М'ясо, випічка та солодощі: ТОП-5 популярних наїдків «Ночі у Луцькому замку»

08 Вересня 2018, 23:17
Бананово-шоколадний тарт 3518
Бананово-шоколадний тарт

Фестиваль «Ніч у Луцькому замку» розпочався промовами ВІПів, вальсом та виступом квартету тенорів. Вишукане товариство на сцені, накриті білими атласними скатертинами столи, обнягнуті тканиною стільці та портретний живопис біля входу у замок не злякалися дощу, що не вщухав перші години фесту. Погода не завадила завбачливим лучанам як слід насолодитися святом. Саме тому замість звичних черг до тентів із їжею тут сформувалися парасольні черги. 

Чим частував мешканців та гостей міста традиційний луцький фестиваль, та які страви і смаколики найбільше до вподоби відвідувачам заходу - читайте у нашій підбірці.

ШАШЛИК

Якщо Ви раптом подумали, що арії зі сцени змусять лучан відмовития від улюбленого м'яса - то Ви ще ніколи так не помилялися. Навіть найвишуканіше середньовічне товариство можна зустріти у черзі за шашликом. Його (шашлик) тут готує бар-ресторан «Хатинка». Ми почали підбірку цією стравою не дарма, адже поруч із тентами «Хатинки» наші кореспонденти помітили найбільше скупчення людей. Поступається йому хіба що фестивальна сцена. 

1
У працівників «Хатинки» ажіотаж
У працівників «Хатинки» ажіотаж

Улюблений шашлик
Улюблений шашлик

Продавці їжі кажуть, що нарівні із шашликами у них сьогодні замовляють хіба глінтвейн. 

МЛИНЦІ

Не менш популярні сьогодні і млинці. Їх, щоправда, готують продавці «жареного» морозива - товару не вельми «ходового» у холодну осінню ніч. Поживний гарячий млинець тут можна придбати всього за 40 гривень. Шинка, помідор і сир ідеально смакують із гарячими чаєм чи кавою та класиною музикою зі сцени.

Тут готують млинці
Тут готують млинці

Поживні і безмежно смачні
Поживні і безмежно смачні

ЧУРЧХЕЛА

Не популярністю своєю, а незвичайним виглядом привернула увагу наших кореспондентів традиційна грузинська чурчхела. «Кетілі-пурі» частують нею гостей фестивалю на одній із фуд-зон. Смаколик виглядає як кольорова ковбаса, і приваблює нечисленних дітей серед відвідувачів фестивалю! 

Дивні кольорові грузинські ковбаси
Дивні кольорові грузинські ковбаси

КОЛЬОРОВІ СОЛОДОЩІ

У цьому випадку було настільки важко виокремити щось одне, адже очі розбігаються при вигляді кольорових смаколиків від «Цікавої смакоти». Желейні очі, панна котта, макаруни - все це та багато іншого можна було придбати на улюбленій дитячій фуд-локації. 

Найкольоровіші солодощі евер
Найкольоровіші солодощі евер

Яскраві макаруни
Яскраві макаруни

Яйця і їстівні м'ячі
Яйця і їстівні м'ячі

БАНАНОВІ ТАРТИ

Шашлики, випічка і грузинські смаколики - це, звісно, цікаво. Але серце нашої кореспондентки назавжди підкорили скромні і цікаві бананово-шоколадні тарти від кав'ярні «Франс.уа». Легкі і ніжні, в міру солодкі, вони стали найвдалішою інвестицією 20 гривень цього вечора. 

Божественні тарти
Божественні тарти

У наступних наших підбірках очікуйте розповіді про локації та заходи фестивалю! 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром