Лучанка робить фруктові композиції та букети на замовлення
Олена Кіц розповідає, що робота з фруктами приносить їй задоволення й дає можливість творчо працювати.
«Фруктовий букет виконує дві важливі функції: дивує, приносить радість і є незвичайним десертом за святковим столом. На відміну від квітів, фруктовий букет дуже смачний. Ще одне прекрасне доповнення фуршетного столу – шоколадний фонтан. Такі десерти ідеально підходять на всі випадки життя: день народження, сімейне і дитяче свято, вечірка, корпоратив, весілля», – каже виробниця солодких чудес Олена Кіц.
Лучанка створює різноманітні композиції із фруктів понад два роки. Виникло це хобі, яке з часом стало додатковим заробітком, із того, що хотіла здивувати друзів подарунком на день народження.
«Почала шукати варіанти в інтернеті, натрапила на якийсь іноземний сайт із прекрасними букетами з фруктів. Мені так сподобалися соковиті презенти, що загорілася ідеєю принести щось подібне. А оскільки не знала, хто міг би таке виготовити, взялася створювати сама. Коли прийшла не зі звичайними квітами, а з корисними ласощами у кошику, іменинник та гості були вражені виглядом подарунка», – пригадує Олена.
Жінка розповідає, що робота з фруктами приносить їй задоволення й дає можливість творчо працювати. Вона порізала і скомпонувала сотні кілограмів плодів та переконалася, що неможливо створити дві ідентичні композиції, кожна має якусь особливість. Можна подавати свіжі фрукти, покривати спеціальним шоколадом, виготовляти різні фігури, мультяшних персонажів і тваринок.
«Найчастіше замовляють композиції на весілля у формі сердець або лебедів, зізнання LOVE, викладене з фруктів. Виготовляла Ейфелеву вежу на весілля у французькому стилі. Неперевершений десерт – поєднання фруктових композицій із гарячим шоколадом», – розкриває особливості замовлень майстриня.
Фрукти для композицій мають бути свіжі, не перестиглі.
«Зазвичай використовую сезонні, вони не темніють, добре зберігаються. Щоб викласти піраміду вагою 6 кілограмів з полуниці, нектаринів, винограду, ананаса, сливи, яблука й апельсина, треба витратити до трьох годин часу. На великі композиції вагою 10-12 кілограмів йде 4-5 годин, фруктовий букет чи кошик можна зробити за годину. Готові фруктові композиції, як і всі складники, мають бути свіжими, тому складаю їх за кілька годин до свята, на якому їх з’їдять. Замовник може сам вибрати набір фруктів і вагу композиції, від цього залежить вартість замовлення. Приміром ціна на пальми, панно з фруктів стартує від 200 гривень», – каже майстриня.
Олена Кіц запевняє, що будь-яке святкування стане ще яскравішим, якщо запросити гостей до шоколадного фонтана. Принцип роботи апарата доволі простий: розплавлений шоколад знизу подається у верхню чашу колони, звідки красиво стікає у піддон. Та виглядає конструкція дуже ефектно.
«При повній заправці фонтан працює 3-3,5 години, його беруть в оренду на цілий вечір. Коштує ця краса 400 гривень, у вартість входить загрузка одного кілограма шоколаду на вибір. До нього можна подавати виноград, яблука, полуницю, банани, сир, кульки морозива, печиво, горіхи. Зараз пропонуємо спробувати новинку – кольорові фонтани з бельгійським шоколадом «Barry Callebaut». Жовта чи синя «лава» має смак білого шоколаду, оранжева – апельсина, зелена – лимона, рожевий шоколад смакує, як полуниця, в молочному є аромати меду, капучіно, карамелі».
Ольга ЮЗЕПЧУК, «Сім’я і дім»
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром
Коментарі