Андрій Разумовський — про секрети та особливості ЖК «Супернова»

18 Вересня 2018, 10:10
3885

Востаннє я був тут більше року тому. Три перші висотки «Супернової» ще червоніли керамічними стінами, між ними снували бульдозери і вантажівки, робітники монтували вікна. Будівництво як будівництво…

А сьогодні контраст відверто дивує: будинки вбралися в елегантні біло-чорні «фраки»-фасади, підморгують сонячними зайчиками у вікнах. Поміж багатоповерхівками –  лінії, круги і дуги брукованих стежин, зелень газонів. Облагороджена територія відділена від місця, де зводять нові будинки.  Тут уже чисто. Тут готуються прийняти перших мешканців, - пише на сторінках Першого Юрій Ричук.

…Мій співрозмовник і «екскурсовод» – директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський – простягає білу будівельну каску. Запрошує глянути на місце, де уже заливають фундамент п’ятого будинку. «А на дах піднімемося уже насамкінець – вид звідти просто неймовірний» – обіцяє…

РОБОТА НЕ ПРИПИНЯЄТЬСЯ НІ НА МИТЬ

Дорогою до котловану минаємо велику білу конструкцію, там щось рівномірно гуде.

– То підстанція. Кілька днів тому запустили. Тепер «Супернова» з електроенергією. І існуючі будинки, і майбутні – пояснює Андрій Разумовський. – Загалом можу похвалитися: ми пройшли дуже складний і дуже важливий етап “народження”: підключили геть усі комунікації. Вони розраховані на повне навантаження, тобто здатні без проблем обслужити 752 квартири «Супернової».

Маємо газо-розподільчий пункт, під’єдналися до водопроводу, спорудили каналізаційно-насосну станцію. На часі – візит комісії, яка прийме в експлуатацію внутрішній газопровід, аби газ «дійшов» до кожної квартири. На носі опалювальний сезон, люди починають ремонти в квартирах.

– Чому підключення комунікацій таке важливе – невже це не просто «проклав трубу – відкрив кран»?

– Без них квартири – не місця для проживання а просто «коробки». А з ними – комфортне і сучасне житло. До того ж і газопровід, і водогін, і електромережа, і каналізація – це складні інженерні проекти, які вимагають багато часу, скурпульозності, перевірок і тестувань – аби ми були впевнені, що працюватимуть безперебійно. А по-третє, здача їх в експлуатацію залежить не лише від нас, а й від контролюючих органів. Відтак можливі перенесення строків, затягування... Та все ж ми ні на хвилину не зупиняємося, робота йде. І наші покупці бачать постійний рух вперед.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Краса та якість: «Інвестор» зводить 4-й та 5-й будинки ЖК «Супернова»

Дорога йде вниз – і ми опиняємося у котловані, де їжачиться сотнями арматурних палів величезна конструкція майбутнього фундаменту п’ятої десятиповерхівки «Супернови». Я «вмикаю скептика»:

– А  такий фундамент витримає цілу 10-поверхівку? 

– Витримає і 20-поверхівку. Ми працюємо за стандартами, які передбачають запасу міцності на 100 %. Порівняйте: якщо стандартні європейські норми враховують захист від злому елементів конструкції, то наші – від тріщини.

– А будівельні роботи не будуть заважати мешканцям уже зданих будинків – я киваю на три біло-чорні висотки.

– Ні. Четвертий будинок уже збудований, за кілька днів ми знімемо звідти будівельний кран. Там триватимуть тільки внутрішні і фасадні роботи А п’ятий дім доволі далеко від уже зданих. Тому за комфорт можна не переживати…  Хотімо туди – виглянете з вікон – самі переконаєтеся.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Супернова» – той проект, який реально змінив стереотипи якості житла, – Андрій Разумовський

 

БРУКІВОЧНІ РЕКОРДИ, ЕКОЛОГІЧНІ ПЛАНИ

Дорогою Андрій Разумовський ділиться планами з подальшого впорядкування життя на «Супернові»:

– В кожному з цих будинків ініціюємо створення ОСББ,  як того вимагає закон. Вже зараз починаємо думати, як правильно організувати збір і вивіз сміття. Звісно, він буде роздільним, але ми хочемо, аби це було максимально комфортно для всіх. Серйозно вивчаємо питання підземних смітників: вони більші, не псують ландшафт, не поширюють запаху, захищені від вітру і тварин.

Йдемо по вистеленій бруківці. Зеленіє травичка. Стоять строгі металеві ліхтарі.  Ландшафт невдовзі має поповнитися деревами, кущами, лавками. «Ми вже тут поклали більше 5 тисяч квадратних метрів бруківки. Скажу по-секрету – більше, ніж в уже багатьох зданих житлових комплексах Луцька» – каже Андрій Русланович.

Збоку – велика територія, встелена гравієм.

– Це буде один з дитячих майданчиків. Ми вже замовили якісне гумове покриття і решту обладнання. Всього в «Суперновій» задумано 4 майданчики – для трьох вікових дитячих груп – молодшої, середньої і старшої – і спортивний.

– А тут що? – киваю на окрему велику ділянку на краю території житлового комплексу: там тільки щебінь і острівець кількох дерев у центрі.

– А це парковка. Як і обіцяли, місця вистачить усім мешканцям. Вирішили зробити в одному місці, аби менше машин їздило по території.

«СУПЕРНОВА» ЗСЕРЕДИНИ

Широкий під’їзд. Навколо ліфта (а він – в центрі холу, не межує з житловими приміщеннями) – хоч велосипедом їздь: 2 метри завширшки. На стінах – декор у строгих сіро-чорно-білих тонах.  Передбачений і шматочок природнього світла: у коридорі є окрема ніша з вікном.

– То ж можна було чиюсь квартиру більшою зробити, дорожче продати! – не втримую іронії.

 Ми не продаємо квадратних метрів. Ми продаємо комфорт, зручність, емоцію навіть. Коридор з вікном, куди світить сонце, – набагато кращий, ніж без вікна. Приємніший. Тепліший. А значить – кращий для мешканців.

У кожній квартирі - добротні броньовані двері. Рівні стіни, стяжка, Котел. Невеликі балкончики-тераси.  Для зберігання старого хламу точно не підійдуть. Але для «вийти-подихати», чи поставити кавовий столик – в самий раз.

Пропоную вже нарешті підніматися догори – не терпиться побачити той знаменитий вид з вікон «Супернової», яким так хизується забудовник. Тиснемо кнопку ліфту.

Роз’їжджаються блискучі двері з нержавіючої сталі. Кабіна ліфта чимось нагадує щойно куплений смартфон, з якого власник не спішить знімати захисну плівку. Так і тут – на мармуровій підлозі – картон, на стінах – захисне покриття. А ось і воно – знамените дзеркало “в підлогу”, в якому так класно робити селфі.

«Обережно, двері зачиняються!». Звідкісь лунає музика. Помічаю на панелі регулятор гучності – стишую, говорити заважає.

– Скільки квартир у Супернові вже продали?

– Всього – більше 220. Ми вдячні клієнтам за довіру. І обіцяємо – не підведемо.

Ми на місці. Заходимо в одну з квартир на 10 поверсі.  Ось воно! Внизу – зелене море ботанічного саду. Далі – річка і луг. Ото певно ранки у цих вікнах мальовничі: тут вам і туман над річкою, і перші промені сонця над лугом… В іншому вікні  – Старий Луцьк,  центр міста. Чіткі контури замку, костелу, центральних висоток. Вони поряд, а водночас – ніби як і в іншому населеному пункті.


Андрій Разумоський ніби читає думки:

– «Супернова» задумувалася як окремий мікрорайон міста. Закрита територія. А водночас і магазини і заклади сфери послуг – тут же. Як місто в місті.  А від центру Луцька – не більше 2 кілометрів. Приїхав, поставив автомобіль. Тут живе твоя сім’я, тут безпечно. Тут нема шуму, тут чисте повітря, поряд – парк. Ти насолоджуєшся панорамним виглядом всього міста. І живеш у сучасній комфортній, обладнаній усіх необхідним квартирі. Ось це ми продаємо – мрію про круте житло, втілену в життя, а не просто квадратні метри!

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як розбудовують перший «космічний» житловий комплекс на Волині

Виходжу на балкон – від незвички трошки крутиться голова. З боку річки дихає вітерець. Будинки стоять один до одного під кутом – тому вікна “дивляться” не одне на одного, а на краєвиди навколо. 

– Тут буде 752 квартири на 6 гектарах. Такої малої щільності населення не має жоден інший район міста. Тут буде тихо і просторо. І насправді це буде одна з головних переваг життя тут. Але по-спражньому мешканці її оцінять, тільки оселившись.

На останніх двох поверхах – дворівневі квартири. Два входи – по одному на кожному поверсі. Будівельники саме монтують металеві каркаси сходів. Аби не заважати – виходимо, простуємо на дах.

В ОТОЧЕННІ ЗЕЛЕНІ

Перше, що помічаєш, обдивившись панораму «Супернови» з даху: дерева! Вони – з усіх боків. Оточують комплекс, ніби зайвий раз переконуючи: тут – щось інакше. Окреме.

– Ось тут зведемо великий 6-підїздний будинок. До слова, у ньому будуть інші планування квартир. Ми врахували прохання клієнтів, і зробимо більше трикімнатних. А ще в квартирах, вікна яких виходитимуть на сонячну сторону, хочемо зробити невеличкі тераси.  А перший поверх зробимо комерційним. Тільки не для магазинів чи казино,  а для дитячих студій іноземних мов, приватних курсів, невеликих офісних приміщень. Точно знаю, що тут було б комфортно котрійсь із ІТ-компаній. Бо у нас тихо і є усі можливості для творчості, креативу, відновлення сил.

*    *    *

Донизу вирішуємо сходами. Дорогою Андрій Разумовський зізнається:

– «Супернова» – то ж не тільки амбітний проект для міста. Це був великий виклик для мене особисто, як для забудовника. І тільки зараз – коли можна походити по квартирах, оцінити краєвид, глянути на ландшафт – сторонній спотерігач може оцінити ті ідеї і думки, які ми закладали в нього.

І то – тільки частково. По-справжньому «Супернова» засяє ще через рік-два – коли тут оселяться і обживуться люди, коли будинки зазвучать дитячим сміхом, запахнуть кавою… Стануть тим унікальним і ідеальним місцем життя, яке ми задумали і почали втілювати два роки тому. І за який мені ніколи не буде соромно.






 

20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром