Гнідава на фото часів Першої світової війни

27 Лютого 2018, 14:49
Гнідава на фото часів Першої світової війни 5456
Гнідава на фото часів Першої світової війни

Зараз Гнідава – це житловий район міста Луцька, який розташований у південній частині обласного центру. Проте, так було не завжди. Раніше Гнідава була приміським селом, яке довгий час виконувало господарські повинності на Луцький замок.

Перша письмова згадка про село Гнідава датується 1570 роком. Відомо, що наприкінці ХІХ століття у Гнідаві проживало 242 мешканці, поруч розташовувалась чеська колонія, у якій проживало 195 мешканців.

Усі представлені фото зробили австрійські військові фотографи в роки Першої світової війни на території тоді ще села Гнідава Волинської губернії. На одному з зображень можна побачити, як виглядав місцевий храм на початку ХХ століття.

Село Гнідава Волинської губернії
Село Гнідава Волинської губернії

Так виглядав місцевий храм на початку ХХ століття
Так виглядав місцевий храм на початку ХХ століття

Перша світова війна
Перша світова війна

Читайте також: У Зaборолі німецькі солдaти зaпускaли дирижaбль

Фото: Österreichisches Staatsarchiv

Текст: Тетяна Яцечко-Блаженко

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром