в тому приміщенні охорона має розміститись - це так зручно в центрі , недалеко від переляканої обласної ради!
03 Жовтня 2018, 15:20
Усім ярим &quot;патріотам&quot; з УКРОПу на чолі з Сашою Товстенюком і політичною проституткою Славіком Рубльовим бажаю отримати Божу кару у вигляді раку чи чогось подібного. Щоб здохнули в муках...
06 Жовтня 2018, 20:32
Так і станеться
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром