ТОП-5 незвичайних птахів від фотографа Віктора Чухрая, яких можна побачити у Луцьку

05 Листопада 2017, 17:52
8432

Пізньої осені у небі над Луцьком побачиш хіба що круків чи голубів. Вже звичні для нас птахи зазвичай не привертають особливої уваги. Тому Район.Луцьк підготував для вас підбірку крилатих красенів, яких ви могли б побачити над головами протягом року, якби частіше дивилися вгору.

Знімає рідкісних і не дуже птахів фотохудожник Віктор Чухрай. Чоловік каже, що мистецтво фотографувати цих тварин опановував кілька років.

«Аби знімати птахів, ти повинен бути вовком-одинаком, бо ти переходиш на їхню мову. Тобто, спочатку ти їх чуєш, а потім вже бачиш і фотографуєш. Я почав «розуміти» після того, як познімав три роки. В місті, правда, фотографувати легше, ніж у полі. Наші птахи – синантропи. Вони звикли до людей, і до шуму, який люди створюють», – розповідає фотограф.

Найбільш незвичайними, за словами Віктора Чухрая,  є не «наші», а перелітні птахи. Саме вони часто привертають увагу яскравим пір’ям та незвичними формами.

Пропонуємо ТОП-5 незвичайних птахів, яких спіймав об’єктив фотохудожника:

5. Крутиголовка – невеликий птах, що за зовнішнім виглядом нагадує горобців. Він не довбає деревину, часто ходить по землі, живиться  мурашками та їхніми личинками.

8
Родич дятла, до речі.
Родич дятла, до речі.

4. Бджолоїдка – яскрава пташка, що мешкає переважно у помірних і тропічних широтах Африки, час від часу «залітає» до України. Харчується переважно комахами, яких ловить на льоту.

7
Помітити невеличку пташечку дуже непросто, навіть попри те, що вона кольорова
Помітити невеличку пташечку дуже непросто, навіть попри те, що вона кольорова

3. Луговий лунь – розмах крил до 2 метрів. Дуже втаємничені птахи. Виводять пташенят у траві. Виводили принаймні, поки люди не почали палити болота. Це направду унікальні птахи. Їх дуже важко знімати.

9
Луговий лунь у польоті
Луговий лунь у польоті

7
А в тій траві мали би бути маленькі пташата
А в тій траві мали би бути маленькі пташата

2. Сокіл-боривітр – не зовсім рідкісні, але гарні. Вони живуть тут, в замку. Це воїни Любарта. Вони зараз вже, мабуть, відпочивають на півдні. Під вечір зазвичай ці птахи поверталися  до замку з мишами, кротами, аби погодувати пташенят. 

8
У польоті здається таким прекрасним і добрим...
У польоті здається таким прекрасним і добрим...

7
...поки йому на шляху не трапиться гризун. І як не було гризуна
...поки йому на шляху не трапиться гризун. І як не було гризуна

1. Дубоніс – залишається зимувати у нас. Дуже рідкісна пташка. В неї великий дзьоб, велика голова, тулуб і дуже маленький хвіст. Цього року бачив їх дуже мало.

8
Самка дубоноса. Дубоносиня?
Самка дубоноса. Дубоносиня?

Однак, поважати і цінувати фотограф закликає тих пташок, які «мають сміливість» залишатися на зиму тут, бо ж полетіти туди, де тепло, під силу кожному. Горобці, синички, граки, сороки, дятли зимують тут. Про них, за словами Віктора Чухрая,  треба турбуватися: готувати годівнички, залучати до цього дітей. 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
06 Листопада 2017, 02:09
А самі хоч заплатили щось Віктору??
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром