Перемоги лучан у 2017-му: «нескорений» Сергій Торчинський

04 Січня 2018, 16:45
Сергій Торчинський 2157
Сергій Торчинський

Вперше в історії Україна отримала перемогу на «Іграх Нескорених». Інспектор луцької поліції Сергій Торчинський поїхав на міжнародні змагання у складі збірної України.

«Ігри Нескорених» – це міжнародні спортивні змагання військових, що отримали травми під час виконання службових обов’язків. Участь у них у 2017-му брало більше півтисячі спортсменів. І вперше за недовгу історію змагань до них долучилися військові з України.

Орден від Президента України
Орден від Президента України

Спортсмен Сергій Торчинський служив у лавах Національної поліції Луцька, коли його відправили на змагання. До того чоловік воював у зоні АТО, де і отримав осколкове поранення у шию. Уламок снаряду засів за кілька міліметрів від сонної артерії, і лікарі довго боролися за життя Сергія.

На «Ігри» луцький патрульний поїхав у складі збірної. Їх було 15 – українських військових, що змагалися у різних спортивних дисциплінах.

Уночі 25 вересня у канадському місті Торонто Сергій Торчинський отримав «бронзу» за штовхання ядра. І ця медаль стала першою для України на міжнародних змаганнях травмованих військових. Сергій штовхнув ядро на дистанцію 13 метрів 71 сантиметр.

Сергій кинув ядро на 13 метрів 71 сантиметр
Сергій кинув ядро на 13 метрів 71 сантиметр

По приїзді з «Ігор Нескорених» Сергій отримав від Президента України Петра Порошенка орден «За заслуги» ІІІ ступеня

Орден від Президента України
Орден від Президента України

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром