Коробка, Тріксі та «донжуан»: собачі історії луцького КП «Ласка»

14 Грудня 2017, 21:40
Собачки у КП «Ласка» 4774
Собачки у КП «Ласка»

Коли ви зайдете сюди, то перше, що чуєте – неймовірний галас, який здіймає собача орда за великим сірим парканом. Відгороджені від очей відвідувачів тонким шматком бляхи, вони можуть здатися дуже агресивними. Але як тільки ви підходите ближче, вони замовкають, ніби до того просто намагалися звернути на себе вашу увагу. Бо уваги людей їм тут таки не вистачає.

 

Тут живе 220 собак
Тут живе 220 собак

1
Собаки за бляшаною огорожею можуть здатися агресивними
Собаки за бляшаною огорожею можуть здатися агресивними

220 «кращих друзів», у яких ще немає своєї людини, живуть сьогодні на території комунального підприємства «Ласка». Тварини з луцьких вулиць живуть на великому дворі та у вольєрах. Для них наступного року запрацює спеціальна програма, за якою собачки зможуть стати реабілітологами для людей з інвалідністю, і в перспективі отримати господарів.

«Собакотерапію» в комунальному підприємстві «Ласка» уже починають впроваджувати. Зустрічі з тваринами тут почнуться за кілька місяців. Для цього спеціально відібраних собачок навчатиме кінолог. Також для тварин  збудують три нові вольєри, в яких вони житимуть на час реалізації проекту. 

На місці цих чагарників скоро збудують нові вольєри
На місці цих чагарників скоро збудують нові вольєри

Для каністерапії (читати – реабілітації собаками) оберуть від 3 до 6 найспокійніших вихованців комунального підприємства. Люди з інвалідністю зможуть проводити з ними час на території  «Ласки», спілкуватися, читати їм вірші, гуляти. Це, за словами директорки підприємства Дани Новарчук, має допомогти у психологічній та фізичній реабілітації людей. І саме таким чином у підприємстві хочуть привернути увагу до інших 200 собак, які все ще чекають на своїх господарів.

Про особливості каністерапії на КП «Ласка» ви дізнаєтеся у наступному матеріалі. Тут ми підготували для вас кілька собачих історій про тварин, які хочуть у сім’ю.

Великий, але скромний Вільям живе у «Ласці» більше року. Пес був дуже переляканим на початку, тому навіть не хотів виходити з будки. Зараз він трохи невпевнено, але все ж позує на камеру журналістів «Район.Луцьк».

1
Він трохи лякливий і сором'язливий
Він трохи лякливий і сором'язливий

Тріксі – собачка з інвалідністю – живе у КП вже рік. Попередні господарі відмовились від неї через відсутність однієї з лап. У собачки було запалення, за її життя боролися, і врятували. Одного разу Тріксі навіть прилаштували у сім’ю. Але тваринка дуже вольова і не прижилася із іншим собакою, що живе у родині. Тому Тріксі знову чекає на свою людину.

1
Відсутність лапки вона компенсує супермилотою
Відсутність лапки вона компенсує супермилотою

Філіп – єдиний собака, який тут живе на ланцюгу. Його власники померли, і після того самотній пес чіплявся до тварин і людей поруч із домом, де жив. Так він опинився у КП. Але з будь-якого вольєру Філіпу вдавалося вислизати, тому нині він живе на ланцюгу, спить у власній будці і бачить сни про новий затишний дім.

1
Кажуть, що він часто сумує без господаря
Кажуть, що він часто сумує без господаря

Волохата дівчинка на цьому фото – Жустін. Вона живе тут трохи більше трьох місяців, однак уже стала однією з місцевих улюблениць.

1
Волохата дама з французьким ім'ям
Волохата дама з французьким ім'ям

Гладку собачку на ім’я Коробочка попередні власники звинуватили в поїданні курей. Тварина, однак, все заперечує.

1
Ця морда нікого не їла!
Ця морда нікого не їла!

Маленький пес з прищуреним носом ділить вольєр з Коробкою та поки не має імені. Він чекає на нових господарів, які придумають йому креативне ім’я, яке б могло позмагатися у цікавості з іменем його собако-сусідки.

2
Собака без імені чекає вашого креативу
Собака без імені чекає вашого креативу

Попеляста красуня Теммі – добра і лагідна. Вона треться об руки всіх людей поруч, і хоче подарувати всім якнайбільше тепла.

1
Цій красуні дуже треба дім!
Цій красуні дуже треба дім!

Гордий золотошерстий Річард зажив слави місцевого «донжуана».  Кілька років поспіль працівники КП бачили його чи не на кожній «тічці», коли відловлювали собак у місті. Його відловили і прилаштували у сім'ю. Однак, господар Річарда помер від раку, і пес знову опинився у комунальному підприємстві. Він постарів, втратив зуби, його кастрували. Попри все, великий добрий собака не втрачає надії одного дня знову опинитися у сім’ї.

1
Місцевий золотистий «донжуан»
Місцевий золотистий «донжуан»

Чотирилапих, трилапих, з зубами і без зубів, сьогодні тут живе більше двох сотень собак. Далеко не всі вони можуть стати реабілітологами для особливих людей. Але для кожного з них можна стати особливою людиною, яка зробить щасливішим невелике собаче життя.

1
Тільки погляньте на ці вушка!
Тільки погляньте на ці вушка!

1
Йому треба дім
Йому треба дім

1
Собака намагається привернути увагу
Собака намагається привернути увагу

1
Режим «почекун» активовано
Режим «почекун» активовано

2
«Забери мене до себе!»
«Забери мене до себе!»

Людмила РОСПОПА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром