Закамарки: чиєю забаганкою була перша залізнична станція на Стрілецькій. ФОТО

27 Квітня 2018, 10:27
Закинутий гендель під назвою «Світлофор» 4086
Закинутий гендель під назвою «Світлофор»

На вулиці Стрілецькій під час прогулянки можна помітити доволі колоритний закинутий гендель під назвою «Світлофор». Його особливість полягає в тому, що він має незвичну форму та конструкцію, нетипову для ресторанів.

Обійшовши його ззаду, я вийшла на залізничні колії і зрозуміла – колись тут був залізничний вокзал.

З історії відомо, що у 1890 році саме на цьому місці (на той час – село Яровиця) проклали залізничний шлях. Хоч до самого Луцька треба було добиратися бричками, це все ж таки позитивно вплинуло на його економічний розвиток.

Залізниця у Луцьку з'явилася за наказом російського імператора Олександра ІІІ і споруджували її у короткий термін. Очевидно, цар висловив бажання відвідати Луцьк і для власного комфорту забажав подорожувати потягом. А бажання царя – непохитне, тож вже на наступний день після закінчення будівництва він їхав до Луцька.

Нині там знаходяться склади, а старі вагони розмальовані вуличними художниками. Вдень там бавляться діти, проте бите скло на землі промовисто говорить про те, що ввечері «культурною програмою» заправляють ті, кому за 20.








1
Розписаний вуличними художниками вагон
Розписаний вуличними художниками вагон

2
Мозаїка з битого скла на землі
Мозаїка з битого скла на землі

1
Руїни на території колишньої залізниці
Руїни на території колишньої залізниці

Читайте також: Закамарки: На перші «гулі» або Чим запам’ятався Будинок офіцерів лучанам

Закамарки: блиск і злидні маєтку родини Кронштейнів на Ярощука

Закамарки: фантом на вулиці Привокзальній

Закамарки: «на черепахи» або оазис на Потебні

Олеся САЄНКО

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром