Російська армія на вулицях Луцька: погляд з Франції

25 Липня 2018, 09:49
Імперська кавалерія у Луцьку 2919
Імперська кавалерія у Луцьку

У 1916 році обкладинку французького провідного щотижневого ілюстрованого політичного журналу Le Monde illustré прикрасив малюнок, на якому був зображений Луцьк. 

Впродовж 1857-1940 років журнал Le Monde illustré (Ілюстрований світ) видавався в Парижі у Франції. Він містив багато реалістичних зображень, створених методом гравюри на дереві. «Ілюстрований світ» був схожим на видання The Illustrated London News.

Панорамою Луцька художник проілюстрував події 1916 року, пов'язані із Брусиловським проривом, відомим також як Луцький прорив – наймасштабніша битва Першої світової війни за сумарними втратами.

Автором зображення був художник Янковський. Видно, що місто автор малюнку не бачив, а малював із переказів та друкованих джерел, адже не кожен може впізнати тут Луцьк. Проглядається замок, костел, але видно, що за основу художник взяв якесь французьке місто.

Також на сторінках французького часопису інколи публікувались фото з Луцька та Волині часів Першої світової війни. Нам вдалось натрапити на фото з вулиць міста, з яким теж познайомимо сьогодні читачів Район.Луцьк.

Читайте також: Як луцькі чоловіки наслідували принца Уельського

Луцьк, 1916 р. Художник Янковський
Луцьк, 1916 р. Художник Янковський

Підпис: «Вхід росіян до Луцька»
Підпис: «Вхід росіян до Луцька»

 

Джерело фото: https://mbfitzmahan.wordpress.com 
Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
25 Липня 2018, 21:28
Нестандартний погляд, сказав би я.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром