ЖК «Егоїст» на Соборності – під подвійним «криміналом»

27 Березня 2018, 21:13
Будівництво житлового комплексу «Егоїст» 5608
Будівництво житлового комплексу «Егоїст»

Будівництво житлового комплексу «Егоїст» на проспекті Соборності, 22-б у Луцьку перебуває у рамках двох кримінальних проваджень.

Про це повідомляє Волинь24.

Під підозрою опинилися посадовці управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області та Луцької міської ради. Їм приписують зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення.

ЖК «Егоїст». Листопад 2017 року
ЖК «Егоїст». Листопад 2017 року

На думку слідства, службовці видали дозвіл на будівництво, нехтуючи будівельними нормами. Внаслідок цього  об’єкт може бути небезпечним для життя та здоров’я людей.

«У ході досудового розслідування встановлено, що представник органу місцевого самоврядування Луцької міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, користуючись корупційними зв’язками із посадовцями та підприємцями Луцька, з метою незаконного збагачення лобіює інтереси третіх осіб на сесіях міської ради при розгляді питань, пов’язаних із виділенням земельних ділянок, при цьому земельні ділянки виділяються із значними порушеннями земельного законодавства, внаслідок чого завдаються тяжкі наслідки громаді міста…», – йдеться в ухвалі суду від 25 травня 2017 року.
 

ЖК «Егоїст». Листопад 2017 року
ЖК «Егоїст». Листопад 2017 року

Були питання й щодо законності виділення земельної ділянки під забудову на Соборності, 22-б .

Луцький міськрайонний суд 7 грудня 2017 року вкотре надав прокуратурі Волинської області доступ до речей і документів львівської компанії «Юкрейніан Девелопмент Індустрі», яка є замовником будівництва «Егоїста».

Правоохоронці отримали доступ до завірених копій матеріалів проектної документації щодо будівництва на проспекті Соборності, 22-б, на підставі яких забудовник отримав декларацію про початок будівельних робіт у серпні 2017 року.

Дозвіл на будівництво фірма отримувала двічі. Вперше декларацію видавали у відділі Держаного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради. Проте наприкінці 2016 року через численні порушення та відхилення від проекту відділ держархбудконтролю міста скасував дозвіл.

ЖК «Егоїст» у березні 2018 року
ЖК «Егоїст» у березні 2018 року

Забудовник переробив проектну документацію й збільшив категорію складності об’єкта із класу наслідків СС2 (середній) до СС3 (складний), через півроку вдруге отримав декларацію на початок будівництва. Тільки тепер уже в Державній архітектурно-будівельній інспекції України.

Влітку 2017 року з недобуду повивозили риштування
Влітку 2017 року з недобуду повивозили риштування


Роботи відновили восени 2017 року. Депутат міськради, власник земельної ділянки та частини довгобуду Сергій Була пояснював, що в межах перших двох поверхів виконує додаткові роботи субпідрядник.

А основне будівництво нібито повинні розпочати у березні 2018 року. Утім, на сьогодні повноцінно роботи так і не почали.

У свій час, будівництво «Егоїста» стало неприємністю для мешканців сусіднього будинку. З початком робіт радянська багатоповерхівка почала вкриватися тріщинами.

Власник земельної ділянки та частини довгобуду Сергій Була запевняв, що з березня 2018 року продовжиться повномасштабне будівництво
Власник земельної ділянки та частини довгобуду Сергій Була запевняв, що з березня 2018 року продовжиться повномасштабне будівництво


Після гучних протестів і обговорень забудовник зобов’язався укріпити будинок, та довести почате до кінця так і не зміг.

Містобудівні умови та обмеження на забудову земельної ділянки на проспекті Соборності, 22-б в управлінні містобудування та архітектури Луцької міської ради відсутні.

У відповіді на запит видання пояснили, що від 16 березня 2018 року, цю документацію вилучили старший слідчий СУ ГУНП у Волинській області майор поліції Ухом В. С. згідно з протоколом обшуку від 20.09.2017.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром